Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky SG-Nová epocha (Nový díl 7.7.2013)

SG-Nová epocha (Nový díl 7.7.2013)

LiefzDel Airman First Class
Airman First Class

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Ani ne. Důvod uvidíš později. Jinak ty bitvy u mě budou vážně monstrózní.
Napadení policisty, krádež policejního majetku, nezákonné držení zbraně, pět pokusů o brutální vraždu. To dělá 29 dolarů 40 centů. Šekem nebo kartou.

Patas25 Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Taky jsem mu na icq říkal, že není troškař.
Je to taková výzva, taková prosba. Chtěl bych se naučit programovat v Cčku, proto bych chtěl poprosit někoho z této komunity, kdo tento jazyk ovládá a byl by ochotem sem tam poradit, případně doporučit nějaké zdroje.

Airman First Class

Odpovědět s citací

Manuál 3 – Energie, Základny a jiné

1) Štíty:
Nejmodernější štíty na lodích a základnách jsou kombinací Asgardských a Antických.
Díky kondenzátorům a částečné Asgardské konstrukci mohou dodávat extra energii k přímému vedení a tak je posílit. Antická část je stejné konstrukce jako ta na Atlantis -udržuje štít dokud je mu dodávána energie.
Antická část tedy zajišťuje trvalý štít a Asgardská jeho posílení při tvrdé palbě.

2) Zdroje energie:

AAR:

Výkon: 80% ZPM
Výdrž: 50% ZPM – z důvodů nároků na uskladnění většího množství antihmoty
Použití: Bitevní lodě, základny, planetární obranné satelity, uvažuje se o vytvoření celoplanetárního štítu díky tomuto zdroji.
Palivo: Různé druhy hmoty a antihmoty.
Další informace: Antikové s tímto reaktorem experimentovali jako s alternativním zdrojem energie k ZPM. Na rozdíl od něj má totiž výhodu v tom, že se může použít znovu i po tom co je vybitý, a stačí k tomu pouze doplnit palivo. Vzhledem k tomu, že v našem vesmíru není volná antihmota, Antikové tento zdroj zavrhli. Díky asgardskému upravenému přenosovému zařízení jsou ale lidé schopni antihmotu tvořit jen za minimální spotřeby energie a tento zdroj je tak velmi výhodný.
Obrázky: [img][./images/thumbs/aar103_1288454928.jpg]http://img233.imageshack.us/img233/6605/aar103.jpg[/img]

Neutrino-iontový reaktor:

Výkon:
S-2: 1% ZPM
M-2: 2,5% ZPM
L-2: 5% ZPM
Výdrž: Podle množství paliva
Použití: Bombardéry, stíhačky, sondy, zbraně na lodích i základnách, napájení měst, sekundární zdroj energie,… Tyto reaktory se vyskytují prakticky na všech lidských planetách a jsou také zdrojem energie pro Asgardy a byli i na jejich starších modelech lodích třídy O´Neill a Daniel Jackson. Později přešli také na AAR reaktory.
Palivo: Směs neutrina a naquadrie
Další informace: První neutrinové reaktory se vyskytovali na Asgardských lodích. Později byly zdokonaleny přidáním naquadrie do neutrina a používány v lodích třídy O´Neill. O další vývoj se postarali lidé, kteří je zvládli zmenšit natolik, že se vlezli i do jejich malých bitevních sond. V současnosti jsou používány pro veškeré druhotné zbraňové systémy a napájení lidských i Asgardských sídel. Nestabilita naquadrie byla totiž překonána krystalovými buffery energie, které slouží na lodích také jako kondenzátory.
Obrázky: Obrázek

Naquadriový reaktor:

Výkon: 0,5% ZPM
Výdrž: Podle množství paliva
Použití: Bojové obleky SFE
Palivo: Naquadrie
Další informace: Zastaralé naquadahové reaktory byli nahrazeny a jako jediná věc dostatečně malá a navíc silná, aby napájela bojový oblek, se jevila naquadrie. V čisté formě bez neutrina bylo sice možné těžit energii i ve velmi malém reaktoru, byla však velmi nestabilní. Vše vyřešil až krystalový buffer.
Obrázky: Tu je i s batohem SFE
[img][./images/thumbs/naquadrias2051_1288454956.jpg]http://img209.imageshack.us/img209/9417/naquadrias2051.jpg[/img]

3) Základny:

Země má rozsáhlý systém základen ve třech galaxiích. Jsou napájeny AAR reaktory a dalšími sekundárními zdroji. Každá má štít podobný Atlantis, zásobu dronů, paprskomety a jiné výdobytky moderní doby.
Jejich velikost i účel se liší, ale obvykle mívají od 500-50 000 lidí a většinou jsou výzkumného, obranného rázu nebo slouží jako těžařská základna. Jsou na nich i doky pro vesmírné lodě, které zde slouží k stavbě, opravě a údržbě lodí.

Stavěny jsou většinou na obyvatelných planetách, ale v případě strategicky významných planet jsou zde výjimky.

Jinou kapitolu tvoří základny vesmírné, které ovšem ještě nedosáhly plného potenciálu a většinou se tak jedná o doky pro lodě a pár orbitálních stanic. Tyto vesmírné stanice, pokud se nejedná o civilní druh, mají kolem sebe také důmyslný obranný systém družic a jsou posety zbraněmi, což z nich dělá vlastně malé vesmírné pevnosti.

Základny jsou tedy budovány na planetách, asteroidech a samostatně ve vesmíru.
Úplně jiný druh ale tvoří základny Midway Pegas a Midway Ida, které slouží pro cestování do galaxií pomocí systému hvězdných bran. Jsou využívány k civilní dopravě a oproti první Midway se rozrostly do nebývalých rozměrů a poskytují například i hotely s bazénem a podobně a poskytují ubytování a zábavu pro civilisty. Stali se z nich z části vlastně letoviska a pomáhali tak financovat jiné projekty USE. I okolo těchto základen však neustále krouží satelitní obranná síť a mají neustále zapojeny štíty. O jejich velký rozmach se ale zasloužilo hlavně poskytované pohodlí a rychlost, s jakou přepravovali do jiné galaxie.

4) Civilní vesmírné lodě:

Jedná se především o těžařské a dopravní lodě různých společností.
Jejich hyperpohony jsou mezihvězdné, tudíž slabší než na bojových křižnících. Je to kvůli tomu, aby civilní lodě mohly být dostiženy a podle situace prohledány. I přesto je rychlost dostatečná a civilisté se tak dostanou na místa, o kterých předtím jenom snili.
Od Země k superbráně do Idy jim to trvá dva dny a k superbráně do Pegassa to trvá 54 hodin.
Civilní lodě jsou beze zbraní, a štíty mají tak silné, aby je kryly jen pro vstup do hyperprostoru.

5) Zbrojní závody:

Technický pokrok s sebou přinesl i velký pokrok ve zbrojních technologiích.
Toho se chytlo několik států a postavily svou ekonomiku právě na vývoji energetických a jiných zbraní.
Mezi tyto státy patřila Česká republika, jejíž představitelé konečně pochopili, jaké výhody to může přinést. Proto byly ve velkém obnoveny zbrojovky zrušené prezidentem Havlem a Česká republika se za pár let díky několika vylepšením stávajících zbraní i těch energetických stala jednou z nejbohatších zemí světa. Zásluhu na tom však neměli pouze zbraně, ale také velký pokrok v nanoinženýrství, díky kterému více než polovina komponentů k brněním SFE pochází z České republiky.
Civilní lodě jsou navíc často vybavovány vylepšeným systémem Tamara, který zvládá proniknout slabým maskováním.
Mezi další výrobky českých zbrojovek patří v malém měřítku i drony, ale především systém MAAM raket. Ty se staly hlavní zbraní proti nepřátelským stíhačům. Nejenže totiž byly malé a létaly v rojích, kterými nebylo možno proniknout, navíc měli schopnost se fázově posunout.

