Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky Povídková alternativa k Ark of truth

Povídková alternativa k Ark of truth

pako3 Senior Airman
Senior Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Pěkné, jenom mi to jako alternativa k AoT připadá už příliš dlouhé, chtělo by to rychle zakončit.
Obrázek

Petr777 Airman
Airman

Odpovědět s citací

Čim delší povýdka bude tim líp :) já čtu rád a krátký povýdky si člověk ani neužije

Daedalos304 Uživatelský avatar
Major General
Major General

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

adria se mohla povznýst protože nebyl nikdo kdo by ji v tom zabránil...ORIové byli mrtví...

Dark Angel Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

A ty si jako myslíš, že Ori by Adrii v povznesení bránili?
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.

Mé Povídky ZDE

Kocourr Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

pako3> : ještě mám pár nápadů, které bych chtě do povídky začlenit, hrubým odhadem jsem někde krátce zapůlkou (nebo tak nějak :D )

Kapitola 10
Z událostí, které se udály za poslední dva dny - od osvobození Daniela Jacksona a Valy MalDoran - je tou nejvýznamnější plné zprovoznění orijského křižníku, na čemž měla zásluhu zejména Samanta Carterová, která přišla na to, jak propojit loď s pozemskými ovládacími konzolemi, které v podstatě nahrazovaly ovládací křeslo, které mohl ovládat jedině převor, nebo Adria, když ještě existovala.
Další zajímavou událostí bylo to, že pozemská flotila čítala již 15 Hataků, které se podařilo ukořistit Luciánské alianci. Díky tomu, že lidé znali polohy všech planet, na kterých Luciánská aliance prováděla své nekalé aktivity, tak nebylo zas tak těžké zjistit u které planety se zbývající nepřátelské Hataky nacházejí. Zemi se podařilo vypátrat všech zbývajících sedm Luciánských Hataků, tři byli během bitev zničeni, ze dvou zbyli po bojích již nepoužitelné vraky, které ovšem Země měla v plánu rozebrat a získaný naquadah použít na výstavbu BC 3O4 a obranné satelitní sítě kolem Země. Poslední dva se podařilo začlenit do flotily Země, která v tuto chvíli čítala již 18 velkých plavidel (1x křižník Ori, 2x BC304, 15x loď třídy Hatak) a samozřejmě třicítku F-302, zhruba stejný počet ukořistěných Al´keshů a také nějaké ty smrtící kluzáky a pár stíhaček Ori, které zbyli na křižníku Ori a díky tomu se vyhnuly zničení.

