Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky StarGate: New Age - Kapitola 02 - Výprava[Část I](1.8.2014)

StarGate: New Age - Kapitola 02 - Výprava[Část I](1.8.2014)

Foxik999 Uživatelský avatar
Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Tato povídka se odehrává pár měsíců po posledním dílu SGA (Nepřítel před branami). Beru v potaz všechny díly SG1 i SGA, ale SGU nezahrnu. Jediný rozdíl bude, že v posledním díle bylo přesunuto antické křeslo z Antarktidy do Oblasti 51, ale já ho nechám na svém původním místě, protože s jeho přesunem nesouhlasím a v povídce bude hrát svou roli. Děj se bude odehrávat zatím jen v Mléčné dráze, ale později asi zahrnu i ostatní Galaxie.

Toto je spoiler!!!:
V povídce se objeví nový nepřítel, který ale zase tak nový nebude. Ale o tom se více dozvíte v dalších dílech.

Přeji příjemné čtení, a doufám, že se vám bude povídka líbit.

Obsah:

Prolog

Orbit Země; Budoucnost
Nad planetou se ve světle Slunce volně vznáší čtyři nablýskané pozemské lodě, z nichž tři jsou již známé třídy BC-304 Daedalous. Ale hned na první pohled je jasné, že čtvrtá a zároveň vlajkova loď pozemské flotily je jiná. Je mnohem větší a jinak stavěná než ostatní, ale stále jsou vidět rysy známých pozemských lodí. Na všech pozemských lodích probíhají přípravy na boj. Technici pobíhají po palubách sem a tam, ve strojovnách probíhají testy rozvodů enargie, a na můstku každé z lodí probíhá kontrola posledních systémů. Nepřítel, na kterého se čeká, má brzy dorazit.

Náhle se stane to, na co všichni dlouhou dobu čekají. Z jasně modrého hyperprostorového okna nedaleko planety vyklouzlo dvacet sedm nepřátelských lodí, se kterými se už kdysi setkala expedice Atlantis v Pegasu, když objevili loď Daedalous z jiné reality. I když ne na první pohled, jsou patrné drobné změny. Lodě jsou širší, delší a mají mohutnější trup. Než posádky lodí stačí cokoli udělat, otevře se za nepřátelskou flotilou znovu jasně modré hyperprostorové okno, ze kterého ladně vyletí obrovská neznámá loď. Vypadá podobně jako ostatní nepřátelské lodě, ale je asi dvakrát větší a zaujímá místo v čele nepřátelské formace.

Pozemské lodě nezahálí a všechny najednou vyráží čelem k nepřátelské flotile.

"Zvedout štíty a nabijte zbraně!" vykřiknul kapitán pozemské vlajkové lodi.

"Pane, nevíme proti čemu stojíme, senzory tu loď nerozpoznaly." namítnul zbraňový důstojník.

"Dostali jsme rozkaz bránit Zemi za každou cenu, a to taky uděláme. Splňte rozkaz!"

"Ano pane." zabručel důstojník.

Chvíli na to, se lodě dostali na dostřel hlavních zbraní, a zde lidé poznali skutečnou sílu nepřátel. Ještě než se stačilo stát něco jiného, z neznámé lodi vyletěl paprsek jasně zeleného světla, a zasáhl pozemskou loď třídy BC-304. Následoval výbuch.

"Co to sakra?" vykulil oči kapitán vlajkové lodi "Stihnul někdo přenést posádku?" vykřikl, a překvapený důstojník jen zakroutil hlavou.

"Pane střílí znovu!" ozvalo se po chvíli z druhé strany můstku.

Následoval další výbuch.

Vím že z Prologu není poznat téměř žádný děj povídky, a také není zrovna nejdelší. Dal jsem to sem jen proto, aby se objevili první názory.