6) Satelitní obranný systém:
Tvoří jej satelity třetinové velikosti Antického satelitu (Ten který zničil Hive ship která směřovala k Atlantis a poté byl zničen zbylými dvěma). Tyto satelity mají vlastní štíty a zdroj energie a jsou nezávislé na pozemních velitelstvích. V nejširším bodě dosahují pětiset metrů a jsou vybaveny vlastním podsvětelným pohonem a antickým paprskometem. Těchto satelitů není obvykle více než 5 okolo celé planety. Země ale disponuje 15 těmito satelity a hlavní kolonie Eden Prime a Lantea jich mají 10. Mezi těmito velkými satelity se vyskytují také menší, slabší satelity různých tvarů, síly a velikostí, které doplňují smrtící sílu Tau´rijských planet. Mezi speciální druh satelitů také patří Asgardské disruptorové satelity.

7) Satelitní přenosový systém:

Tvoří jej satelity vybavené asgardským přenosovým paprskem, který prakticky nahradil leteckou dopravu a částečně i jiné druhy.
Počet satelitů, které jej tvoří, je různý a závisí především na hustotě zalidnění planety, nad kterou obíhají. Nad Zemí je jich několik stovek.

8) Doprava:

O dopravu se starají buď transportní paprsky nebo auta poháněná elektřinou z naquadriových generátorů M-2. Z tohoto důvodu můžou automobily dosahovat vysokých rychlostí a palivo vydrží i několik let. Auta jsou navíc vybavována systémy automatického řízení, díky kterým se úmrtnost na silnicích dostala téměř na nulu.
Kvůli velké spotřebě Naquadrie musel být vynalezen způsob jak ji měnit z naquadahu. To se povedlo a Země si nyní vytěžený naquadah přeměňuje v laboratořích na naquadrii a dysponují již velkými zásobami.

9) Města:

Oproti dřívějším časům jsou města v roce 2030 čistá a bez znečištěného ovzduší. Starají se o to především nové neutrino-iontové generátory, které produkují čistou levnou energii, dále androidi, kteří nahradili lidi v komunálních službách, a nakonec nové filtry ovzduší. Nová města jsou stavěna tak, aby zabírala co nejméně místa. Jsou plná zeleně a obřích budov, které umožnili velké části Země znovu zalesnění a popřípadě přeměnu na zemědělskou půdu.
Města mají také nouzový štít napájený AAR generátory, který je dokáže ochránit v případě napadení.
Část měst se přesunula také na moře po vzoru Atlantidy. Vzhledem k tomu se planeta Země konečně uprázdnila a stala se méně přecpanou. K tomu napomohly i vesmírné kolonie.
Většina lidí se z manuálních prací, které nyní zastávali roboti, přeorientovala na vědeckou nebo vojenskou dráhu. Země se stala rájem různých programátorů, fyziků, inženýrů, chemiků, biologů a doktorů, kteří nyní tvořili podstatnou část populace.
Velkou část pracovních příležitostí dodávala taktéž armáda, která sháněla posádky pro lodě a výsadkáře.

10) Aliance:

Asgardé:
Druhá nejvyspělejší rasa. Jejich nová těla dosahují lidských rozměrů, mají vyvinuté svalstvo a mozkovnu. Znovu se u nich začali projevovat pohlaví. V současné době chodí v přilnavých šatech z nanotkanin. Jejich lodě byli vylepšeni přidáním AAR reaktorů, které ovšem kvůli mírné nekompatibilitě se svými zbraněmi a štíty nejsou schopni využít naplno. Jejich lodě dosahují asi 50% síly těch pozemských. Své paprskomety taktéž vylepšili po vzoru lidí a nyní se silou každý z nich rovná Orijské hlavní zbrani. Jejich štíty jsou o něco méně pokročilé než ty lidské.
Jejich lodě jsou větší a luxusnější. Nevyužívají pro transport na dlouhé vzdálenosti velké stázové komory, ale v případě nutnosti pouze malé.
Jejich populace je ale nízká a dosahuje pouhého jednoho milionu. Toto číslo ale roste a asgardé již konečně nebalancují nad propastí vymření.
Jejich budovy jsou stejně jako ty lidské luxusní a impozantní.
Na rozdíl od lidí také nevyužívají nanity k vylepšování sebe sama.
Využívají bojová brnění.
Využívají energetické zbraně.

Cestovatelé:
Spolu s Jaffy jsou nejméně vyspělou rasou v Alianci. Jsou ovšem velmi schopní ve stavbě a údržbě lodí. Jejich lodě jsou malé, trojúhelníkového tvaru a pěti kanóny, které jsou podobné těm Tollánským. Nejsou zvyklí žít na planetách, a proto jejich města ještě nezískala velké architektonické kvality. Díky tomu, že získali množství planet v Pegasu, znovu postavily své lodě a tentokrát ještě lepší a silnější než byli předtím. Nanity používají v malé míře pro prodloužení života a v lékařství. Vylepšení jsou jen minimálně.
Populace dosahuje kolem 500 tisíc a jsou tak nejméně početnou rasou.
Bojová brnění nevyužívají.
Využívají všechny druhy zbraní

Jaffové:
Málo vyspělá rasa v Alianci. Schopní bojovníci. Jejich lodě jsou druhé nejmenší, co se týká Hat´aků ale v posledních letech se u nich objevili poměrně silné mateřské lodě. Architektura je taktéž poměrně zaostalá. Používají tyčové zbraně a platformy na lodích. Místo nanitů používají tretonin. Bojová brnění nepoužívají.
Jejich populace dosahuje kolem jedné miliardy.
Využívají tyčové zbraně.

Noxové:
Vysoce vyspělá rasa hlavně v oblasti medicíny a maskování. Jsou to pacifisté a téměř v žádném případně nebojují. Jsou ovšem ochotni se podělit o maskovací a lékařské technologie. Jejich létající města jsou úchvatná, ale nemohou se rovnat lidským a asgardským sídlům.
Bojové lodě nemají, obleky nepoužívají a nejsou vylepšeni.
Jejich populace je okolo 50 milionů.

Tau´ri:
Nejvyspělejší rasa Aliance. Jejich lodě jsou sice poměrně malé, ale nejsilnější a nejvýkonnější z celé Aliance. Není zde žádný přebytek prostru a velkou část hmotnosti lodi tvoří reaktory a vedení. Lodě jsou přesyceny energií. Pro úsporu místa jsou zde velké stázové komory pro 500 lidí, které zabírají pouze malou plochu. Dále jsou zde zbraně, štíty a nakonec podsvětelný a hyperprostorový pohon.

Kajut je pomálu. Lodě mají také skvělé manévrovací schopnosti. Lidé jsou vylepšeni nanity, používají bojová brnění a různé druhy bojových strojů. Používají všechny druhy zbraní.
Jejich technologie je především směsí Antické a Asgardské, jež doplnili pozemskými komponenty stylem, který by každého antika uchvátil. Díky flexibilnímu využívání mimozemských technologií a vylepšováním se pomocí technologie se v tomto směru podobali Replikátorům.

Populace dosahuje 14 miliard. Z toho 3 miliardy uctívají antiky jako proroky, 8 miliard je nevěřících, kteří se ale snaží dosáhnout osvícení, ovšem bez následování antiků (šlo by je taky zařadit mezi Scientology a Technokraty, tito ovšem ale uznávají antiky), a zbylé 3 miliardy se hlásí k různým jiným náboženstvím.

Rada: Rada všech pěti ras, které se scházejí na P4X-666. Na této planetě se nachází jak Antická základna, tak jednací sál, kde rasy prodiskutovávají různé otázky, týkající se jich všech.
Radu tvoří vůdci všech ras a celkově je zde 10 zástupců každé z nich.

