Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky StarGate:Exodus: 45. Díl - Pomoc shůry

StarGate:Exodus: 45. Díl - Pomoc shůry

Jednoduché :) Má cenu pokračovat?

Ano
34
100%
Ne
0
Žádná hlasování

Celkem hlasů : 34

Daedalos304 Uživatelský avatar
Major General
Major General

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

klíííííd, z ničeho tě neobviňuji :D já se taky inspiroval u Patase (pokud se nemýlím), nevěděl jsem co tam mám všechno napsat, ale večer před spaním mi to přišlo docela vtipný :D (takovej můj zkopírovanej, upravenej a obohacenej popis) :D

SPeeDy Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno

deadalos Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

tak to se těšim

Dragon Uživatelský avatar
Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

zajímavé, tohle je už asi třetí verze Achilla o které vím :D navíc tohle je takovej zvláštní mutant... :lol:

a taková malá rada ;)
když dáš obrázek (přímou adresu na obrázek) mezi tagy [img]
[img]http://img265.imageshack.us/img265/4763/hyperspacekopietx8.jpg[/img]

tak se ti zobrazí a pro náhled ve fóru se i automaticky zmenší (pro plnou velikost kliknou - zobrazit obrázek,.... takto:
[img][./images/thumbs/hyperspacekopietx8_1321986644.jpg]http://img265.imageshack.us/img265/4763/hyperspacekopietx8.jpg[/img]

tagy [url] se používají takto
[url=http://img265.imageshack.us/img265/4763/hyperspacekopietx8.jpg]obrázek Achilla[/url]

obrázek Achilla
tudíž máš nějaký text pod kterým se ukrývá hypertextoví odkaz ;)
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Brendy Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak loď vypadá zajímavě, akorát škoda, že tam není moc vidět to zvětšení. Docela by mě zajímalo srovnání (velikostí) mezi Achillem a 304-kou. :sorry:
"Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist." Albert Einstein

Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Dragon: Jo, s tímhle už mám zkušenosti z jiné fóra, ale tam se to automaticky nezmenšilo na optimální velikost fóra, ale na miniaturní obrázeček, takže jsem předpokládal, že tady je to samé. Vyvedl jsi mě z omylu. Díky :) A na to "schovat odkaz" pod text jsem úplně zapomněl. Hlava děravá ;-)

Brendy: Srovnání velikostí lodí na takovýchto "fan obrázcích" je dost těžké, protože třeba tenhle obrázek, jsem našel pouze z tohohle úhlu a takto se velikost porovnáná velice špatně :-D

Captain
Captain

Odpovědět s citací

to se těšim na bytku mezi achylem a nepřáteli

Dragon Uživatelský avatar
Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

Ehh

deadalos:
Pochopím že jsi mladej a gramatiku neovládáš, pochopím že máš nějaké dysfunkce, ale nechápu že si to po sobě nepřečteš, nebo s tím něco neděláš...
Já jsem měl kdysi podobnej problém jako ty... gramatika o mě nevěděla a já nevěděl o ní, "na krku" hned několik dysfunkcí a jiných poruch, číst si po sobě příspěvky se mi nechtělo - ale dělal jsem to (i když sporadicky) - a celkově se to po mě nedalo přečíst... ale když jsem byl na to upozorněn, tak jsem začal příspěvky psát přes WORD s kontrolou pravopisu - později Word vystřídal Firefox s kontrolou pravopisu (používám dodnes - perfektně to ohlídá překlepy, kterých si člověk mnohokrát nevšimne a i některé ty chybky .))
tím nenarážím jen na tuto chybu "bytku" (kterou by ti word či FF pomohl ohlídat), ale celkově na tvoje vyjadřovací schopnosti na fóru.
ještě dodám dva odkazy.

1. http://www.sga-project.com/forum/viewtopic.php?f=12&t=378&start=0&hilit=pravopis
  2. http://www.sga-project.com/forum/viewtopic.php?f=52&t=8150

btw: neber to jako útok na svojí osobu
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Zdravím,

Je tu pondělí a sním taky nový díl. Doufám, že se mě povedl ;-)

10. Díl-Cenný nález

Carterová a generálové O’Neill a Landry přiběhli za Rodneym do holografické místnosti, kde se většinou prohlížela databáze. Generál Landry okamžitě položil otázku:“Doktore McKayi, co pro nás máte?“

Rodney:“No, je to úžasné. Kdybyste jen věděli, co by se na té planetě mělo nacházet.“