Budu rád za každý komentář i připomínku. Přece jen je to moje první povídka, takže určitě nebude dokonalá. První díl už mám hotový, a možná ho sem co nejdříve dám aby jste mohli posoudit, jestli má cenu pokračovat. :)
Naposledy upravil Foxik999 dne 01.8.2014 14:32:57, celkově upraveno 4

190060543 Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Kdyby měla povídka končit zničením Země, tak je to spíše epilog :) ... V tom úvodu ještě před samotným prologem si nemusel psát o těch nepřátelích atd... je to trochu spoiler. Stačilo že jedeš podle SG,SGA a křeslo zůstalo v Arktidě, kde přežilo útok wraithů :oops: Šup sem s dalšími díly :roll:
!!DEMACIA!!

pal Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Oooo zajimave. vskutku. ;)
jen tak dal ogare
i kdyz i na prolog troska kratke, ale snad to tu trocha rozceri zdejsi stojate vody.
Za kazdym vzestupem civilizace stala vira, za kazdym padem nabozenstvi. Neni nic horsiho jak negativni mysleni, zarlivost, zavistive ci jine negativni reakce pro zniceni zivota. Proto je treba myslet a konat pozitivne a s laskou.

Airman
Airman

Odpovědět s citací

Díky za rychlou reakci :)

190060543: Pokud vím, tak zatím žádné zničení Země jasné není :D A udělal jsem z toho Prolog, protože to mělo jen trochu napnout atmosféru :)

pal: Díky :) První díl už bude delší, neboj :yes:

coldvel Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

Vypadá to slibně, snad to máš pořádně promyšlený a neskončíš po pár dílech :D
Gosh, I'm proud of you, gentlemen.
So what do you say we speed this thing up, hmm?
Are you with me?
All right, then.
Let's get this thing over and done with.
Let's put the hurt on Jerry.
Let's pitch in.
Let's raise the mission count to 35.
35 it is, gentleman.
We're gonna win this thing.
We're gonna win this fucking thing.

david-L Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

krátke, ale navnadilo ma to :)

deadalos Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

vypadá to zajímavě, a hodně těším se na další díl.

Airman
Airman

Odpovědět s citací

Prolog byl krátký, a proto vám se dám první díl už teď :)
Je zatím jen takový "rozjezdový" :bounce: Doufám že se ale bude líbit :oops:

Kapitola 01 – Antarktida

Události posledních měsíců:
Po přistání Atlantidy na Zemi proběhlo jednání, zda se Atlantida vrátí do Pegasu, nebo zůstane na Zemi a případně kam bude umístěna. Bylo rozhodnuto, že Atlantida zůstane a jakmile bude opraveno poškození, uskuteční se pokus o přistání s městem na Antarktidě poblíž antické základny.

Dále byla skoro dokončena nová loď pozemské flotily George Hammond, ale práce museli být pozastaveny kvůli nedostatku surovin.
Z databáze Atlantidy byla zjištěna poloha Antického "stanoviště Alpha" v Mléčné dráze, bohužel planeta nemá bránu a proto započalo plánování vesmírné výpravy.

Země, Atlantis - řídící místnost; Současnost
Atlantis se připravuje k odlepení od oceánu, na kterém strávila několik měsíců. Všechny systémy se zdají být v pořádku a všechny poškozené obvody byly opraveny, takže již nic nebrání startu. Woolsey vchází do řídící místnosti. „Je vše připraveno?“ zeptá se.

„Tady ano, pane.“ odpoví Chuck.

„Rodney, jste tam připraveni?“ řekne Woolsey do vysílačky.

„Ano, ale stále mi to nepřijde jako dobrý nápad.“ ozve se z vysílačky Rodney „Motory ještě nejsou…“

„To už jsme probrali!“ okřikl ho Woolsey „Jste připraveni? Ano nebo ne?“

„Ano.“

„Dobře, máte zelenou.“

Země, Atlantis - místnost s křeslem
Rodney ukončí spojení s Woolseym a otočí se od počítače k Johnovi: „Můžeš letět, ale jestli se tomu městu něco stane, bude to tvoje vina.“

„Neboj se“ odpověděl John se sarkastickým úsměvem.

Země, Atlantis - oceán kolem
Na klidném, Sluncem osvětleném oceánu se z ničeho nic odmaskovalo obrovské Antické město a téměř okamžitě se začalo s hlukem zvedat nad hladinu. Na hladině nadělaly motory doslova spoušť. Voda létala do všech stran a tvořily se obrovské vlny. Stoupalo dál a dál, až téměř nebylo vidět. Jakmile se město dostalo do požadované výšky, začalo se naklánět směrem k jihu. John zvýšil tah motorů, takže téměř okamžitě se město úplně ztratilo z dohledu.