11)Platidla:

Vzhledem k potřebě společné měny nejenom na Zemi, ale v celé alianci, byli zavedeny Alary. To vedlo k promíchání ras aliance a rozvoji obchodu. Prodávalo se všechno od naquadahu po vesmírné lodi a všude na to každému stačilo mít dost Alarů. Jaffové sice původně chtěli platit naquadahem zbraňové kvality, z toho ale kvůli jeho váze sešlo. Každý člen Aliance měl v ruce implantován čip, na který se mu připočítávali alary, nebo jimi mohl platit. To změnilo běžné potřesení rukou na opravdu nezbytnou část transakce, neboť čip obou dvou účastníků obchodu provedl transakci. Jeden čip přehrál požadovaný počet Alarů na čip toho druhého, a ten druhý převedl vlastnictví zboží na prvního.

Toto je asi poslední manuál pro tuto sérii. Příště bude další kapitola.
Napadení policisty, krádež policejního majetku, nezákonné držení zbraně, pět pokusů o brutální vraždu. To dělá 29 dolarů 40 centů. Šekem nebo kartou.

jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

LiefzDel: Tak i já jsem si dočetl, co mi chybělo.

1) Kapitola 2
Zde se mi líbil popis bojů, ale mám pocit, že jsi dost přehnal počti lodí, ale uvidíme, co z toho bude.

2) Manuál 3
a) Osobně si myslím, že by Asgardi měli být tak na stejné úrovni jako Země, ale je to jen na tobě.

b) Pokud jde o ty tvoje transportní satelity, neispiroval si se náhodou u mě???? Jinak u tebe je tranport možný jen mezi určenými body, jak to mám já nebo se může provést tranposrt kamkoliv člověk chce???

c) Nápad se společným platidlem se mi moc líbil.

d) A na konec, nevím proč ale často se objevuje v povídkách fakt, že Česká republika se stane velmi mocnou, což já osobně nechápu. U tebe jsou to ty zbrojovky, což je nesmysl protože v USA i jinde jsou zbrojovky na mnouhem lepší úrovni než u nás a tak by měli být logicky lepší. Pokud jde o tu tvojí vylepšenou Tamaru, tak to beru, protože ta co je teď odhalí i jinak neodhalitelný bombarder F-117 :-)

Ale jsem zvědav, co z toho všeho uděláš, a jak zareaguješ na moje komentáře. :-)
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

Airman First Class

Odpovědět s citací

Nevím. Asi si tu povídku budu moset nechávat kontrolovat ještě u tebe, jestli jsem náhodou někomu neukrad nápad. Něco novýho vymyslet je fakt těžké. Snažím se jak to jde ale někdy se to nepovede. Například Alary měli být původně kredity, ale potom co mě Patas upozornil na to že to má Storm sem dal na jeho radu a změnil to na Alary.
Jinak k Asgardům. Jejich technologie je velice kvalitní, ale jelikož já zastávám názor že nejlepší technologie jsou ty hybridní, dal jsem je jako slabší. Přeci jen v seriálu Antiky totálně degradovali, což já v této povídce nehodlám připustit.
Přesto se ale snažím aby jejich technologie nebyla moc silná a dala se eventuelně překonat.

Patas25 Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

No je fakt, že SG je skoro úplně vytěžené.. a když se něco najde, co není, tak se na to vrhne tucet autorů a po chvíli je.
Je to taková výzva, taková prosba. Chtěl bych se naučit programovat v Cčku, proto bych chtěl poprosit někoho z této komunity, kdo tento jazyk ovládá a byl by ochotem sem tam poradit, případně doporučit nějaké zdroje.

jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

LiefzDel: S tím souhlasit. Najít něco nového teď je dost těžké a hlavně, když má autor načteno mnoho povídek jako třeba já, tak i když si to neuvědomím, tak taky třeba použiji něco, co je stejné či velmi podobné věci v jiné povídce :-)

Já to nebral jako výtku. Jen jsem si chtěl rýpnout :rflmao: :rflmao:
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

Airman First Class

Odpovědět s citací

Takže jsem dokončil další díl, který je právě v korekci.
Toto je spoiler!!!:
Objeví se nová skoro postava, bude rekapitulace minulé bitvy a její rozšíření o jiný pohled, a také trocha humoru a špetka tragédie pro dochucení. Jinak kromě rekapitulace bitvy se bude jednat o část docela dost kecací.
Doufám že se vám bude líbit a už teď bych chtěl slyšet vaše názory jestli mám udělat i druhou kapitolu, která bude mít asi také 6-7 kapitol stejně jako ta první.
Chci dát do každé série dvacet částí nebo jestli chcete dílů, které budou většinou řazeni do kapitol po třech.

Airman First Class

Odpovědět s citací

Kapitola 3
Po bitvě je každý generálem část. 1

2. 4. 2030 – Mléčná dráha, Země, Velitelství USEDD
„Nemožné.“ Téměř zařval generál O´Neill a praštil pěstí do stolu.
„Jak to, že mají tak početnou flotilu?“ Otázal se již trochu klidněji.
„Nevím, s tímto naše propočty nepočítaly. Mělo se jednat maximálně o stovku těch jejich křižníků. Vůbec jsme netušili, že jsou jejich mateřské lodi tak velké a odolné. To ty křižníky byly považovány za jejich hlavní sílu. Navíc tu byla ta superloď. Nemáme vůbec ponětí, kolik takových ještě mají a jak jsou vůbec silné.“ Vysvětloval admirál Jack.
„No, alespoň, že nemají obranu proti našim transportům. Takhle je můžeme vyřídit při dalším úderu.“ Odvážil se optimisticky generál.
„To je sice pravda, ale nevíme, za jak dlouho proti tomu najdou obranu. Navrhuji zaútočit plnou silou, když máme možnost. Již teď jsme jim s pouhými čtyřmi procenty naší flotily způsobili ztrátu více jak pěti tisíc jejich lodí.“ Mírně shladil svého protějška admirál.
„To bohužel nebude tak lehké. Nejdřív to musíme projednat jak s Alianční tak s naší radou a prezidentem.“ Oznámil generál.
„No myslím, že jsme oba doufali, že se to obejde bez byrokracie.“ Reagoval admirál, načež se spolu se svým originálem vydal do holografické projekční místnosti, kde se konalo zasedání pozemské rady. Zde na ně již čekal Leaf, který zde byl pozván jako prakticky velitel jednotek SFE na lodi.
„Tak co, jak se těšíte na show?“ Adresoval směrem k Jackům.
„Trochu disciplíny.“ Mírně upozornil na to, že nejsou sami generál. I když se totiž s Leafem neznali tak dobře jako jeho klon, vzbuzoval v něm také jisté sympatie, především kvůli podobné osobnosti.
„Ano, pane.“ Zašklebil se Leaf a trochu posměšně zasalutoval. Nebylo to ovšem tak zřetelné, aby mu mohl kdokoliv, cokoliv vyčíst.
Sál byl tvořen sedadly poskládanými v oválných řadách kolem velkého přístroje. Nad ním se právě přehrávala celá bitva, jak ji zaznamenaly lodní přístroje.

Šlo vidět, jak se Alianční flotila kupí do formací a brání se před dotírajícími Pillards. Jak Destroyer prolétává skrz obě flotily a roznáší zkázu svými paprskomety, jak se Alianční lodě seskupily do poslední formace a vypálily vůči nepřátelské flotile vše, co měli a následné výbuchy vy srdci nepřátel.
Předtím ale ještě šlo zpozorovat už ne tak radostné výbuchy lodí Aliance. Celá bitva byla přehrávána z několika úhlů a určité úseky hned několikrát. Hlavní pozornost byla věnována cestovatelské lodi, která svým výbuchem vzala s sebou i druhou cestovatelskou loď.
Bylo jasně vidět, jak prolétává mezi křižníky, v zpomaleném záběru ji zasahuje energetická střela. Ta ji vyřadila štíty, které zablikaly a zhasly, a další dvě střely které se postaraly o její konec, který způsobil nejprve přetížení štítů a poté zničení druhé lodi a zničením, či oslabením blízkých nepřátel.