Landry: “Doktore McKayi! K věci!“

Rodney: “Ach, dobrá, dobrá. Omlouvám se. Jdu k věci. V databázi o planetě není mnoho podrobných informací, ale pokud se nepletu, a to se nestává moc často.“

O’Neill: “McKayi, ale už dost! Víme, že Vaše ego se při každé povedené práci zvětšuje, ale teď na to nemám náladu.“

McKay: “Až Vám to povím, nálada se Vám jistě zlepší. Na planetě by se měla nacházet výrobní linka dronů. Ale podržte se! Né obyčejných dronů, které známe, nýbrž jakýchsi vylepšených střel. Zdá se, že za války s Wraity odešla hrstka antických vědců do Mléčné Dráhy, kde se pokoušeli vyvinout účinnější zbraně proti Wraitským úlům.“

Carterová: “McKayi, tak to je úžasné! Střely se nám budou hodit. Na Atlantidě sice nějaké zbyly, ale při posledním útoku Wraitů jsme jich vystříleli opravdu mnoho. Předpokládám, že se na planetu co nejdříve vydáme.“
Landry: “Carterová, máte zelenou. Sestavte tým a vyražte.“

Země, SGC, O 10 minut později

Generál Landry se nechal transportovat zpátky do SGC, protože zde měl spoustu další práce. Připravoval se Daedalus z dalším materiálem, výbavou a pracovníky k cestě na těžební stanoviště. Do přepravních prostor byly nakládány nové materiály na stavbu, těžební přístroje, i armádní technika. Právě teď byly do hangárů místo F-302jek transportovány vylepšené vesmírné miny a kolejnicová děla, protože obrana těžebních kolonií byla mizerná. Zanedlouho bylo vše připraveno a posádka Daedala pouze čekala na požehnání generála Landryho. Toho se po nekonečných deseti minutách povedlo zastihnout a on povolil Daedalovi start. Ten skočil do hyperprostoru a jeho místo nahradili
v zápětí Korolev a Sun-Tzu, protože vlády Ruska a Číny již učinily všechny nezbytné kroky, aby mohli zahájit těžbu surovin důležitých pro výstavbu lodí třídy 305. Carterová v databázi vyhledala planety s největším zdrojem naquadahu a trinia. Databáze tvrdila, že to byly planety střední velikosti s rozmanitou flórou i faunou, čistou atmosférou a surovinová ložiska se nacházela na rozlehlých plochách - ideální místa pro těžbu. Rusko i Čína shromáždili v SGC první várku pracovníků, potravin,
materiálu a potřebné techniky k zahájení těžby. Při přestavbách byly ve velitelství vystavěny masivní úložné prostory, ale i tak byly ruským a čínským materiálem nacpané k prasknutí. Veškerý materiál z úložných prostor byl asgardskými transportéry v SGC pohlcován a na palubách lodí zase rozkládán. Obě lodě dostaly externí zásoby naquadahu, aby ho byl dostatek do generátorů, které se při používání asgardského paprsku na stavbu objektů rychle vyčerpávaly. Na transportní místa se již pomalu loudali i členové lodní ochranky a jednotky ruské a čínské armády, jejichž členové měli sloužit jako ochranka na těžebních stanovištích. Veškerá posádka byla důkladně proškolena. Ruský tým si měl vzít na starost naquadahové doly a Čína se měla zasloužit o pravidelné dodávky trinia. Pro oba státy to nebyl lehký úkol, s touto mimozemskou činností neměly žádné zkušenosti. Za Koroleva to byl plukovník Puškin a za Sun-Tzu Lan-Chin. Tihle dva si jen symbolicky podali s generálem Landrym ruku, popřáli si hodně štěstí a poté se nechali transportovat na svá plavidla. Korolev a Sun-Tzu se pomocí podsvětelných motorů rozletěli každý na jinou stranu soustavy, zanedlouho poté skočili do hyperprostoru s cíly od sebe vzdálenými mnoho světelných let.

Daedalus, hyperprostor, směr P3R-979

Daedalus se již blížil k planetě, avšak její obyvatelé doteď nic netušili, protože v systémech neměly nainstalované žádné senzorové pole. Za 15 minut Daedalus vystoupil z hyperprostoru a ihned kontaktoval komunikační středisko na povrchu.

