Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky STÅRGÅTE - The follow-up

STÅRGÅTE - The follow-up

Příspěvek 16.11.2011 10:43:46
deadalos Uživatelský avatar
Captain
Captain

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

nejdřív bych sem dal uvod
Děj této povídky se odehrává v SGC a na Atlantidě v době zhruba měsíc po přistání Atlantidy na Zemi. Flotila Země se začíná rozrůstat-vlastní lodě začalo vyrábět 5 dalších států (Francie, Anglie, Německo, Japonsko a Kanada). Daedalos byl vylepšen v mnoha směrech, ale nejdůležitější jsou asi novými děly, téměř totožnými se starými asgardskými zbraněmi. Nahradily starší railguny, které i když byly o něco málo silnější, měly o 15 ran za minutu slabší kadenci. K tomuto vylepšení velmi pomohlo Asgardské jádro. Další loď, Sun Tzu, byla kvůli opravám převezena do doku. Měla by být provozuschopná do šesti měsíců.

Na SGC pravě landry vyřizoval papíry když se aktivolala brána
Walter: neplánovaná aktivace brány
Landry: přijímáte nějaký kod
Walter: je to tielk
Landry: otevřít iris
když se otevřerl iris vešel Tielk
Landry: co vás knám přivádí nějaký problém nějaký problém na vaší domovské planetě nebo jné
Tielk ne generále ale všechno de skvěle už se nám podařilo obnovit i flotilu 75 lodí hatak a podařilo se nám vylepšit je jako anubis ale s ory snad už nebude nic mít a přes 570 alkesh
Landry: tak to ste přišel jen nanávštěvu !
Tielk:máme problém někdo nám krade lodě
Landry: krade?
Telk: vždycký letíme na místo kde se bojovalo a odkud se nám naposledy ohlásili ale nic tam neni ani trosky
Landry: asi vím kdo
Tielk: kdo?
Landry: luciánská aliance
Tielk: proč si to myslíte
Landry: nějak rychle jim narustá flotila to by nestihli vyrábět
Tielk:jak to víte to máte víte o luciánské alianci i počet lodí
Landry: naši SG tými sou dobrý na získávání informací
Tielk: hele tak to něco navrhnu radě zejtra přídu zase naschledanou
poté co se objevila vlna a následné vyrovnání vešel Tielk do brány a ta se zavřela
když do SGC příde plukovník Mičl Deniel Vala a plukovník catrová
Landry: pravě ste propásli Tielka
Země atlantida
plukovník sheprd se chce vrátit do pegasu a dále nakpávat zelený zadky wreitu
a má štěstí protože na atlantidě je zrovna i brigádní generál Oneil
Sheprd: generále uvažoval mohli by sme se vrátit do pegasu a dále nakopávat zelený zadky wreitu tady neni atlantidi potřeba
měl štestí že Oneill měl dobrou náladu
Oneil: skusim to navrhnout prezidentovi ale mam pocit že to nepovolí
když vtom super antické senzory zacitili pul tuctu alkeš a tři transportní lodě byla to past pul tuctu alkeš mělo odvíst pozornost aby mohli nákladní lodě přistát na Zemi a sbírat informace
ale to už byla carterova na své lodi george hammond
Carterova: místo testovacího letu asi bude testovací boj štíty maximum a nabijte asgardské zbraně
Marks: rozkaz
a tak se stalo
Carterova: a ted vyražte maximálnim proti nim řekněte mi až budou nasostřel
Marks: už sou nadostřel
Carterova: palte
asgardé zberaně byli učiné proti nim hodě jeden parpsek rovnalo se jede zníčený alkesh paprsky byli na minymální víkon a sundali 2 transportní lodě
ale nikdio nevěděl kde byla 3.

hele asi to bude hrozný příběh ale nic lepšího mě nenapadlo napište mi jestli je dobrý a mam skusit psát dál nebo ne

///dal jsem ti celý obsah příspěvku do citace - uprav si to sám
Dragon
Naposledy upravil deadalos dne 19.11.2011 21:37:13, celkově upraveno 3

Příspěvek 16.11.2011 10:55:26
Daedalos304 Uživatelský avatar
Major General
Major General

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

ahoj, vidím že jsem první...:) předně ti poradím si pořádně přečíst pravidla tohoto fóra, co se týče vydávání povídek....celá následná povídka se pak dává do citace (tlačítko QUOTE), nevím kde jsi to psal, ale word to určitě nebyl, protože by ti červeně podtrhl velké množství tvých chyb v přepisech a pravopisu, takže to zkus projet wordem a pak to sem hoď, aby se to dalo pořádně přečíst a zhodnotit...:)