Další opakování záběru bylo věnováno jedné z mateřských lodí Pillards, na kterou pálil Destroyer. Lidé studovali především její zbraně a štíty, které byly schopny vydržet téměř minutu soustředěné palby pozemských zbraní. Poté co se ale do lodi zakousl i Antický paprsek, lodi štíty zkolabovaly a ta se rozletěla na kusy. Jako jeden z posledních pohledů se zjevilo fázové posunutí nepřátel a energetické svazky, které tomu předcházely.
Poté bylo vidět jak fázově posunutý pozemský paprsek ničí nepřátelskou loď s oslabenými štíty. Opět opakovaný pohled, tentokráte zblízka na povrch pozemské lodi, kde railguny s multifázovými zbraněmi a všudypřítomné drony ničili průchozí moduly.
Bylo také znatelně zaznamenáno roztržení jednoho z nich a krupobití trosek na pozemskou loď, jejíž pancíř ovšem tuto zátěž s přehledem snesl. Přední část modulu ovšem narazila do dvou railgunů, které tímto vyřadila i přes jejich vlastní štíty.
A nakonec bylo ve zpomaleném záběru vidět zničení Jaffské mateřské lodi díky zadní části zničené nepřátelské mateřské lodi a zničení SD-429 soustředěnou palbou nepřátel i přes to, že mu Destroyer spěchal na pomoc.
Loď byla zasažena do přední části BC-428 tuctem střel, které pronikly plátováním a naneštěstí zasáhly AAR reaktor. Ten následně vybouchl a přes rozdělení lodí stihl výbuch zasáhnout většinu částí a uniknout se podařilo jen dvojici hangárových lodí, které téměř přišly o štít, a proto raději skočily do hyperprostoru za bráněnou planetou.

„Nebylo nalezeno žádné pochybení naší flotily v lodní bitvě číslo jedna. Výzkum se zaměří na obranu před fázovým průnikem nepřátelských modulů. Všechny lodě budou vybaveny zařízením na vázové posunutí paprsku. Zbylé části zničené lodě budou využity jako suroviny k výstavbě projektu Eternity a lodí třídy SD-499“ Ozvalo se ze sálu.
„Přejdeme k pozemní bitvě číslo jedna.“
Načež se objevil záznam z kamer jednotek SFE. Teď již ne jen ten Leafovy jednotky, ale všech týmů, které se utkali s Pillards. Následovala série záběrů na masakrovaný hmyz, potemnělé chodby a boje muže proti hmyzu. U této prezentace byla zkoumána především účinnost nových zbraní.
„Zbraně vyhovují, potřeba pouze zvýšit množství těžké munice.“ Zněl verdikt tajemného hlasu. „Další výzkum se zaměří na projektilové a hybridní zbraně. Upravená výbava SFE se zdá efektivní. Osobní štíty zdá se velmi dobře účinkují a od nynějška budou povinné jako součást uniformy pro všechny a nebudou nasazovány pouze v případě našeho vlastního útoku nebo připravované obrany. Nyní přejdeme k lodní bitvě číslo dva.“
Po tomto prohlášení se zjevil již velmi krátký snímek, na kterém bylo vidět výbuch všech přilétajících nepřátelských lodí. Ve zpomaleném záběru byly vidět jednotlivé části exploze v každé nepřátelské lodi, která s sebou vzala i jejich moduly. Trosky z lodí se promíchaly do neuvěřitelných tvarů a vytvářely neskutečné obrazce ve vesmíru převážně z roztaveného a následně ztuhlého kovu.
„Efektivita 100%. Skvělá strategie od Admirála O´Neilla. Vyplýtváno ovšem zbytečně velké množství hlavic.“ Ozval se tajemný hlas opět, tentokrát však tato slova patřila téměř jen Jackovi.
„Copak jich na Zemi není dost? A obraz těch míchající se fotek je fascinující. Mohl bych si ho pak okopírovat?“ Řekl Leaf, ale v zápětí jeho úsměv zmizel pod vážnými pohledy, které naznačovali, že tu na vtípky není místo.
„Přecházíme k výstupu celé nepřátelské flotily z hyperpohonu.“
V sále se najednou zjevila celá ohromná nepřátelská flotila a několik radních zalapalo po dechu. Alianční lodě proti nim nebyli více než pár teček. Najednou uprostřed flotily zazářil výbuch a objevilo se malé slunce. Bylo vidět, jak superobří loď pohltil výbuch společně s mateřskými loděmi a blízkými křižníky. Dále soustředěná palba nepřítele na SD-489 a ústup Aliančních flotil do Hyperprostorového okna.
„Efektivita 1,1%. Lodě vybavit více menšími jadernými bombami na úkor raket Horizont. Je potřeba zjistit schopnosti té neznámé lodi pro případ, že jich mají více.“ Zněl opět tajemný hlas. Na čež následoval výčet zachycených subprostorových signálů Pillards pocházejících z neviděných lodí.
To již ale Leaf příliš nevnímal, jelikož se opět nacházel ve svých vzpomínkách. Přesněji v těch, kdy poprvé slyšel tenhle tajemný hlas.

30. 6. 2019 – Mléčná dráha, Země, Velitelství USEDD
Leaf právě vcházel do nově zřízeného holografického sálu, ve kterém již byli usazeni významní představitelé Země. Jednalo se o pozemskou radu nebo taky senát, který se nyní měl zabývat válkou s Wraithy, která jako by neměla konce. Na dnešní schůzi se jednalo o tom, jak naložit s dokončovaným Diem, který měl za týden vyjet z výrobní linky. Jednalo se o prototyp řady 4, která se měla vyznačovat především dokonale spojenými hybridními technologiemi od Antiků, Asgardů a jiných ras, od kterých se podařilo tyto vědomosti získat a využít při stavbě nové pozemské mateřské lodi.
Najednou se ozval tajemný hlas a Leaf s sebou cukl.
„To je v pohodě, říkáme mu Rozhodčí. Je to UI ve formě hologramu, která ohlašuje výsledky hlasování a později může přejít i na ty právě zkoumané psychické spojení.“ Ozval se generál Jack, který si právě nenápadně stoupl za Leafa.
„Mimochodem jak se daří mému klonu.“ Navázal plynule.
„Celkem dobře. Myslím, že jako hlavní představitel USEDD víte, že dostane tu novou loď, stejně jako všechny nové vlajkové. Mimochodem, neměl byste sedět tam na tom prázdném místě u středu sálu místo postávání tady, pane?“ Zeptal se s úctou Leaf.
„Pokud naznačujete protekci.“ S úsměvem odpovídal Jack.
„Tak máte možná trochu pravdu, taktéž je ovšem skutečností, že můj klon je nejlepším velitelem ve flotile. Navíc má i nejvyšší hodnost mezi aktivními důstojníky.“ Mírně se ohradil a pokračoval.
“Co se týče toho místa, máte taktéž pravdu plukovníku, ovšem nechci se nechat zkazit a stát se seriózním představitelem Země. Někdo by si totiž mohl dokonce pomyslet, že jsem v armádě a dokonce někdo důležitý. Přece si nenechám zkazit reputaci.“ Zakončil již volněji Jack.
Tento proslov ovšem z Leafa vyvolal úsměv, a především značnou dávku sympatií vůči Jackovu originálu. Snad od té doby byli přáteli i se starší verzí. Jejich vztah ovšem stále provázelo větší množství úcty ze strany Leafa, než tomu bylo u Jackova klonu, který mu byl přeci jen věkem i hodností bližší a znali se nepoměrně déle a lépe.