Daedalus:“Tady plukovník Caldwell. Přilétáme se pozeptat na Váš stav.“

McCabe: “Plukovníku, zdravím Vás. Očekáváme Vás už 2 dny.“

Plk.Caldwell: “Ano, omlouváme se, trošku jsme se zpozdili. Doktor McKay nám představil naši novou loď a právě v těchto chvílích zahájil Korolev a Sun-Tzu cestu na nové těžební stanoviště.“

McCabe: “Rusko i Čína? Nová loď? Vy myslíte Achilla, on už je hotový?“

Caldwell: “Ano, a co nejdříve se má do programu zapojit i Velká Británie a Francie. A ano, je to Achilles, ale hotový ještě není. Hotové jsou pouze plány, potřebujeme větší množství surovin na stavbu a právě proto jsme povolali Rusko i Čínu.“

McCabe: “Tak to Vás asi potěším, protože pro Vás máme první dodávku neutronia. Vše jde jak po másle. Máme dokonce i více, než tvrdila předběžná prognóza. Dokonce se nám povedlo postavit řídící centrum, do kterého se nám povedlo vlastnoručně přemístit bránu.“

Caldwell: “Perfektní práce! Máme pro Vás novou pracovní sílu a velitelství schválilo požadavek a máme pro vás asgardský senzorový systém, zařízení pro subprostorovou komunikaci, nové naquadahové generátory, modul transportního paprsku a generátory silového pole a štítu na bránu. Moji lidé již tyto systémy instalují do vašeho řídícího centra. Po výstupu z hyperprostoru jsme kolem planety rozmístili vesmírné miny a moji lidé mají za úkol kolem celé základny strategicky rozmístit
kolejnicová děla. A jako bonus pro vás máme nový moderní UAV letoun s inteligentními raketami AGM. Doufejme, že teď už se budete cítit bezpečněji, pousmál se plukovník Caldwell.“

V celém táboře byl narušen již zavedený program, protože na povrch byli vysazeni noví pracovníci a nová technika. Vědecké týmy v již postaveném řídícím centru s bránou instalovali senzorové, komunikační a transportní systémy, vojenské jednotky kolem celého komplexu rozmisťovali kolejnicová děla. Ta byla oproti starší verzi, která byla použita při obraně Atlantis, mírně vylepšena. Do útrob děla byl nainstalován inteligentní program, který usnadňuje zaměřování a děla již dokázala střílet plně automaticky. Kapacita zásobníku byla zvětšena na 15 000 nábojů a do projektilů byly umístěny malé neutroniové kapsle, které zvyšovaly ničící sílu náboje.

Caldwell:“Podplukovníku McCabe, jak to vypadá s tou zásilkou neutronia? Rádi bychom potěšili generála O’Neilla a poslali první dávku.“

McCabe: “Pane, vytěžené neutronium je připravené v transportních boxech, Můžete ho transportovat na palubu.“

Caldwell: “Ne, velitelství rozhodlo, že efektivnější bude transportovat suroviny na Zemi skrz bránu. V SGC jsou na to již připraveni. Moji lidé již na vaši bránu montují ochranný štít, takže můžete začít bránu bez obav používat.“

McCabe: “Dobrá, souhlasím. Osobně se postarám o to, aby byla zásilka doručena ještě dnes. Jak dlouho tu zůstanete?“

Caldwell:“Moji lidé musí dokončit práce na instalaci nových systému a obranných děl. A pokud nebudete mít námitek, pomůžeme vám s výstavbou tábora.“

McCabe: “Děkuji plukovníku. Vaši pomoc samozřejmě velice rádi přijmeme. Doufám, že pomocníci, které jste nám přivedli, jsou stejně zruční a pracovití jako Ti současní. Práce nám jde totiž opravdu skvěle!“

Země, SGC

Plukovník Carterová byla již téměř hotova s přípravami na průzkum planety. Sestavila tři týmy. Původně si chtěla vzít na pomoc Rodneyho, ale nakonec si to z dobrých důvodů rozmyslela. Každý tým měl čtyři členy, Carterová si vzala na pomoc tři zkušené vědce:Abramse, Ryana a Zelenku. O ochranu se měly starat týmy SG-7 a 11. Zelenka s Abramsem nachystali všechno potřebné vybavení a major Seinfeld připravil Jumpery a vojenské vybavení. Seržant, který obsluhoval DHD v SGC zadal
adresu planety. Všech 7 symbolů se rozsvítilo a červí díra se aktivovala. Již předem byl na rampě před bránou připraven UAV letoun s raketami AGM, jehož vyslání bylo nyní při průzkumu neznámé planety podle nařízení IOA nutností. Letoun měl vlastní energetickou jednotku, proudové motory, senzorový systém a byl vyzbrojen velikým počtem útočných raket AGM. Seržant Sayler dokončil poslední
kontrolu letounu a svolil k jeho vyslání. Letoun proletěl bránou, mírně zvlnil horizont událostí a za pár sekund začal posílat data.