Země, Antarktida
Kdokoli, kdo by byl v tuto chvíli na nejstudenějším kontinentu světa, mohl by vidět obří město letět nad ledovou plochou. Naštěstí byla v oblasti pár měsíců předem vyhlášena karanténa, a proto zde nikdo nebyl. Tento den, byl plánovaný měsíce dopředu, ale bohužel kvůli poruše na Atlantidě se mohl uskutečnit až dnes.

Země, Atlantis - operační
Když doletěli nad antickou základnu, tak znenadání zablikaly všechny obrazovky a operační bylo najednou odříznuto od veškerého ovládání.

„Pane, ztratili jsme veškeré ovládání města!“ vykřikl vyděšený Chuck.

„Cože?“ vykulil oči Woolsey „Co křeslo, funguje?“

„Nevím, nemáme ani komunikaci.“

„Radku?“ zavolal Woolsey, a hned na to z poza rohu vyběhl udýchaný český vědec. „Běžte zkontrolovat křeslo, nemáme ovládání ani komunikaci.“

„Já sem běžím jak blázen a vy mě teď pošlete jinam?“ brblal si Radek, zatímco běžel ke křeslu. Transportéry totiž také vypadly.

Najednou zablikala konzole.

„Máme zpět ovládání!“ vykřikl nadšeně Chuck „Mám tu nové informace. Objevili se z ničeho nic. “

„Co je to za data?“ zeptal se Woolsey a přešel ke konzoli.

„Plány Antické základny! “ vykulil oči Chuck „Část s křeslem nebyla celá základna, je toho tu mnohem víc. Je tu i přistávací plocha, ale je pod ledem.“

„To stojí za prozkoumání. Pošlete souřadnice Rodneymu ke křeslu.“

Země, Antarktida
Město se opět dalo do pohybu. Letělo na jih od skleněné kopule navrchu antické základny, a tam začalo klesat. Led pod motory tál neuvěřitelnou rychlostí.

Země, Atlantida - místnost s křeslem
Najednou do místnosti s křeslem vběhne celý udýchaný Radek.

„Co se děje?“ zeptal se Rodney. „Jestli jsi tu kvůli tomu výpadku, tak už všechno funguje. Jo a máš se vrátit zpět do operačního, mají tam něco zajímavého“

„To si snad ze mě děláte prdel! Já tu budu lítat jako debil po celým městě!“ vykřikl, a rozběhl k nejbližšímu transportéru.

Najednou se město zatřáslo, a Shepp vstal z křesla.

„No už bylo na čase. Konečně se můžu jít najíst“ řekl Rodney a odešel.

„Jako vždy.“ poznamenal do prázdna John, a vydal se do operačního.

Země, Atlantida – zbrojnice; O několik hodin později
„No konečně.“ vykřikne John, když Rodney celý udýchaný doběhne do zbrojnice „Už bylo na čase“

„Zjišťoval jsem důležité věci, tak si nestěžuj“ řekl Rodney a navlékl si vestu s P90.

„Jak se vlastně dostaneme dolů? “ zeptal se John.

„To je to, co jsem celou dobu zjišťoval“ usmál se Rodney.

„Aha. Já myslel, že jsi se cpal do kalhot“ uchechtl se John.

„Vtipné“ odbyl ho Rodney.

Země, Atlantida - podzemní hangár; O pět minut později
Celý tým vešel do podzemního hangáru, a v čele s Rodneym pokračovali k zavřeným dveřím.

„Nerad ti kazím náladu, “ prolomil ticho John "ale za těmi dveřmi nic není“

„Přesněji řečeno nebylo.“ řekl Rodney a otevřel dveře.

Za dveřmi nebyl konec chodby, jako posledně. Pár metrů od dveří byly tmavé schody směřující dolů.

„No dobře, tak se vydáme se do tmy. “ zavelel John, zapnul baterku na P90 a začal sestupovat dolů.

Když sešli schody, Rodney se sebejistě ujal vedení a vedl skupinu do řídící místnosti základny. Kráčeli temnými chodbami, a potkávali spoustu odboček a dveří. Nakonec se asi po deseti minutách dostali do řídící místnosti.
Byla to velká kruhová místnost, se spoustou konzolí po stranách. Rodney se okamžitě vrhnul k první z konzolí a začal zběsile mačkat tlačítka.

