Povídka se dějově vrací do období 3. série Stargate SG-1. Příběh se prolíná napříč celou galaxií, tedy nesleduje pouze určité lidi či týmy. Navíc, příběhová linie je od té seriálové pozměněna, a lišit se bude čím dál víc. Další podrobnosti a samotný příběh následuje v pilotním díle. Doufám, že se vám povídky budou líbit!
Stargate Reborn – Pilot
Goauldská mateřská loď v neznáme části vesmíru…
‚Můj pane, právě jsme vystoupili z hyperprostoru.‘ oznámil Jaffa obsluhující řídící panel.
‚Velmi dobře. Připrav své muže, Votare! Nechť jsou připraveni ve jménu svého boha obsadit tento svět!‘ odpověděl mu jeho pán s úsměvem na tváři. Konečně nalezli tak dlouho hledaný cíl.
Stargate Command, Colorado Springs…
‚Neplánovaná aktivace brány!‘ ozval se náhle skrze celou základnu hlas seržanta Waltera, následován poplašnými světly a alarmem.
‚Co se děje, seržante?‘ zjišťoval generál Hammond ihned po svém příchodu.
‚Někdo aktivoval bránu, pane. Zatím nepřijímáme žádný kód.‘ objasnil situaci seržant u počítače.
‚Jaké týmy máme venku, seržante?‘ pokračoval generál.
‚Momentálně pouze týmy 3, 5 a 9 pane. Ale nejdřív se mají vrátit až za 3 hodiny.‘ odpověděl Walter.
‚Uzavřete iris.‘ rozkázal generál a jeho zrak spočinul na bráně.
‚Červí díra aktivována!‘ ohlásil seržant.
Do místnosti konečně dorazili i členové SG-1.
‚Co se děje, pane?‘ zeptala se major Carterová.

Sokarův palác, Delmak…
Do místnosti začali pronikat dunivé zvuky, oznamující přicházejícího Jaffu. Vzápětí také vstoupil a poklekl před svým pánem. Ten na něho upřel svůj zrak.
‚O co jde, Shataku?‘ zazněl hrozivý hlas odněkud z kápě.
‚Můj pane, náš zajatec již promluvil.‘ pokorně odpověděl Shatak.
‚A co jsi tedy zjistil?‘ zvědavě se zeptal Sokar.
‚Pane, náš zajatec tvrdí, že Kronos získal souřadnice našeho cíle. Jeho loď údajně již dorazila k planetě.‘ znovu odvětil Jaffa.
‚Ty souřadnice, prozradil ti je?‘ zajímal se Sokar.
‚Ne, můj pane.‘ informoval Sokara jeho První muž.
Náhle se místnost otřásla, jak Sokar dal najevo svůj hněv. Udeřil do svého trůnu a poté vstal. Jeho První muž se chystal také vstát, a následovat svého pána, avšak ten si pouze vzal mučící tyč a nařídil mu, aby zůstal. Poté odkráčel ven z místnosti, velmi rozzuřen.

