Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky Stargate: The Lost City - sneak peek (18.2.2011)

Stargate: The Lost City - sneak peek (18.2.2011)

DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Stargate : The Lost City

Tak jsem se rozhodnul oživit jeden můj starý pokus o povídku. Za korekci děkuji St0rmovi.

Převod povídky na PDF o který se postaral jakop

http://www.edisk.cz/stahni/56504/StarGate_-_The_Lost_City__PART_06_.pdf_598.5KB.html

Obsah:

1. část
2. část
3. část
- historie základny Omega, Osud Tamary Johansenové
- historie války s Wraithy
4. část
5. část
6. část
7. část
- Vývoj nanoobleků
- sneak peek k osmému dílu

Povídka 1. část

Příběh se odehrává v roce 2024, kdy se expedice pod vedením generála Camerona Mitchella vydává do galaxie NGC 4414 nalézt další antické město zvané Olympos. Podle pozemských legend byl Olympos sídlem a domovem Řeckých bohů. Ve skutečnosti byl sesterskou lodí Atlantis. Podle databáze měla loď opustit mléčnou dráhu při velkém moru a přesunout se do Pegasu. To se ale nestalo.

Před několika miliony let, kdesi v Pegasu

Z jednoho okna na Olymposu se dívá starý vousatý muž. Prohlíží si, jak město letí v hyperprostoru. V tom se za ním otevřou dveře, ve kterých stojí žena s vlasy po ramena, oblečená v bílé róbě.
„Ziane?“ zeptala se žena
„Jsou všichni připraveni Ario?“
„Ano, trosky jsou připraveny a ostatní dokončují své výpočty na cestu do Nové Alterany.“
„Výborně.“ odpověděl Zian a všiml si z jejího hlasu, že je velice nervózní a nejistá
„Děje se něco?“ 
„Já nevím, jestli vůbec děláme správnou věc. Takhle se postavit proti radě a ostatním bratrům a sestrám“ řekla a přitom vstoupila do místnosti. Zian se na ni otočil a chytil ji za ramena.
„Má milá, chápu, že jsi nejistá. Ale podívej se, co nás postihlo. Před hodně dlouhou dobou jsme utekli z Alteránské Galaxie kvůli našemu přesvědčení. Pak jsme sice nějakou dobu žili v míru, ale pak přišel ten hrozný mor.“
„Ale nikdo nevěděl jistě, jestli pocházel od nich.“
„Byl jejich výtvorem! Jak mohlo vzniknout náhodně něco, proti čemu jsme byli naprosto bezbranní?! Jediné naše vysvobození bylo povznesení, ale v současnosti se to povedlo jenom hrstce. Ale pokud si to chceš ještě rozmyslet, tak ti vymažeme krátkodobou paměť a necháme tě v Jumperu na místě s návnadami.“
„Ne, už jsem se rozhodla. Nehodlám své rozhodnutí měnit.“ řekla tentokrát hodně sebejistě.
„Výborně, tak běž na své místo, jakmile vystoupíme z hyperprostoru, příjdu.“ Po tomhle rozhovoru se Aria otočila a zamířila do kontrolní místnosti. 

Zian si oddechnul. Bál se, že by jeho nejlepší expertka na město změnila názor. Všichni zde byli naprosto dobrovolně a on jim slíbil, že jejich názory bude plně respektovat. On a jeho následovníci věděli, že Ori jim nikdy nedají pokoj a budou je pronásledovat, dokud je úplně nevyhubí. Proto tohle všechno. V městských přístavech kotví také jedna rozsévací loď, která nahradí původní brány v galaxii NGC 4414.

„Pozor všem, právě vystupujeme z hyperprostoru“ ozvalo se z městského interkomu. Zian odešel ze svého pokoje do kontrolní místnosti.
„Zapněte interkom“ nařídil, jakmile přišel.
„Ano pane“ řekl jeden z techniků.
„Všem obyvatelům Olymposu. Právě jsme dorazili ke shoznému bodu. Jak všichni víte, zde v očích našich bratrů a sester zemřeme. Vím, že tu jste všichni dobrovolně, ale také vím, že někteří z vás mají výčitky a považují to dokonce za zradu vůči vlastnímu druhu... Tudíž vám nabízím poslední možnost. Kdokoliv, kdo si myslí, že pro něj bude lepší vrátit se k ostatním, nechť přijde k Hvězdné bráně. Máte poslední šanci se rozhodnout! “

Na Olymposu v tu chvíli bylo hrobové ticho. V kontrolní místnosti se pohled všech upřel na vchody, jestli z nich někdo vyjde. Po dvou minutách se nakonec neobjevil nikdo 
„Dobrá tedy, vypusťte návnady.“
„Ano pane.“ odpověděl technik. V tu chvíli se otevřely všechny nákladní doky ze kterých vyletěly trosky, určené k odlákání pozornosti ostatních Antiků, a také nouzový maják
„Trosky jsou vypuštěny, nouzový maják je zapnut.“
„Vemte nás do Nové Alterany.“ řekl Zian a otočil se na Ariu.
„Zapínám hyperpohon.“ V tu chvíli se před Olymposem otevřelo hyperprostorové okno a monumentální město zmizelo v hyperprostoru. 