Walter:“Letoun posílá data. Planeta je obyvatelná, atmosféra dýchatelná. Pár desítek metrů od brány se nachází veliký komplex. Senzory naměřily v některých sektorech povrchu planety zvýšenou teplotu.“

Landry: “Plukovníku Carterová, máte zelenou. Můžete vyrazit. Doufám, že najdete něco zajímavého. Přeji hodně štěstí.“
Roztahovací strop se otevřel a z hangárů sestoupil před bránu první Jumper, který byl ihned následován dalším a ten dalším, poté se brána uzavřela. Hned když Jumpery vyletěly na druhé straně z brány, bylo jasné, že planeta byla kdysi obývaná Antiky. Byla to sopečná planeta, a proto se Antikové rozhodli využít obrovského potenciálu geotermální energie. Asi 130 metrů za bránou stál stejný komplex, na který narazil tým plukovníka Shepparda v galaxii Pegas. Stanoviště mělo pro Jumpery speciální doky, a tak je piloti využili a svoje stroje do nich zaparkovaly. Kapitán McMillan sáhl po ovladači, který otevíral zadní dveře u Jumperu.

Roling:“Nee! Stop!“ Než to však stačil major doříct, dveře se otevřely a do Jumperu se vevalil zelený oblak plynu. Posádka ještě chvíli lapala po dechu, ale to netrvalo věčně. Rychleji než za 10sekund byli všichni mrtví. Mezitím se připravoval tým plukovníka Carterové a SG-7.

Carterová: “Ještě naposledy zkontroluji senzory…. Moment! Neotvírejte dveře! V komplexu nejsou podmínky pro život. Z celého objektu nezaznamenávám žádnou stopu dýchatelného ovzduší. “
Carterová okamžitě kontaktovala SG-7 a 11: “Neotvírejte dveře! Opakuji! Neotvírejte dveře Jumperu! Ovzduší v chodbách je nedýchatelné.“

Seinfeld: “Rozumím. Čekáme.“

Carterová: “SG-11 Hlaste se. SG-11 slyšíte?!“

Zelenka: “Plukovníku, z jejich Jumperu nezaznamenávám žádné známky života. Pravděpodobně nezkontrolovali senzory a otevřeli dveře.“

Seinfeld: “Plukovníku, je mně jich líto stejně jako Vám, ale musíme pokračovat. Naštěstí jsem s sebou vzal i plynové masky. Nasaďte si je a vyrážíme.“

Obě čtyřčlenné skupiny s plynovými maskami vystoupily z Jumperů a pod vedením majora Seinfelda zajistily nejbližší okolí. Plukovník Carterová poté zavelela a SG-7 zahájila obezřetně prozkoumávat další chodby. V komplexu nefungovalo osvětlení, a tak museli muži majora Seinfelda použít svítilny na svých zbraních. Celý objekt byl naprosto totožný s tím v Pegasu, a tak nebyl problém najít řídící
místnost. V té plukovník Carterová obnovila primární systémy, mezi které patřila i podpora života. Oblaka zeleného plynu se odčerpala a nahradil je dýchatelný kyslík. Carterová, Zelenka, Abrams a
Ryan zůstali v řídícím centru a snažili se o základně dozvědět co nejvíce, zatímco SG-7 pokračovala v průzkumu.

Zelenka: “Plukovníku Carterová, něco jsem našel. Je to plán celého objektu. Je tady i trošku dějepisu, zavtipkoval Zelenka. Podle těchto informací se sem za války s Wraity přesunula hrska Antických vědců a snažili se zvýšit efektivitu svých zbraní a možná vyvinout i nějaké nové zbraně proti Wraitům.“

Carterová: “A? Povedlo se jim to? Jsou o tom nějaké záznamy?“
Zelenka: “Zdá se, že ano, ale k tomuto objevu došlo až příliš pozdě na to, aby pomohl Antikům válku vyhrát. Na plánech komplexu jedno místo varovně bliká. Navrhuji to tam prozkoumat. Měla by to být jedna z výrobních linek zbraní, které vyvinuli.“

Carterová: “Výrobních linek? Oni je tady dokonce i vyráběli? Myslíte, že bychom v tom mohli pokračovat?“

Zelenka: “No já nevím, řekl skromně Zelenka. Je to možné.“
Sam chtěla vysílačkou zavolat majora Seinfelda, ale ten ji předstihl.