Goauldská mateřská loď, neznámá část vesmíru…
‚Můj pane, výsadek je již připraven.‘ ohlásil Kronosovi Jaffa.
‚Začněte!‘ pokynul mu jeho pán.
Lodní hangáry opustily dvě lodě a plnou rychlostí zamířily k povrchu planety. Jejich štíty úspěšně odolávaly žáru při průchodu atmosférou a dovolili tak několika desítkám Jaffů dostávat se stále blíž a blíž ke svému cíli. Vše sledoval Kronos osobně ze svého peltaku, s rukama založenýma za zády a s napětím v očích. To však náhle vystřídal údiv.
Výsadkové čluny vyslané k planetě náhle zmizely z radaru. Udiven však nebyl pouze Kronos, nýbrž i Jaffa, který sledoval radar spolu s ním. Okamžitě začal provádět všemožné úkony, aby zjistil, co se stalo.
‚Můj pane, naše lodě se ztratily ze senzorů!‘ vyslovil Votar zbytečně.
‚Zjistěte, co se stalo!‘ rozkázal Kronos a jeho oči zažhnuly.
Jaffa se ani nezdráhal odpovědět. Dále pokračoval ve své činnosti, snažíc se najít své bratry vyslané k planetě. V hloubi duše doufal, že snad atmosféra planety brání zachycení lokalizačního signálu, či se lodě porouchaly na povrchu. Senzory ho však z těchto úvah vyrušily.
‚Pane, senzory znovu zachytily naše lodě. Míří směrem k nám!‘ oznámil novou událost Votar.
‚Jak se opovažují vzepřít se svému bohu!‘ vykřikl rozzuřeně Kronos.
‚Nedokážu si to vysvětlit, můj pane.‘ odpověděl mu Jaffa.
‚Spoj mě s těmi hříšníky, nechť poznají hněv svého boha!‘ přikázal mu Kronos, a spolu s běžným zažhnutím očí tentokráte také zaťal pěst.
‚Spojení bylo navázáno pane, ale neodpovídají.‘ oznamoval dál Votar.
Kronos přistoupil k pultu a udeřil do něho oběma pěstmi. Sledoval, jak se obě dvě výsadkové lodě stále přibližují k Hata’ku. Letěly plnou podsvětelnou rychlostí a stále neodpovídali na volání.
‚Zničte ty sholvy!‘ otočil se ke svému služebníkovi.
‚Ale pane!‘ snažil se odporovat Votar.
‚Okamžitě splň můj rozkaz, nebo zemřeš v plamenech jako tví bratři!‘ neustoupil Kronos.
‚Jistě, můj pane. Provedu.‘ odpověděl Votar a přešel k ovládání zbraňových systémů. Zaměřil obě dvě lodě na kolizním kurzu a vypálil. Jenže se nic nestalo. Zkusil to tedy znova, avšak odezvy zbraňových platforem se nedočkal. Bezradně se otočil ke svému bohu.
‚Můj pane, zbraně nereagují.‘ vysvětlil mu.
‚Cože?‘ znovu vykřikl Kronos.
‚Nevím, pane. Zkusil jsem to několikrát, ale systémy nefungují.‘ pokračoval Votar.
‚Ustup!‘ rozkázal Kronos a sám se ujal řízení lodi. Avšak ani on nedokázal sestřelit letící lodě. Už se chystal něco přikázat svému Jaffovi, ale systémy lodi náhle zhasly. Všechny, včetně podpory života. Překvapení vystřídal zmatek, který propukl na celé lodi. Jaffové netušili, co se děje, a jeden po druhém začali bez kyslíku umírat.
Kronos, pozorujíc situaci, rychlým krokem vyšel z peltaku, a ještě rychlejším zamířil k hangáru. Ten však byl příliš daleko. Zásoba kyslíku pomalu, ale jistě začala docházet, a Kronos upadl na zem. Neschopen pohybu mu ještě naposledy zasvítily oči. Ty vzápětí vyhasly a goa’uld zemřel.

Stargate Command, Colorado Springs…
‚Pane, již přijímáme kód. Je to SG-9!‘ ohlásil seržant Walter.
‚Otevřít iris‘ reagoval ihned Hammond.
‚Pane, nemá se náhodou SG-9 vrátit až za několik hodin?‘
‚Ano, to má.‘ odpověděl Hammond a otočil se k bráně. Z ní však nevystoupili členové SG-9. Byl to někdo jiný. Byla to Tok’ra Anise.