2. 4. 2030 – Mléčná dráha, Země, Velitelství USEDD
„…SFE bude vypátrat a zneškodnit všechny nepřátelské výzvědné lodě.“ Leafa tato věta od Rozhodčího vytrhla ze zamyšlení a rozhodl se již plně věnovat zasedání.
Jack se na něj pobaveně podíval a spiklenecky mrkl. On sám se z polospánku probral jen o chvíli dříve než Leaf.
U něj to však nebyly vzpomínky ale pouhá únava nashromážděná po dlouhé měsíce již od prvního střetnutí s Pillards.
„Nechám ti poslat záznam schůze.“ Usmál se Jack a kvůli ukončení zasedání se bral k odchodu.
„Děkuji, pane.“

2. 4. 2030 – Mléčná dráha, Země, Česká republika, Leafův dům
V zámku dveří se ocitl klíč a majitel domu následně vešel dovnitř. Z pohovky shodil potah proti prachu a poškození, který si tam zvykl dávat i přes roboty, starající se o úklid i když majitel nebyl doma. To bylo vlastně většinu času. Většinu svých dní Leaf trávil na vesmírných lodích, jiných planetách nebo na schůzích různých rad. Dostat se domů pro něj znamenalo pomalu něco jako Vánoce.
Pohodlně se rozvalil na pohovce a zavřel oči.
„Konečně doma.“ Řekl si a konečně z něj spadlo napětí.
Byl poměrně pyšný na to, co se z jeho země stalo. I když to docela kazil fakt, že zbohatla na vývoji a výrobě zbraní. To pro něj však nebylo tak donebevolající jako pro některé aktivisty typu Havla, kteří podle něj dostali tuto zemi do takových dluhů jen kvůli krátkozrakosti. Nebyl milovníkem, ale ani nepřítelem zbraní a svou kariéru si vybral především proto, že chtěl něco změnit.
Před tím než usnul, si ještě v hlavě promítal boje na Diovi. To bylo poprvé, co cítil, že Země konečně vede věci k lepšímu a ne jen k vlastnímu obohacování. I když si již cynicky dodával, že se tentokrát pouze náhodou kryjí humanitární cíle s touhou po moci.
Už další den měl jít na diplomatickou misi na P4X-666, kde se měl pokusit spolu s Jacky přimět Alianci k rázným krokům vůči Pillards v Idě, kteří hned poté, co porazili Alianční flotilu, začali rabovat různé planety, a proto upadl do vzpomínek.

16. 9. 2019 – Ida, Wraithská soustava, Orbita planety s nepřátelskou základnou, BC-400 Zeus

Zeus se jako obří stín zjevil nad planetou hlídanou třemi Hive-ship. To bylo až překvapivě velké množství organického materiálu ke sešrotování.
Bez varování Zeus vystřelil šesti asgardskými paprskomety druhé generace najednou. Byl to prototyp a i přes nejrůznější simulace přesáhla jejich síla ty nejdivočejší dohady. Na zničení Hive bylo potřeba pouze jediného krátkého paprsku a tudíž většina toho prvního vypáleného paprsku ze dvojice prošla stejně jako celý druhý paprsek volným prostorem po vybuchlých Hive a zaryla se až hluboko do planety. V místě dopadu se vytvořila brázda, kterou vyplňovalo jezírko roztavených kamenů a jejíž stěny se leskly jako sklo, přičemž dále od dopadu byla hlína doslova vypálené a podobná keramice.
„Hups.“ Řekl pouze Jack, kterého možnosti nové lodě ohromily. „Prosím zabalte mi jich tucet.“ řekl na adresu lodi spíše jen tak pro sebe. To ale neušlo jednomu z důstojníků, kterému cukaly koutky úst ve snaze se nerozesmát.
„Jsme nad nepřátelskou základnou.“Ozvalo se na můstku.
„Dobrá, tohle bude prácička pro SFE.“ Řekl Jack.
„Ne, že by se mi bojovat nechtělo, ale proč ji jen nezničíme jak doposud.“ Ozval se Leaf.
„Tohle je podle všeho výzkumná základna. Mohou se zde skrývat užitečné technologie.“ Vysvětlil Jack.
„Žádné další připomínky? Tak dobrá připravte se. Zaznamenáváme asi padesátku známek života a to jen v jedné sekci, takže to budete mít tvrdý.“
„Dobrá chlapi.“Zahlásil Leaf a při pohledu na nováčky potlačoval touhu si povzdechnout. „Nezapomeňte si ochranné štíty. Bude to jeden proti deseti.“ Křikl na svůj tým a odkráčel do zbrojnice.
Tu si na sebe navlékl kopii Anubisovi zbroje a na ni ještě pro jistotu přidal štít. Dále si kvůli typu mise nevzal i přes hlubokou nechuť svou ostřelovačku, ale vyměnil ji za kulomet. Kvůli jeho postavě to byla kromě ostřelovačky jediná zbraň pro něj jako dělaná. Věděl, že by mu ostřelovačka byla v krátkých wraithských chodbách spíš přítěží a vyrazil.
Paprsek celý tým transportoval do jedné sekce wraithské základny, která byla podle senzorů prázdná. Všichni zaklekli v očekávání smršti omračovacích střel, které se na ně vyřítí ze všech stínů kvůli chybě senzorů. Chvíle napětí, ticho. Následovalo překvapení. Nikdo na ně nezaútočil, nevzbouřil se vlastní člen ani nebyli omráčeni neznámým zařízením a uvězněni.
„Tak tohle je snad poprvé.“ Řekl Leaf.
Hned poté se však z chodby vyřítila wraithská jednotka a zamířila si to za palby stunnerů přímo k nim.
Sakra, už když sem začínal doufat, že se nic nepokazí.“ Problesklo Leafovi hlavou.
„Asi sem to zakřikl,“ zavolal a spustil spolu s ostatními palbu do chodby. Ta wraithy okamžitě pokosila jako sekačka na trávu z mountfieldu, a tým mohl nyní již za zvuku wraithského alarmu pokračovat.
Jakmile ovšem prošel poslední člen kolem jednoho z wraithů, ten se zvedl a pokusil se na něm nakrmit. Jeho ruka ovšem narazila na silové pole a poslední co mu proletělo hlavou, byla kulka z kulometu.
Do dvou minut byli u řídící místnosti. Cestou zabily většinu zbylého osazenstva základny, a proto si jeden z nováčků začal hrát v důsledku nabitého pocitu nedotknutelnosti na Ramba.
Jako první se rozeběhl do místnosti plné zbylých wraithů. Proběhl dveřmi a najednou mu tělem projel hrot wraithské pušky. Byl mrtvý dřív, než jeho štít, který v důsledku své arogance nechtě deaktivoval, dopadl na zem. Zbytek týmu si s wraithy již snadno poradil. Hacknuli dosud nesmazané záznamy, zkopírovali je a Wraithskou základnu vyhodili do vzduchu.
Až o pár dní později se Leaf dozvěděl, že tím lidstvu umožnil postavit částečně organické, samoopravovací trupy.

2. 4. 2030 – Mléčná dráha, Země, Leafův dům
Z těchto nepříjemných vzpomínek Leaf plynule přešel do snu. Do snu, který se již za chvíli měl ukázat jako předzvěst budoucnosti, které se bude nést v barvě krve a to jak lidské, tak cizí.

Airman First Class

Odpovědět s citací

Kapitola 3
Po bitvě je každý generálem část. 2

2. 4. 2030 – Mléčná dráha, Země, Česká republika, Leafův dům
Leaf, který právě ležel poprvé po několika měsících ve své vlastní poslteli pomalu upadal do snu.