V době zmizení Olympos, Atlantis

Na orbitě planety, kterou Antikové v budoucnosti nazvou Lanteana, vystoupila z hyperprostoru Atlantis. 
„Jaký je stav?“ zeptal se prošedivělý muž, který přišel ze skleněné kanceláře.
„Nemáme na senzorech Olympos!“ odpověděl jeden z techniků.
„Cože?“ podivil se muž a podíval se do antického „notebooku“ Všichni v místnosti zůstali ztuhlí, zatímco technik dále kontroloval senzory.
„Nic pane radní, nic na senzorech nemáme.“ odpověděl se sklíčeným hlasem technik. V tu chvíli začala obrazovka za konzolemi červeně blikat a rozezvučel se alarm.
„Subprostorové vysílání.“ řekla jedna žena, která seděla u hlavní konzole.
„To je nouzový maják.“ odpověděl radní.
„Pane, co když.....“
„Na to se bojím pomyslet. Vezměte nás zpět do hyperprostoru a doveďte nás ke zdroji vysílání.“
„Rozumím, zapínám hyperpohon.“ řekla žena u hlavní konzole a Atlantis opět vletěla do hyperprostoru. Díky všem nabitým ZPM se pak o minutu později Atlantis objevila na místě, kde vysílal nouzový maják.

Radní se odebral k balkonu za řídící místnosti. Za ním vyšli i ostatní, aby se podívali ven. Scenérie všechny zdrtila. Trosky Antického města rozesety po celém prostoru, kde letěli, včetně inkriminovaného majáku. Radní odešel zpět k technikovi.
„Máte na senzorech nějakou známku života?“
„Ne radní, na senzorech nic není.“ odpověděl šokovaný technik.

Tenhle díl je pohled do historie.

Rovnou upozorňuji, že první tři díly jsou naprosto kecací a budou představovat jednotlivé členy expedice. Jinak můžu poskytnout spoiler toho, co v roce 2024 nosí současné SG týmy a v čem se budou prohánět naši hrdinové v Nové Alteraně.

Toto je spoiler!!!:
http://www.scifiscoop.com/wp-content/uploads/2009/08/nanosuit_life_size_replica.jpg

BTW: já tu hru tak strašně žeru
Obrázek

Příspěvek 11.8.2010 20:29:40
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Úvod se mi líbil. Vzhledem k autorovi a tomu, že do jedné z hlavních rolí v příběhu usadil Mitchella, se velmi těším na další díly. :)

EDIT: technická: když se rasa jmenuje Alterané, neznělo by líp jméno domovské planety Altera (Terrané=Terra; Alterané=Altera)? Alterana se mi zdá dost krkolomné. No je to ale tvoje povídky, nebudu ti kecat do takových detailů. :sorry:

Příspěvek 11.8.2010 21:15:24
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Tak já dávám palec nahoru, jak jsem už psal ke korekci, vypadá to zajímavě. Jsem zvědav co se bude dít dál :)
A co se názvu týče, zkus třeba New Beginings

A na prvotinu hodně pěkně udělané :)

Příspěvek 11.8.2010 22:42:25
Dark Angel Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Ačkoliv poslední dobou nemám čas číst, přesto se sem do této sekce chodím dívat, zejména zda se neobjeví nějaký další díl povídek, co mám rozečtené, nicméně když jsem přišel nyní a spatřil jsem novou povídku, navíc od Tebe, neodolal jsem a jsem tomu rád.
Minimálně prozatím mohu říct, že se mi to velmi líbí (ačkoliv z prvních dílů je velmi ošidné něco hodnotit). Tvůj styl je velmi čtivý a uvidíme jak se dokážeš poprat s tématem. Budu se těšit na další díl a jen doufám, že povídka nezapadne do průměru. Prozatím to vypadá že má na víc.
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.