Seinfeld: “Plukovníku, prozkoumali jsme už větší část komplexu a nalezli jsme tady velké množství laboratoří. Prakticky jsme na nic jiného nenarazili, ale našli jsme také dost mrtvol. Zdá se, že byli zabiti stejným způsobem jako SG-11ka. V jedné z místností jsme našli asi 5 koster v jaffském brnění a v další laboratoři mrtvého wraita.“

Carterová: “Tak to vypadá, že ten wrait sloužil Antikům jako pokusný králík a pár tisíc let po odchodu Antiků to tady našli Goualdi a nedýchatelné ovzduší je zabilo. Mám pro vás ale jiný úkol. Sejdeme se v řídící místnosti a společně půjdeme prozkoumat jednu oblast, kvůli které jsme tady.“
Za 4 minuty došla SG-7 do řídící místnosti, kde se setkala s Carterovou. Abrams a Ryan pro jistotu zůstali v řídící místnosti a SG-7 spolu s Carterovou a Zelenkou se vydali k výrobní lince. Jelikož přidali do kroku, byli na místě za 6 minut. Když došli ke dveřím, za kterými se měla výrobna nacházet, zjistili, že dál se nedostanou, dveře byly zavřené a ovládací panel zničený.

Carterová:“Abramsi, tady Carterová. Máme tady problém, nemůžeme otevřít dveře.“

Abrams:“Ano, vidím to. Pracuji na tom, přístup k těmto sekcím je zaheslovaný, bude to chvíli trvat.“
Abrams se ještě chvíli vrtal v ovládání dveří v této sekci a nakonec se mu povedlo prolomit ochranu a otevřel dveře. Carterová, Zelenka a SG-7 vstoupili do obrovské místnosti. Uprostřed se nacházelo velké zařízení, Carterová do něj nakoukla a v centrálním slotu ležel napůl vyrobený dron, ve vedlejším zásobníku jich bylo asi 15. To, že se na Antické základně nacházely drony nebylo tak zajímavé jako to, že všechny drony neměly typickou zlatou barvu, nýbrž zelenou. Kolem obvodových zdí bylo spousta počítačů a ovládacích panelů. Zelenka i Carterová se za ně ihned postavili a začali prohledávat
databázi. Po chvíli Carterová něco našla:“Něco mám! Našla jsem technické specifikace té střely. Je opravdu o dost výkonnější než „obyčejné drony“. Do útrob dronu bylo ke stávající plazmě přidáno ještě neutronium, proto ta změna barvy. Reakce zbraňové plazmy a neutronia razantně zvýšila efektivitu dronu. Kdyby na to Antikové přišli dřív, možná by válku zvrátili, protože podle nich by na zničení jednoho mateřského úlu stačilo 10 těchto střel.“
Zelenka: “A jejich další výroba? Je tohle opravdu výrobní linka?“

Carterová:“Ano, právě tady je Antikové vyráběli a všechny systémy jsou plně funkční. Podle těchto údajů je v celém komplexu až přebytečné množství energie, protože komplex je napájen geotermální energií a po celých 10 000 let, co byli Antikové pryč se do energetických zásobníků pomalu načerpávala energie z jádra, takže s energií problém nebude, ale v skladech není dostatek surovin. Se současnými kapacitami jsme schopni vyrobit asi 7 střel.“

Zelenka:“Jenom 7? Nemýlíte se?“

Carterová:“Ne, bohužel se nemýlím, pokud chceme střely vyrábět, budeme muset sehnat suroviny.“
Pokračování příště!

Děkuji všem za kritiku...

Ještě přidávám pár obrázečků těch nových střel :)

[img][./images/thumbs/dronspecifikace3z_1322498056.jpg]http://img507.imageshack.us/img507/2408/dronspecifikace3z.jpg[/img]

Obrázek
Naposledy upravil SPeeDy dne 28.11.2011 17:35:34, celkově upraveno 2

mynymony Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

už se nemůžu dočkat dalšího pondělí

Captain
Captain

Odpovědět s citací

pěkný díl jako vždy

atlantis235 Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Další skvělý superdíl, SPeeDy, díky za povídku.

Puk Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Jack O. Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tvá povídka se mi líbí čím dál víc a víc. Jen tak dál, super práce! :bravo:

Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Jen přidám malý spoiler, abych zkrátil čekání na další díl...

Toto je spoiler!!!:
Přístí dvě pondělí se dočkáte jednoho dvojdílu. Setkáte se v něm s novým, neznámým nepřítelem. Na jeden díl by toho bylo moc, takže se můžete těšit na pokračování->5.12.-I.část a 12.12.-II.část ;-)

PředchozíDalší

Zpět na Mrtvé povídky