Sen
Najednou byl na nějaké zvláštní planetě, o které si byl jistý, že ji nikdy nespatřil. Obloha a vše kolem bylo totiž v jednom ohni. Rudé nebe jako by patřilo do jiného světa. Takhle si Leaf představoval peklo. Po chvíli se na obloze k rudé barvě přidal déšť ohně.
„Meteority?“ ptal se sám sebe Leaf.
„Ne.“ ozval se zvláštní, ženský hlas.

Leaf se otočil a poprvé se podíval za sebe.
Na zemi ležela spousta těl. Zmrzačených, rozstřílených, deformovaných těl, které v místní teplotě většinou hořeli, a valil se z nich mastný kouř.
„Co je to?“ zeptal se ve svém rodném jazyce.
„Osud.“ znovu pronesl ženský hlas.

Tentokrát si Leaf již všiml, že některé z mrtvol mají na sobě obleky SFE a mezi nimi leží těla brouků. Snažil se odvrátit od té katastrofy a zvedl hlavu vzhůru. To ale nepomohlo, jelikož jedna z pozemských lodí právě nekoordinovaně vstupovala do atmosféry a začínal jí selhávat štít.
Ten nakonec zablikal a zmizel a loď se i přes silné plátování začala rozpadat. Bylo to především kvůli tomu, že na ni z vrchu pršely fialové energetické střely. Ty ji naráz roztrhly na tři části, které nakonec dopadly mezi mrtvé a umírající.

Za doutnajícími troskami pozemské lodi bylo vidět město, rozbořené, poničené a taktéž planoucí. To najednou pohltil výbuch. Nejspíš kvůli sebedestrukci. K nebi se zvedla obrovská ohnivá koule a následná tlaková vlna vzala vše s sebou.
„Ať už se probudím, ať už se probudím.“ neustále si opakoval Leaf.
„Ještě ne, stále ti musím něco ukázat.“ ozval se hlas.

Když se ovšem Leaf otočil tentokrát, konečně viděl, komu patří. Před ním stála nádherná bruneta v černých šatech, nebo spíše uniformě.
„Znám tě?“Zeptal se.
„Ještě ne, ale pokud budeš mít vůli žít tak se setkáme.“
„Jak to myslíš?“ Zeptal se nechápavě, načež čas začal plynout pozpátku a ona kývla, aby ji následoval.

Šel za ní přibližně do středu bitevního pole, mezitím se tlaková vlna vrátila zpátky a dokonce i vrak se znovu začal skládat a letět vzhůru. Kývla na něj, že jsou na místě a ukázala na jednu ještě žijící osobu v brnění.
No nebyla to ale vlastně ani tak už osoba, jako spíše stále dýchající torso těla. Bez nohou, bez levé ruky, z pravého ramene a paže měla krvavou kaši, část masky strhlý a obličej pod ní znetvořený. Levé oko bylo na kaši a místy byla vidět i lebka. A přes to všechno ještě nějakým způsobem žil. Bylo to neuvěřitelné. Leaf si ani nevšiml, že čas opět probíhá normálně a následoval dopad pozemské lodi. Ten způsobil tlakovou vlnu horkého vzduchu a téměř všichni na bojišti byli odfouknuti jako hadrové panenky a jejich osud zpečetěn. Kolem tohoto torsa se ale jak kdyby vzduch rozestoupil a zůstal tak více méně na živu.

„Co se to děje? Co je tohle místo? Proč se mi o tom zdá?“
„Tohle není obyčejný sen, to je vize budoucnosti.“
„Pěkně v háji, tahle budoucnost. A kdo je tenhle znetvořený chlápek?“
řekl Leaf a ukázal na tělo.
„To se zanedlouho dozvíš.“
„No tak pověz. Jak tuhle budoucnost změním.“
nasadil svůj úsměv Leaf.
„Nijak. Tohle se stane nehledě na to, co uděláš. Tento okamžik je jako jeden z mála ve vesmíru nevyhnutelný. Jediné co lze ovlivnit je to, co bude poté.“
„Proč.“
„Protože ty jsi důležitý. A musíš najít sílu.“
řekla bruneta s důrazem.
„Sílu k čemu.“ pomalu začínal ztrácet trpělivost Leaf.
„Už sem ti to řekla. Sílu přežít.“
„No tak řekni mi víc.“
„Ne. Tady jsi viděl dost. Ale mohu ti dát naději.“

Najednou již nestáli na oné ohnivé, nehostinné planetě, ale ve volném prostoru nad planetou.
„Co to sakra…“ vzpamatovával se Leaf z toho, že nemá žádnou půdu pod nohama a opět se porozhlédl.
Viděl trosky lodí létat všude kolem, a jakmile se otočil správným úhlem, uviděl i dosud bojující giganty. Divil se, jak je mohl přehlédnout. Lodě Pillards byly všude a Alianční Superdestroyery a O´Neilly se snažili již spíš jen vyhýbat střelám a eventuelně je opětovat. Pillards pomalu začínali dorážet Alianční lodě, když se najednou otevřelo velké hyperprostorové okno a do boje vstoupila…

3. 4. 2030 – Mléčná dráha, Země, Česká republika, Leafův dům
Leafa vzbudil pípající budík.
„Do háje to byl ale divný sen.“ řekl si spíš pro sebe a nechal se přenést k hvězdné bráně a tou na jednání s Jaffy.

Místo na Jaffské planetě se však ocitl zpět na té ohnivé, kde již čekala ta stejná bruneta.
„Proč vzdoruješ?“
„Tohle je stále sen?“
„Ano, nech mě ti ukázat věci příští.“
„Proč bych ti měl věřit, kdo vlastně si?“
„Jsem potomkem moudrých a ty zemřeš, pokud mi věřit nebudeš.“
„Vážně? A jak tomu má důvěra zabrání?“
„Pokud budeš věřit, že máš v tomto vesmíru ještě nedokončený úkol, přežiješ.“
Řekla s autoritou samotného osudu.
„Po té co se splní tvá vize, musíš přesvědčit Jacka, že Pillards se nezastaví, dokud nebudou zničeni a poté se vypravit do jejich galaxie. Jejich vyhlazením pomůžete něčemu mnohem většímu se uskutečnit.“
„Takže mě chceš pouze využít ke svým plánům. Co si? Povznesená?“
„Ne povznesená ještě nejsem, a ano potřebuji tě pro své plány, naše zájmy jsou ale totožné. Nech mi ukázat poslední kousek tvého osudu. Již nebudeš potřebovat vědět víc.“

Vše okolo se najednou rozmazalo a on uviděl scenérii před bitvou, jak se oproti sobě hrozivě ježí zbraněmi obří armády hmyzu na jedné a SFE snažící se ochránit lidi směřující k bráně na druhé straně. Vzduchem létaly projektily z obou nepřátelských stran. Kobylky totiž jeli na podivných tvorech, kteří stříleli ostny. Oproti tomu Mechy lidí stáli v jedné řadě a pálili, dokud jim nedošla munice. Poté vytáhly velké meče a zaútočily společně s SFE v brněních na prořídlé řady Pillards.

Mechy proti obřím zvířatům, lidé proti kobylkám. Hluk bitvy byl nesnesitelný a k tomu se přidaly spojenecké i nepřátelské stíhačky, které se proplétaly ve vzdušných soubojích a jejichž kusy trhaly stejně tak Pillards jako lidi. Hluk utichl. Leaf teď stál na můstku SD-499 a sledoval Jacka, jak vydává příkaz, že jej mají přenést na planetu k bráně. Po něm velitelský post přejal jeho první důstojník.