Mé Povídky ZDE

Příspěvek 11.8.2010 22:49:01
Puk Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Nakoľko neviem nič o smerovaní deja, tak názov pre poviedku je veľmi ťažko odhadnúť. :(
Táto časť je ucelene podaná a ani pri najlepšej vôli ju zatiaľ nemôžem skritizovať. :lol:
:hmmm: Ale to môžem neskoršie, ak sa dostanem k dostatočným informáciám. :rflmao:
Takže sa snaž, nech môžem zistiť "vo co tady kráčí" a vo vočem to je. :heat:
:write: :arrow: :yahoo:
:bye:
Naposledy upravil Puk dne 11.8.2010 23:27:19, celkově upraveno 1

Příspěvek 11.8.2010 23:17:12
arian Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

souhlasím s tím, že povídka, a to dokonce od tebe, nestačím koukat.
Tomu se může rovna jedině povídka od Gesera

uvidíme co se z toho stane, každopádně to vypadá zajímavě. :bravo:

Jo, málem bych zapomněl, ale St0rm a korekce? Mnooo, pokud nebudeš ve své povídce uvádět slovo Zeus, tak to bude celkem ok. :rflmao:
http://sga-project.com/horizon
-Jelikož jako převor nemusím umět nějak valně psát, tak my Ori nedaly schopnost psát pravopině, proto omluvte mé chyby v příspěvcích

Blahoslaveni budiž Ori

Příspěvek 11.8.2010 23:33:56
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Hej x) Já si korekce taky nedělám sám... na to potřebuješ druhý pár očí, svoje chyby nevidíš :) A já, na rozdíl od některých, píšu pěkně spisovně :P
( On ví, koho myslím :rflmao: )

Příspěvek 12.8.2010 01:48:45
jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

DAVE!: Vypadá to dobře. Uvidím, co z toho bude.

St0rm: To jsem na tom s pravopisem tak špatně??

arian: Je pravda, že dělám korekci St0rmovi a to že mi někde unikl Zeus je moje chyba, holt jsme to přehlédl, když jsem opravoval stejnou chybu několikrát.
Ono když někde pořád píše Mckey, tak se musím hodně soustředit a holt mi jedna chybička unikla. Skloňování jména Zeus nesnáším :D
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

Příspěvek 12.8.2010 09:13:47
Daedalos304 Uživatelský avatar
Major General
Major General

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

No tak podle názvu moje první povídka sem si říkal co to bude...) ale bylo to hodně dobrý..:) žádný pravopisný chyby tam nebyly...slohově taky hezký...dobře čtivý..:) takže sem hoď další díl..:)

Příspěvek 12.8.2010 10:04:35
D.Dušek

Odpovědět s citací

Jo, bylo to dost dobré :).

-> Jumper několik miliónů let před tím, než ho Sheppard pojmenoval? :) V textu bych s tím neměl problém, ale v přímé řeči to zní trochu neanticky :).

Příspěvek 12.8.2010 10:09:25
arian Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Jakop: McKey... no to si děláš srandu. Tak teď u mě St0rm spadl o pěkných pár bodů dolu. Toho Dia bych mu odpustil, ale takhle hanit mojí nejoblíbenější postavu z celé SG :evil:

jo a pokud si mohu dovolit takovou malou technickou otázku: Jestliže je Olympos sesterské město k Atlantis, tak by asi mělo stejně vypadat ne. Potom mě zaráží, kam narvali tolik trosek, aby to bylo přesvědčivé. :hmmm:

jo a to s Jumperem tady je asi proto, aby každý pochopil, že se jedná o jumper :wink:
http://sga-project.com/horizon
-Jelikož jako převor nemusím umět nějak valně psát, tak my Ori nedaly schopnost psát pravopině, proto omluvte mé chyby v příspěvcích

Blahoslaveni budiž Ori

Příspěvek 12.8.2010 10:24:55
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

trochu zapomínáš, že lodě typu Atlantis mají více hangárů pro Jumpery viz. 3x11 Return part 2. A když vezmem v potaz jak Antické věci vybuchují, tak toho nestačilo zrovna moc. Co se týče další historie Olymposu, tak to vysvětlím příště, ale můžu říct jedno
Toto je spoiler!!!:
Olympos je starší jak Atlantis
Obrázek

Příspěvek 12.8.2010 11:36:10
D.Dušek

Odpovědět s citací

Jakop: Ten "McKey" by se dal vyřešit možná i globálně. Nějaký editor s možností nahradit vše a ten kořen prostě nahradíš všude :wink: .

Příspěvek 12.8.2010 11:41:22
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Však jo, to umí i word :) a já to psal, už dávno nepíšu x)
Dave! máš nějakou představu o tempu vydávání, nebo tak něco? :)

Příspěvek 12.8.2010 11:48:51
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

podle mé nálady :D Tak doufám, že do konce měsíce vydám alespoň pět dílů a v září pak pojedu do nemocnice na operaci a pak do lázní.
Obrázek

Další

Zpět na Mrtvé povídky