Příspěvek 16.11.2011 11:16:36
Captain
Captain

Odpovědět s citací

psal sem to ve wordpad

Příspěvek 16.11.2011 14:30:11
Mooony Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Jak již bylo psáno, přečti si pravidla fora a uprav ten celý text, dej tomu patřičné náležitosti a neodflákávej to. Chybí tomu pořádný název, úvod, uvozovky... celkově i pravidla pro psaní textu.... Ať jsi to psal, kde jsi to psal, to neomlouvá to, jak je to sem vloženo!
Sakra lidi od čeho jsou tu ty pravidla! :evil: :wall:

Chápu, kdybys tam měl chyby a něco ti chybělo, ale to, že nejsi schopný si přečíst pravidla fora, to tě neomlouvá! :evil:

btw: Teal´c se nepíše Tielk! Oprav si to prosím :)
Naposledy upravil Mooony dne 16.11.2011 14:38:51, celkově upraveno 1

Příspěvek 16.11.2011 14:33:29
Major General
Major General

Odpovědět s citací

no tak lehce řečeno jsem se opravdu zasmál....:) ne kvůli nějakým fórkům ale stylu psaní...:D to mě rozsekalo (hlavně pak Tielk :D, který pronesl
Tielk: hele tak to něco navrhnu radě zejtra přídu zase naschledanou
) to bylo moc...:D no pokračuj, aspoň se zasmějeme když už nic jiného (tím tě nechci odrazovat od psaní, ale prostuduj si jména, charaktery a pak to bude určitě dosahovat kýžených kvalit, když zapracuješ na slovní zásobě a tvorbě vět :), doufám že si z toho vezmeš něco k srdci

Příspěvek 16.11.2011 14:39:11
DarkLive Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

musím se přidat, vzhledově je to úplně na nic, nepřehledné, nedá se to číst... když opominu příběh jako takový, protože něco takhle upraveného nemám sílu číst až do konce, tak co takhle pořádné věty? interpunkce? velká písmena? ohledně obsahu, co jsem četla, tak je to hodně strohé, krátké věty... kdyby to bylo trochu více rozepsané a vůbec aspoň nějak upravené, tak by se to možná dalo i číst...

Příspěvek 16.11.2011 15:12:47
Dark Angel Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Tééééda, tady se poslední dobou roztrhl pytel s kvalitními autory. Zejména oceňuji inovativní práci s přímou řečí, velkými písmeny, interpunkcí, vlastními jmény, smysluplností, ..... Dává to textu úplně novou úroveň, se kterou se člověk jen tak nesetká. Fakticky super
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.

Mé Povídky ZDE

Příspěvek 16.11.2011 15:42:31
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Angele, takhle jsem se dlouho upřímně nezasmál :D

Příspěvek 16.11.2011 16:04:02
Captain
Captain

Odpovědět s citací

dvojku už bude pokoušel sem se jí upravit jak to jen šlo snad to bude o trochu lepší

edit:
vylepšít jména spusob psaní uvozovky

///více příspěvků pod sebe se nepíše - jak jsem napsal níže, tak občas to v této sekci toleruji a to převážně u autorů (u vlastních povídek), ale ne tři příspěvky během jedné minuty a podobně
Dragon

Příspěvek 16.11.2011 16:22:45
Mr. Mister Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Ahoj. Já být tebou, tak bych, než bych cokoliv začal psát, ať už povídky nebo jen obyčejné komentáře, nastudoval PRAVIDLA ČESKÉHO PRAVOPISU. A to pořádně, protože jak tak koukám, tak jde vidět, že čeština být tvůj kobylek. :D
Ale jako jestli jsi to myslel, jako na povabení, tak se ti to vážně povedlo, ale jestli ne, tak to už je třeba se nad sebou zamyslet. :scared:

Příspěvek 16.11.2011 16:54:55
Dragon Uživatelský avatar
Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

pffff takže, uděláme to co nejjednodušeji....

přečti si pravidla fóra (číst a ne jen přelétnout)
viewtopic.php?f=27&t=6847

přečti si pravidla sekce (číst a ne jen přelétnout)
viewtopic.php?f=27&t=2821

a když se stane že něco odešleš, ale později si všimneš že jsi něco zvoral, tak existuje tlačítko upravit... občas funguje znamenitě... já osobně sice toleruji nějaké příspěvky pod sebou - hlavně u autora - ale co je moc to je moc....