Zasedací místnost SGC, asi 2 dny od osvobození Jacksona a Valy
Přítomna byla celá SG1, generál Landry a zástupce IOA Edward Johnson.
Slova se ujal generál Landry. „Sešli jsme se tu, abychom projednali další postup v boji proti následovníkům Ori,“ začal schůzi Landry, „senzory na orijském křižníku nezaznamenaly za posledních 24 hodin žádný subprostorový signál, který vydávají hole převorů.“
„Takže to konečně vzdaly?“ zeptal se Mitchell.
„V tuto chvíli to tak vypadá,“ přikývl Landry, „ovšem je zde stále množství planet, jejichž obyvatelé o porážce Ori nevědí. V této chvíli spolupracujeme s Jaffy na tom, abychom informaci o jejich porážce rozšířili na všechny světy v této galaxii, které Ori navštívili.“
„Dalším krokem bude likvidace všech převorů v orijské domovské galaxii,“ oznámil zástupce IOA Johnson.
„Máme představu, kolik se jich v galaxii Ori nachází?“ zeptal se Mitchell, „a taky jestli tam mají nějaké funkční křižníky, s kterými bychom se musely vypořádat?“
„To zjistíme až se s naším orijským křižníkem dostaneme do galaxie Ori,“ odpověděla Samanta.
„Takže na nás může na druhé straně čekat klidně tucet nepřátelských lodí?“ zeptal se Mitchell.
„Toho se obává i IOA,“ řekl Johnsonn, „proto bude skrz superbránu poslán zamaskovaný Al´kesh, abychom zjistili, jaké nebezpečí na nás čeká u superbrány v galaxii Ori.“
„Je tu ještě jedna věc, která mi dělá starosti,“ řekl doposud mlčící Daniel Jackson, „ne že by to něco měnilo na našem plánu, ale nemyslím si, že s námi povznesení Antikové hrají férovou hru.“
„Co Tě přivedlo k této domněnce, Danieli Jacksone?“ zeptal se se zájmem Teal´c.
„Áchjo, tohle jsem zrovna nechtěl slyšet,“ povzdychl si Mitchell, „ne že by mě to nějak překvapovalo.“
„Je tu hodně věcí, které mi nedávají smysl.“ Začal s vysvětlováním Daniel. „Pokud Vám k povznesení nikdo nepomůže, tak jako se to stalo například mě, tak je to závislé na fyziologické vyspělosti mozku. K tomu, aby převoři měli své výjimečné schopnosti, bylo třeba, aby je Ori dostali na tuto fyziologickou úroveň. Nicméně ani převoři nemohou žít věčně a na konci jejich života by se za normálních okolností pravděpodobně povznesli.“
„V tom jim ale ostatní Ori bránili,“ přidala se Vala, „aby se nemusely dělit o svojí moc.“
„Přesně tak,“přikývl Daniel Jackson, „jde o to, že sice máme zařízení, které eliminuje po jistou dobu výjimečné schopnosti převorů, což nám umožní je zabít…“
„Ale…“, snažil se Daniela popohnat zvědavý Mitchell.
„Ale to samo o sobě nijak neovlivní to, jestli se převor po smrti povznese, nebo ne.“ Odpověděl Daniel.
„No jistě, že mě to nenapadlo dřív,“ řekla Samanta, „to, že eliminujeme schopnosti mozku, neznamená, že nějak narušíme jeho fyziologickou vyspělost. Naše zařízení nám umožní převory zabít, ale nezajistí to, aby se převoři po smrti nepovznesli.“
„Pokud vím,“ přidal se k debatě opět Johnson, „tak je třeba se na povznesení po jistou dobu duševně připravovat, proto když zabijeme převora nejrychleji, jak budeme moci, neměl by být schopen se povznést.“
„To si nemyslím,“ zarazil optimismus IOA chlápka Daniel. „Kdysi jsem se setkal s jistým doktorem Raymondem Moodym, který se zabýval studiem tzv. NDE zážitků,“ po nechápavém pohledu Valy Daniel doplnil, „zážitky blízkosti smrti (Near Death Experience). Doktor Moody při rozhovorech s pacienty, kteří prodělali tento typ zážitku zjistil, že čas v mysli pacienta během tohoto zážitku může ubíhat zcela jinak, než je tomu v námi vnímané realitě.“
„Jak to myslíte, doktore Jacksone?“ zeptal se Landry.
„Jinými slovy,“ pokračoval ve vysvětlování Daniel, „za časový úsek toho, co my vnímáme jako jednu vteřinu, může člověk během stavu NDE klidně prožít znovu celý svůj život. Proto si myslím, že rychlost smrti převora nebude mít žádný vliv na to, jestli se převor povznese, nebo ne. Je možné, že v momentě umírání může mít na přípravu na povznesení tolik času, kolik bude potřebovat.“
„Byly závěry doktora Moodyho někým ověřeny?“ zeptal se se zjevným skepticismem Johnson.
„Tohle je něco, co z principu ověřit nelze,“ odpověděl Daniel, „NDE nemůžete změřit, zvážit, ani zopakovat ty samé podmínky dvakrát. Uvádět úmyslně pacienty do stavů NDE by bylo proti jakékoli lékařské etice.“
„Věřím, že doktor Moody se dostal k pravdivým závěrům,“ pronesl k mírnému překvapení všech okolo Teal´c. „Když mi Apophis vymyl mozek, musel jsem podstoupit rituál odnětí symbionta, abych nalezl opět svojí pravou podstatu. Když jsem se nacházel na samotném prahu smrti, tak mi během velmi krátké chvíle proběhly před očima nejdůležitější okamžiky mého života.“
„Krom toho jsme se tu setkaly už s podivnějšími věcmi,“ připomněla nezpochybnitelný fakt Samanta.
„Proč se ale nepovznesli převoři, které jsme zabili po smrti Adrie?“ položil otázku do pranice Mitchell.
„Napadají mě tři možnosti, proč tomu tak je,“ chopil se slova opět Daniel. „Tou první je, že jsou zde stále nějací Ori, kteří převorům brání v povznesení, aby se s nimi nemusely dělit o moc.“
„V tom případě by nám Morgan lhala o tom, že jsou všichni Ori mrtví.“ Konstatoval Teal´c. „V tom případě by ale bylo od Ori nelogické, nechat nás bitvu o Zemi vyhrát a dál likvidovat převory.“ Vyloučil zdravou logikou tuto možnost Teal´c.
„Druhou možností je to, že je moje teorie chybná a převoři se při rychlé násilné smrti nedokáží povznést,“ pokračoval Daniel, „osobně mi přijde nejpravděpodobnější třetí možnost. Antikové nám jako vždy daly jen ty informace, které chtěly, abychom měli. Pouštěl jsem si několikrát záznam rozhovoru s Morgan La Fey na palubě Odyssey. Doslova tam řekla: ‚Podařilo se mi přesvědčit ostatní, že je potřeba vyřešit problém s Ori jednou provždy, ale k tomu, aby se problém s Ori již neopakoval potřebujeme Vaší asistenci.‘
„Ty si myslíš,“ začala udiveně Vala, „že teť jsou to Antikové, kdo zabraňuje převorům v povznesení?“
„Přesně tak,“ přikývl Daniel, „ale stoprocentně si tím nebude jisti asi nikdy.“
„K čemu by potom, ale potřebovali nás?“ zeptala se Samanta, „proč se s převory nevypořádají samy?“
„To nevím,“ přiznal Daniel, „třeba to má něco společného s tím, že se chtějí povznést ještě na vyšší úroveň existence, než jsou a proto nás potřebují na špinavou práci, což je v tomhle případě zabití převorů. Když se na to podíváte z druhé strany, kdybychom se chovali podle instrukcí, které nám Morgan dala, tak díky senzorům na orijském křižníku nalezneme všechny převory v naší i orijské galaxii, zabijeme je a budeme si myslet, že jsme problém vyřešili my. Možná to tak i je a bude, ale je tu i možnost, že nás Antikové využívají k fyzické likvidaci převorů a samy jim zabraňují v povznesení, což je samozřejmě i v našem zájmu, takže stejně nemáme jinou možnost, než pokračovat v tom, co děláme.“