„Jak to? Jack by nikdy neustoupil.“ nevěřil svým očím Leaf.
„To je další z tvých úkolů, přesvědč jej, že by měl využít projektu Eternity. Teď se pozorně dívej.“

Načež se čas převinul rychle dopředu a Leaf tak mohl pozorovat, jak dvě z pozemských lodí spolu s třemi křižníky Pillards vstupují na různých místech do atmosféry planety a rozpadají se. Najednou se dole objevil výbuch, který šlo pozorovat až z vesmíru. Předtím ovšem do systému vstoupil černý objekt, který okamžitě vyřadil polovinu nepřátelské flotily. Jeho druhá salva rozprášila zbytek.

„My vyhrajeme.“ uvědomil si Leaf.
„Ano. To je ovšem jen jeden s mnoha bojů, který v následujících letech podstoupíte. Na konci se ovšem budete moci pyšnit titulem jedné z nejmocnějších ras v tomto vesmíru. Věčná sláva bude vaše, a abyste toho dosáhli, zapamatuj si to, co říkám a až přijde čas, vyhledej mě. Tady jsou mé rady pro dokonalou budoucnost:
Přesvědč Jaffy aby poskytly armádu, Asgardy aby poskytli lodě a Noxy bude nutné požádat o úkryt. Cestovatelé budou taktéž důležití. Ti ovšem musí zůstat skryti do poslední chvíle pomocí Noxů. Jejich informace budou neocenitelné, ale sami se Pillards neubrání a pokud se prozradí, budou jejich prvním cílem. Další co musíš udělat, je přesvědčit Jacka, že to, že se stáhne a bude následně velet projektu Eternity je dobrý nápad. Jeho originál bude potřebný k zorganizování odplaty. A jako poslední, věř sám sobě a dokážeš to, co ještě nikdo. Tyhle slova si pamatuj, protože na nich závisí osud náš i váš.“
„Váš také?“
„Ano, my se potýkáme s mnohem horším nepřítelem, než jsou Pillards. Pokud ale Pillards nebudou zničeni, je to náš konec, jelikož náš nepřítel získá převahu, o kterou usiluje tolik milionů let. To je vše co mohu říct, sbohem.“

Najednou vše potemnělo a Leaf zjistil, že je sám ve svém bytě.
„Zvláštní sen, no ale každopádně to byl kočka.“

Ve vzdálené galaxii
V prostorné, skromně zařízené místnosti s výhledem na moře se nacházeli dvě siluety. Jedna z nich, nejspíše ženská se skláněla nad zvláštním pultem a něco říkala.
Druhá, pravděpodobně muž, seděla na pohovce a v rukou držela sklenici s tekutinou. Když první silueta domluvila, druhá se předklonila tak, že bylo vidět její obličej v měsíčním světle. Jednalo se o muže, měl prošedivělé vlasy, hranatý obličej, široký krk a ramena. Až na drobnosti vypadal jako normální člověk. Pokud se ale někdo podíval pozorněji, nikdy by jej za pozemšťana nevydával. Stíny kolem něj se zvláštně točili a ani dopadající světlo nebylo správné a vytvářeli kolem něj určitou auru moci. Ani světlo, ani temnota. Dokonalá rovnováha a moc, které plály z jeho rudých očí.

„Myslíš, že nám pomůže Aeneo?“ zeptal se postarší muž.
Aenea zvedla oči od komunikačního přístroje a podívala se na muže.
„Nevím. Je to v jeho moci. Pokud se ale rozhodne nedbat mých rad, jsme nahraní.“odpověděla smutně.
„Vážně si myslíš, že je to on? Že je toho schopný?“
„Pochybuješ o mých vizích?“ zlostně se jí zablesklo v očích a světlo a temnota v místnosti se kolem ní obalili jako dávní přátelé. Oči taktéž neměla lidské, byly stříbrné, a když se pozlobila, rozzařovali se a následně temněly, jako kdyby v sobě držely smrtící bouřku.
„Samozřejmě že ne.“ reagoval trochu zaskočeně muž.
„Tak to jsi na tom lépe než já. Každopádně je výjimečný, jinak bych se s nim nedokázala spojit. Navíc, pokud dorazí, bude muset ujít ještě dlouhou cestu a pokud má pomoci, bude ještě mnohem výjimečnější, než je teď.“
„Ale přeci jen jsou ještě nevyvinutí.“
„Ne, o tomhle to zanedlouho platit nebude. Pokud ovšem přežije. Navíc je zázrak, že pokročili takhle daleko.“bránila se Aenea.
„Moc dobře víš, že to tak není. My jim vždy pomáhali. Třeba ta jejich základna, kde objevili technologie.“
„Dříve nebo později by se tak stejně stalo, my pouze vnukli nápad.“
„Tobě se snad líbí.“ řekl s ironickým úsměvem muž.
Aenea pouze trochu zrudla a odešla do svého pokoje.
„Do háje. To nám ještě scházelo. Ona se do něj snad fakt zamilovala. Pomáhejte nám předkové.“ řekl spíše jen sám pro sebe a odešel informovat radu o úspěchu mise.

Russell Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Jo, díl perfektní. Ten "sen" byl popsanej fakt hezky včetně toho přemisťování. Tenhle díl se mi dost líbil a jsem zvědavej na další :-)
www.humantarget.sff.cz
www.justified.fan-project.com
www.fallingskies.sff.cz

Kocourr Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Nádherný díl, neškodilo by v příštím díle podat nějaké další informace o pillards, taky si nějak nemohu rozpomenou co je te projekt eternity..?

Airman First Class

Odpovědět s citací

Na projekt Eternity si nemúžeš vzpomenout proto, že to tady ještě nebylo řečeno. Dozvíš se to později.
Jinak informace o Pillards asi dám při smlouvání s Jaffy.

Dále bych chtěl poděkovat za povzbudivé komentáře.

Puk Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Tak ďalší povzbudivý máš aj odomňa. :thumright:
Naozaj vydarená časť. :bravo: Len tak ďalej! :yes:
:write: :write: :arrow: :yahoo: . :bye:

Airman First Class

Odpovědět s citací

Kapitola 3
Po bitvě je každý generálem část. 3

3. 4. 2030 – Mléčná dráha, Dakara, Zasedací sál Jaffské rady
Leaf stál vedle generála O´Neilla, který se právě snažil přesvědčit Jaffy ke spolupráci.
„Jak vám můžeme věřit, že je dokážete zastavit? Podle našich informátorů padly dvě z Asgardských kolonií.“ zrovna promluvil Jaffský radní.
„Jistě víte, že tyto kolonie byly pouze těžební a plně automatizované, čili nedošlo k žádným ztrátám na životech.“ kontroval Jack.
„To ovšem stále ještě neomlouvá vaši neschopnost je ubránit.“ začínal se rozčilovat postarší Jaffa.
„Ne. Neomlouvá. Ale náš plán ano.“ chopil se iniciativy Leaf.
„Jaký plán?“ zeptal se Jaffa a Jack mírně povytáhl obočí.
„Nejdřív se musíme sjednotit a najít ty jejich výzvědné lodě. Potom jich co nejvíce naženeme na jedno místo a přeneseme na ně své zbraně.“ pokračoval Leaf.
„A proč je nepoužijete okamžitě!“ zrudl radní.
„Je velmi pravděpodobné, že brzy najdou obranu proti přenosu.“ znovu chytil nit Jack.
„To není omluva. Navíc naše lodě proti nim nemají šanci vyjma těch mateřských. Tak na co nás vůbec potřebujete. Jako štít? Jako obětní beránky?“ dostával se Jaffa opět do ráže.
Abys nedostal infarkt, páprdo.“ pomyslel si Leaf.
„Ne. Budeme potřebovat vaše vojáky.“ řekl Leaf tentokrát nahlas.
„Víte dobře, že ten hmyz je proti našim zbraním imunní a ty vaše zas až na pár vyjímek nikdo nedokáže ovládat.“rozhořčeně oponoval Jaffa, který se očividně styděl za tu slabost.
„Tak přijměte naše obleky, nebo nanity.“ ujal se slova Jack.
„Nikdy. Nikdy víc. Žádný Jaffa nebude ovládán ničím v jeho těle.“
Do háje ti jsou tvrdohlaví jak mezci.“řekl si opět sám pro sebe Leaf.