a zkus si sehnat něco lepšího než nějakej poznámkový blok, nebo kde že jsi to psal... zkus třeba OpenOffice (je to free) a přidej si do nich český slovník pro kontrolu pravopisu...
http://www.openoffice.cz/

a nebo ten Word (mimochodem ta funkce oprav tam není taky 100% jak psal tuším Daedalos304)

když si přečteš ty pravidla, tak zjistíš že ta citace je i v pravidlech (a má to svůj důvod lépe se to čte), ale je tam i kouzelnej bod o úvodu... klenotka to hezky vystihla (viz. bod 4)
Snažte se napsat, o čem povídka je nebo aspoň napište nějaký úvod. Jen tak plácnout povídku bez ničeho není dobré a lidi to odradí od čtení, když nevědí, do čeho jdou.
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Příspěvek 16.11.2011 17:09:42
Captain
Captain

Odpovědět s citací

o den později
když se zase aktivovala brána a přišel Teal'c tak už tam byl i deniel vala Mičl a carterova
Teal'c: "mám pro zemi návrh"
Landry: "a jaký"
Tielk:" sledovali sme luciánsku alinaci a sledovali 4 lodě přilétli sme k jedné z našich lodí a zjistili sme že ste měl pravdu opravdu nám je brala aliance ta lod byla jedna z 60 nevilepšených přebrali jí a odvezli si jí a jednu jejich planetu byla velice cená na povrchu se těžil naqadah jako o závod a totéž by se dalo říct i o výrobě novích lodí na té planetě"
Landry:" a jaký máte návrh?"
Tela'c : "mi na tu planetu chceme zautočit"
Landry: "sčim?"
Teal'c:"20 vylepšených lodí hatak 70 alkesh a 2000 kluzáku a vám navrhuji abyste se připojili k utoku"
Carterova:" já a hammond se rádi připojíme"
Teal'c: "hammond?"
Carterova: "moje lod X304"
Landry: "vaše?"
Jackson: "to tedka probírat nemusíte ne"
Mičl: "on má pravdu"
Landry: "pošlu svámi odysseu"
Carterova: "a kdo jí bude velet"
Landry: "plukovník Girdson"
Mičl: "tupé jméno"
Landry: "Mičle!"
Mičl: "omlouvám se"
o 7 hodin později
Obě lodě letěli spolu s jaffi k cíli za hodku tam měli dorazit. Když najednou jaffská pruzkumná lod zavola "nelítete tedka sem dorazilo 20 lodí třídy hatak pro zásobi" všechny lodě vistoupili z hyperprostou a čekali co bude dál
sám nevím proč to uděli protože by i tak vyhráli jen s věčíma strátama
o 2 hodiny později
Jaffa zase zavolal že už odlétli krátce nato invazní flotyla vstoupila do hyperprostoru a krátce nato zněj vystoupila.
Jako první dorazili pozemské lodě paprsky a rakety ihned mířili po luciánech a první 3 lodě z 30ti bouchli jako ohnostroj pak na planetu mířil horizont. Mezitím už tam byla celá flotila horizont zníčil doky ve kterých luciáni stavli nové lodě . Na orbitě to pro luciány neblo dobré z 30 hataku zblo 20 a z 5 vylepšených pouze 3. 3: rány z paprskometu stačili na jednu lod a v případě vilepšené 4. luciánské lodě padyli pod náporem paprskometu když se Hammond rozletěl přímo proti velitelské lodi a 4 paprsky jí dostali mezitím railguny z obou lodí rasili jeden alkeš za druhým luciáni na planetě se vzdávali jaffum a 5 posledních hataku ztoho jeden vilapšený se také vzdali každý lucián který byl schopen mluvit řikal jen jednu věc vzdávam se
Carterová: "jednoduché"
Marks: "souhlasím"
Když se o tom dozvěděl keflin noví vudce luciánu měl takoví vztek že když přišel jedn jeho voják málem ho zastřelil 3 rány toho vojáka minuli.
taky kdo by nebyl naštvanej kdyby přišel o 60 alkeš a 30 hatak těch 5 hataku si vzali jaffové
Carterová:" Zavolejte Landrymu."
Carterová: "Pane luciány sme porazili za 15 minut eště probíhají menší boje na planetě ale to brzo zvládneme."
Landry:" výborně"
Oneil: "kvuli vám se nedokoukal simpsonovi příště si z porážkou nepřátel dejte víc načas!
Landry:"hahaha ale jecku to že si přišel o 5 minut tě nezbije"
Oneil: "tak si to pustim na internetu Carterova chci slyšet dobré zprávi nebo mi to na internetu ten díl hledáte vy"
Cartrova:" jejich flotyla byla poražena za 15 minut"
Oneil: 15 minut to je rekord tak přiletě měl bych pro vás ukol
Carterová: rozkaz
o 7 hodin později místo Země SGC
Carterva přišla byl tam i dr MCkey.
Carterova: "co tu on dělá?"
Oneil: hádejte kdo bude navrhovat X305 Thor
Carterova: "sním to se ta lod rozpadne nebo aspon to co navrhoval on."
Oneil: "ne jen vi"
MCkey:" tak co tu dělam"
Oneil: "chtěl sem vás jen vytáhnout od práce a ..."
Mckey: "moc vtipné"
Oneil: "ne jen navrhnete noví naqadahoví rektor který pak Carterová vylepší a dá ho do X305 "
MCkey: coprosim ! jen to
Oneil: a navrhnete planetu kde je naqadah trinium a uhlík
Carterová i MCkey se dali do práce carterová pracovala na duležitějším projektu a taky měla i zelenku rodney a pár dalších vědcu pracovalo na novém generátoru.
Všichni totiž věděli že Carterova je chcytřejší než MCkey včetně Oneila.
Hammondovi prozatím velel plukovník Stevnson a v hangáru se lodě vyráběli X304 jako o závod anglie H.M.S princ of wheils
v kanadě X304 HMCS Iroquois
ve franciji X304 Dunkerque
v němacku jen X303 Bismark a jen se dvěma paprskomety
v ameryce USS whashington
USS North Caroline
USS South Dakota
a USS Iowa
s touto flotylou měla zrmě v plánu dostat luciány na kolena
jo a v čínském hangáru se opravovala PLA Sun Tza měla být letu schopná za pul roku a X304 trvá postavit 9 měsícu
a eště P.L.A suia ta
a v japonsku X303 yamato
těmto státum kuli minulosti nechtěli dát plány na 304
a v rusku RFS Ilousion
dal bych mu lepší jméno ale nic lepšího mě nanapadlo