TO BE CONTINUED…

Tak jsem opravdu moc zvědavej, jak se Vám líbí, jak to Daniel nakonec vysvětlil... :)
Naposledy upravil Kocourr dne 30.8.2009 09:27:21, celkově upraveno 1

First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Já to věděl :-D Nebo přesněji, já o tom byl přesvědčen.
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.

Mé Povídky ZDE

Daedalos304 Uživatelský avatar
Major General
Major General

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

sice sem myslel že to doapdne jinak ...ale sem doceal rád že to je tak jak je...o5 dobrej díl jako vždy...teď už jen domyslet další zápletky..nebo spíš konečný rozuzlení a hurá na další díly...

pako3 Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

ono je to spíše 11.serie, než alternativa k 90min filmu, ale jinak je to good :smile:
Obrázek

Lt.C. John Sheppard Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Spíš by si měl zavolat Mallozzimu jestli si nechce vylepšit image u diváků protože tohle by mělo daleko větší sledovanost než AoT a hlavně by z toho byl pěknej celovečerní film. Jen mi mrzí že sem si tak dobrý povídky všim tak dlouho. kDY BUDE POKRAČOVÁNÍ?
Nebe má barvu krve a temnota přichází.
Povídka o SGA asgardech:Destiny of the Asgards-pokračování Pád Asgardů
Experimentální povídka:SG:OB-aktualizováno díl Little Suprise for Tok´ra

Scortis Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Výhradu bych měl akorát k pravopisu "zbili"(2x) a "Daniely Jacksone" tak to oprav jinak v pohodě. Ty věci okolo povznesení převorů jsi vymyslel dobře. Těším se na další díl
Díky bohu že jsem ateista

Rodney: Netrefili bychom ani stodolu
John: No ale hive ship je přece o hodně větší než stodola

Odpovědět s citací

No nějaký chybičky v praopisu tam sou ale já je ve svejch povídkach mam určitě taky takže nebudu kritizovat.

Kocourr Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Scortis: Ty tři chyby už jsem odstranil, pravopis nebyl nikdy moje silná stránka a v tomhle životě už to asi nedoženu :sorry:

Dark Angel:No byla to docela fuška vymyslet to s těma převorama tak, aby z toho nebyl nakonec nějakej nesmysl :smile: a čtenáři taky byli spokojení :smile:

Jinak všem děkuji za ohlasy, za pochvaly, za tolerantní přístup k mým pravopisným chybám, atd. a jenom pro jistotu se zeptám:
Domnívám se správně, že konec 3. série Atlantis, se kryje s koncem 10. série SG1??? Tedy, že 4. série Atlantis by běžela souběžně s 11. sérií SG1, kdyby teda nějaká byla...

Odpovědět s citací

Jo domníváš se správně.

First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

myslím, že přibližně ano - díl Unending proběhl mezi díly First Strike 3x20, protože Apollo nemělo ještě en. zbraně a 4x11 BAMSR - tady v tomto rozmezí nějak.....

Mé Povídky ZDE

Janci001 Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

neaky dalsi diel sup sup cakam :bounce: nan ako na povznesenie 8)

PředchozíDalší

Zpět na Mrtvé povídky