Zasedací místnost, SGC…
‚Tak madam, co vás přivádí na Zemi?‘ zeptal se generál Hammond Anise.
‚Znáte to, pane, zase budeme muset nasadit svoje zadky pro záchranu galaxie.‘ odpověděl typickým způsobem plukovník O'Neill, za což byl odměněn vyčítavým pohledem jak generála, tak i Anise. Ostatní členové SG-1 jen napjatě čekali.
‚Generále Hammonde, přišla jsem vás požádat o pomoc.‘ řekla konečně Anise. Než však mohla pokračovat, přerušil ji plukovník.
‚A je to tady. Jen abyste věděla, nenechám vás na mě vyzkoušet ani nové kalhoty!‘ pronesl O'Neill. Sam se jen usmála, avšak Daniel bral situaci vážněji.
‚Mohli bychom znát detaily?‘ zeptal se Anise, která očividně tuto otázku čekala.
‚Děkuji, doktore Jacksone. Jeden z našich agentů ve službách Kronose byl přede dvěma dny zajat.‘
‚Ani náhodou.‘ znova přerušil Anise O'Neill.
‚Mohu vědět co, plukovníku?‘ opětovala mu Tok’ra.
‚Nezachráníme ho. Ani nápad!‘ pokračoval Jack.
‚I kdyby to byl otec major Carterové?‘ zeptala se Anise.
‚A je?‘ neustával Jack.
‚Ne, plukovníku, není.‘ přiznala Anise.
‚No tak vidíte.‘ odpověděl Jack, usmál se a pohodlně se opřel ve svém křesle s pocitem vítězství.
‚Neunáhluj se Jacku!‘ vyčítavě se na něho podíval Daniel.
‚Neunáhluju se, Danieli. Pamatuješ přeci, jak to bylo posledně, ne? Málem jsme zemřeli. Střelili mě!‘ hájil se Jack.
‚Ale no tak, Jacku.‘ vyčítal mu dál Daniel.
‚Střelili mě! Střelili!‘ reagoval Jack.
‚Pánové, už toho nechte. Vyslechněme si, co nám chce Anise říct.‘ zastavil je generál a otočil se zpátky k Anise.
‚Děkuji, generále. Takže, jak jsem již řekla, náš agent pracující v řadách Kronose byl před několika dny zajat. Nejdřív jsme si nebyli jisti, kdo a kde ho vlastně vězní, ale nakonec se nám podařilo ho zaměřit. Drží ho Sokar na své domovské planetě.‘ dokončila svou předběžnou zprávu Anise.
‚Mohu se zeptat, proč je ten agent tak důležitý?‘ vznesla svou otázku Sam.
‚Mezi goa’uldy se před nedávnem objevila informace, že společenství Linvrisu zanechalo na jedné ze svých držav svou tajně vyvíjenou zbraň. Mezi Vládci soustavy tento fakt způsobil velký rozruch, a ihned všichni začali tuto planetu hledat. V poslední zprávě, kterou náš agent odeslal, stálo, že Kronos zjistil souřadnice oné planety. Bohužel však ve zprávě tyto souřadnice nebyly obsaženy, a nyní je již v zajetí Sokara. Mezi Sokarovými přívrženci však Tok’rové nemají žádného špiona, a tak se o záchranu nemohou pokusit sami.‘
‚Zpomalte trochu.‘ zastavil Anise znovu Jack a vypadal dosti zmateně.
‚Z jakého důvodu nemáte u Sokara žádné zvědy?‘ zeptal se Teal’c.
‚Jak jistě víš, Teal’cu, Sokar má velmi účinná opatření proti vniknutí vetřelců. Již několik našich špionů zahynulo ve snaze dostat se k němu.‘ zodpověděla jeho dotaz Anise.
‚Chápu.‘ pokýval hlavou Teal’c a znova utichl.
‚Mohl byste mi někdo připomenout, kdo je Linvris?‘ zeptal se Jack.
‚Goa’uldská liga soupeřící s Vládci soustavy, plukovníku.‘ odpověděla mu Anise.
‚Ehm, díky.‘ poděkoval Jack a dál zpracovával informace.
‚Takže, abychom si to ujasnili. Váš agent je držen v zajetí na domovské planetě Sokara.‘ řekl Daniel a otočil se k Anise.
‚Ano.‘ přikývla Tok’ra.
‚A vy po nás chcete, abychom ho zachránili? To mi zní trochu jako sebevražda.‘ konstatoval Daniel.
‚Jen trochu?‘ reagoval Jack.
‚Za žádných okolností nepošlu své lidi na tak sebevražednou misi. Je mi líto!‘ pronesl Hammond. Anise se již připravovala na přiměřenou odpověď, ale byla překřičena poplachem.
‚Neplánovaná aktivace brány!‘
Co se stalo na Kronosově lodi? Dostane Sokar, co chce? A dokáže Anise přemluvit generála k záchranné misi? To vše a mnohem víc v dalším díle Stargate Reborn!
Toto je pilotní epizoda příběhu. Rád bych, abyste ho co nejupřímnějí ohodnotili, a bude-li ohlas kladný, budou následovat i další epizody. Pokud jste došli až sem, pak Vám přinejmenším děkuji, že jste si můj výtvor přečetli, a doufám, že se Vám také líbil!

.