Po chvíli se celá základna probudila z temnoty. Světla se rozsvítila a Rodneymu se na tváři objevil úsměv.

„Co se děje?“ zeptal se John.

„Našel jsem přístup k databázi“ zajásal Rodney.

„Co tam je?“

„Počkej chvíli…“ řekl Rodney a zápolil s konzolí.

Trvalo mu to dobrých patnáct minut, a proto se ostatní členové týmu rozhlíželi po místnosti.

„Mám to!“ vykřikl najednou Rodney, a všichni se otočili.

„Tak co tam je?“ Vyptával se John.

„To ještě nevím.“ bránil se Rodney „Má to nějakou bezpečnostní pojistku“

Znovu se Rodney ponořil do konzole. Tentokrát to ale nebylo na příliš dlouho. Ozval se alarm karantény.

„Sakra, co jsi zase podělal?!“ vykřikl John a utíkal za Rononem a Teylou, kteří už byli v chodbě. Rodney jim byl v patách.
Když vyběhli nahoru, zavřeli se za nimi dveře.

„To bylo o fous“ řekl Rodney.

„Máš tu databázi?“ zeptala se ho Teyla

„Ne, ale možná už bude přístupná z operačního...“

„Ty jsi se asi úplně zbláznil!“ vykřikl John "Malém nás to tam zavřelo!"

„Ale nezavřelo“ odbyl ho Rodney a vydal se do operačního.

Země, Atlantida - operační
Když došli do operačního, stručně Woolseymu vylíčili co, se vlastně stalo a Rodney okamžitě sednul ke konzoli a zkoušel se dostat do databáze základny, aby zjistil jak vypnout karanténu. Bohužel zatím bezúspěšně.

Země, Atlantida - zasedačka; O tři hodiny později
V zasedací místnosti sedí Woolsey, John, Rodney, Teyla a Ronon.

„Svolal jsem vás sem, “ začal Woolsey „protože před hodinou se rozhodlo že Daedalous a Apollo poletí na průzkumnou misi do Pegasu. Napadlo mě, jestli by jste chtěli být na palubě. Teylo a Ronone vás může Daedalous vysadit v Pegasu. Pokud tedy budete chtít.“

„To by jsem ráda.“ přiznala Teyla, a otočila se na Ronona.

„Taky už se začínám nudit“ přidal Ronon.

„Dobře, start je zítra v 10 hodin“ řekl Woolsey „To je vše, můžete jít“

Budu rád za každý koment, i kritiku :)

V dalším díle už se dočkáte první vesmírné bitvy :bye:

PS: Co říkáte na styl psaní uvozovek. V Prologu byly psané na začátku i na konci nahoře, ale tady jsem to udělal jinak :hmmm:
Co na to říkáte? Jak je to lepší? :?:
Naposledy upravil Foxik999 dne 31.7.2014 11:46:46, celkově upraveno 1

Odpovědět s citací

Těšim se na další díl :D
Are you with me?
All right, then.
Let's pitch in.
35 it is, gentleman.

Airman
Airman

Odpovědět s citací

Už? :D Ještě ho nemám ani napsaný :oops:

pal Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

co se divíš?
při té povídkové letní bídě po tvým příspěvku všeciskočili jak hladní vlci.
Za kazdym vzestupem civilizace stala vira, za kazdym padem nabozenstvi. Neni nic horsiho jak negativni mysleni, zarlivost, zavistive ci jine negativni reakce pro zniceni zivota. Proto je treba myslet a konat pozitivne a s laskou.

Airman
Airman

Odpovědět s citací

Možná že ještě dneska něco vytvořím :write:
Ale nejspíš další díl bude až zítra... To budu mít víc času :bounce:

deadalos Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Skvělý díl.
Hezkej příběh.
Jinak těším se na Daedala a Apolla v pegasu.

Odpovědět s citací

Foxik999 píše:
Už? :D Ještě ho nemám ani napsaný :oops:

Je mně celej den blbě nic lepšího mě zrovna nenanpadlo
Are you with me?
All right, then.
Let's pitch in.
35 it is, gentleman.

Narutho88 Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

zaujmava povidka, kedy planujes dat dalsi diel ?
som zvedavy co najde rodney v tej zakladni :smile: :smile:

Další

Zpět na Mrtvé povídky