Příspěvek 16.11.2011 17:12:38
Captain
Captain

Odpovědět s citací

doufám že sem se o něco zlepšil

Příspěvek 16.11.2011 17:20:05
Dark Angel Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

No ty voho, teď jsme naštvaný. :D Přečtu si novou část, která je řádek od řádku zajímavější, dokončená dokonalostí autorovi vlastní při vymýšlení jmen lodí a zejména logiky věci, co se Německa a Japonska týče (Ano, pochopil jsem, že se zajímáš o druhou světovou válku, ale to neznamená, že by všichni dali lodím jména spojená s WW2, Angličané by těžko pojmenovali loď princ of wheils (Když už, tak by ji pojmenovali Prince of Wales, pokud se odkazuješ na bitevní loď, která pronásledovala Bismarck) a Američané mají jistě větší fantazii, při které se odkazují na řecké báje, než aby lodě pojmenovávali po státech USA (No uznej, jak k tomu přijde Severní Dakota, že Jižní Dakota bude mít loď a Severní ne. Nebo jak k tomu přijde Jižní Karolina ze stejného důvodu ....A jak k tomu přijdou Idaho, Texas, Kalifornie, Oregon,...)) a než stačím napsat komentář, tak to někdo (autor) smaže.... ještě že se to tu znovu objevilo..

A teď vážně - to dílo vážně postrádá veškerou dějovost, veškerou strukturu textu...vlastně postrádá naprosto všechno - a co je asi nejdůležitější postrádá veškerou logiku. Věty (nehledě na chyby) typu
sám nevím proč to uděli protože by i tak vyhráli jen s věčíma strátama

jsou vážně logické až mě bolí oči. Ono - asi tě to překvapí - ale strany konfliktu většinou ztráty nemají rády, takže to, že chvíli počkali, je jeden z mála logických kroků v celém veledíle (a ještě k tomu ho odsuzuješ)
Věty typu
dal bych mu lepší jméno ale nic lepšího mě nanapadlo
taky kdo by nebyl naštvanej kdyby přišel o 60 alkeš a 30 hatak těch 5 hataku si vzali jaffové
jsou vážně jen třešničkou na dortu hrůznosti.

Daedalos304 píše:
Angele, takhle jsem se dlouho upřímně nezasmál :D
To jsem rád, že jsem aspoň někoho pobavil :-)
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.

Mé Povídky ZDE

Příspěvek 16.11.2011 17:36:35
Captain
Captain

Odpovědět s citací

já nerad vymíšlím názvi protože mi to nejde tak sem využil znaslosti o 2. světové dal bych tam rači píchu britu hooda ale toho už někdo použil až na tu ruskou lod sou všechny z druhé světové

Další

Zpět na Mrtvé povídky