„Jak sou na tom vaši lidé v boji s ostrými zbraněmi.“zeptal se Leaf znovu nahlas a pak pokračoval.
„Jediné zbraně, které znají, jsou ty od falešných bohů. Ostré tyče používali pouze Sodané.“
„Co takhle vyrobit hůl, která by měla čepel na obou koncích. Pokud by, jste použili správné materiály a techniku, mohlo by to být dost na to, aby pronikly tělem těch hmyzáků stejně jako naše nanitové nože a to bez nutnosti dodatečné síly vašich vojáků. Navíc by jste v zákopech mohli obsluhovat kulomety.“ rozsekl pomyslný uzel Leaf.
„Máme bojovat muž proti muži s nepřítelem, který nás předčí silou i počtem?“ ptal se tentokrát spíše užasle starý Jaffa.
„Ano, na tuhle bitvu se bude dlouho vzpomínat bratře.“ přidal se k debatě Teal´c.
Leaf se pousmál a s pocitem dobře vykonané práce pozoroval další body jednání. To bylo ukončeno domluvenou schůzkou celé aliance na P4X-666 za několik hodin, kde by měly být podány všechny důležité informace o Pillards.

3. 4. 2030 – Galaxie Ida, Othala, Asgardské hlavní město Valhala, Zasedací sál
Několik hodin po jednání s Jaffy už byl Jack s Leafem díky systému bran transportován až na
hlavní planetu Asgardů.
„Mimochodem, co to mělo znamenat s tím plánem? Proč já o žádném nevím?“ pustil se Jack do Leafa ještě než se Asgardé dostavili.
„Nemám páru. Prostě jsem věděl, že je to tak správně.“
„No neříkej. A z čeho tak soudíte plukovníku?“rozčiloval se Jack.
„Řekněme, že byste mi nejspíš nevěřil, kdybych vám to řekl. Nebo byste mě měl přinejmenším za blázna. Tohle je ovšem jediné rozumné řešení a vy to víte.“
„Samozřejmě, že vím. Stejný plán jsem chtěl přednést, než jste se chopil velení. Ještě jednou a budeš měsíc uklízet tu vaši šatnu.“řekl již s úsměvem.
Leafovi viditelně poskočil ohryzek, jak polkl, když si uvědomil, jak to tam po nich vypadá.
„Ano pane.“přikývl na důkaz toho, že rozuměl všem důsledkům a už se jen díval, jak se do místnosti teleportovali asgardé.

„Zdravím O´Neille.“ ozval se Thorův hlas.
„Já tebe také Thore. Jak jste na tom s vašimi loděmi?“
„Ztráty byly nemalé. Shromáždili jsme ovšem množství cenných poznatků o našich nepřátelích a začali jsme se stavbou nových lodí a obranných satelitů. Nejsme si ovšem jisti, jestli to bude stačit oproti tak ohromující přesile.“
„S tím můžeme pomoci. Právě vyrábíme více těch bomb, které jsme použili. Stejně jako Jaffům a Cestovatelům, necháme i vám nějaké poslat přímo je nebo plány.“
„Myslím, že nám plány budou bohatě stačit.“odpověděl Heimdall.
„Jak si přejete.“řekl Jack.
„Jinak setkání všech ras se koná za pět hodin na P4X-666. Prosím, mohli byste s sebou přinést získaná data?“zeptal se spíše ze zdvořilosti Jack a po kladné odpovědi odešel.

3. 4. 2030 – Pegas, Domovská planeta Cestovatelů, Hl. Město, Zasedací sál
Sál byl vyzdoben pouze minimálně a odrážel tak povahu Cestovatelů, kteří si ještě nestihli pořádně vybudovat kulturu. Žádné obrazy, tkané látky, malby nebo podobné věci indikující přítomnost lidských civilizací, které si většinou potrpěli na ozdoby. Cestovatelé teprve znovu objevovali, co to znamená žít beze strachu a nutnosti neustále utíkat.

„Zdravím vás.“řekla Larrin, jakmile vstoupila do místnosti, kde již čekal Leaf s Jackem.
Oba dva byli stejně jako na předchozích jednáních pokryti svým brněním a člověk se tak dal poznat pouze podle své jmenovky.
„I my zdravíme. Přišli jsme vám nabídnout účast na druhém útoku proti Pillards.“ řekl s mírnou úklonou Leaf, který si vyškemral, že tentokrát bude moci promluvit.
„Proč?“přišlo jediné slovo od Larrin.
„Proč co?“ zeptal se nechápavě Leaf.
„Proč se máme účastnit. Minule jsme utrpěli těžké ztráty a mnoho dobrých mužů i žen bylo ztraceno.“ odpověděla s náznakem výčitky.
„Protože to vypadá, že se tihle hmyzáci s jednou galaxií nespokojí a vaše by mohla být na řadě.“ ujal se slova Jack.
„Navíc vám dáme zbraně a přenosové zařízení, abyste je mohli zničit.“dodával Leaf.
„Ne. Ani to není dostatečná záruka úspěchu. Loděmi vás nepodpoříme. Zašleme vám ale informace o skrytých výzvědných lodích, které se tak velmi snažíte objevit. Zjistili jsme totiž polohu jejich předsunuté základny, kde by tyto informace měly být obsaženy.“
„Platí, sejdeme se za 4 hodiny v sále Alianční rady.“
Vše co sem viděl, se začíná plnit.“ řekl si Leaf.

Jack se na něj otočil a povytáhl obočí.
„Říkal jsi něco?“ zeptal se.
„Ne. Nic pane.“ odpověděl Leaf.
„V tom případě jdeme k Noxům a pak již na setkání Rady.“ s těmito slovy se Jack zároveň rozloučil s Larrin a spolu s Leafem odešli směrem k bráně.

3. 4. 2030 – Mléčná dráha, Planeta Noxů, létající město Noxů, Zasedací sál
Leaf společně s Jackem již dvě hodiny seděli v předsálí a čekali, kdy se konečně Noxové dohodnou na míře pomoci ostatním členům Aliance.
„Konečně chápu, proč jste si nechal takovou rezervu na jednání s Noxy. Jsou horší než malé děti.“řekl Leaf.
„Nekritizuj. Dřív byli ještě mnohem horší a o nějaké pomoci by vůbec neuvažovali. Navíc by léčili stejně tak naše vojáky jako ty hmyzáky.“ odvětil Jack a pousmál se nad tím, jak se mu to podařilo zrýmovat.
Po chvíli se otevřeli mohutné dveře s motivy listů a celkově přírody. Z nich vyšel starý Nox v jejich tradičním oděvu a pronesl.
„Velká rada Noxů souhlasí, že vám poskytnou pomoc lékařskou a vylepší maskovací systémy vašich lodí. Neposkytne ovšem žádnou jinou materiální ani vojenskou podporu. Navíc se ale zavazují svým slovem, neposkytnout lékařskou pomoc vašim nepřátelům.“
„Našim nepřátelům.“procedil mezi zuby Leaf.
„Skvěle, v to sem ani nedoufal.“řekl Jack a zklidnil tak naštvaného Leafa.
„Alianční rada se bude konat za necelé dvě hodiny. Žádáme vás o účast.“ vzpomněl si na pravidla slušného chování Leaf.
„Noxové budou přítomni.“ suše a bez emocí oznámil starý Nox.
Načež se Leaf s Jackem teleportovali na pozemskou loď na orbitě, která následně skočila směr P4X-666.

3. 4. 2030 – Mléčná dráha, P4X-666, Sál Alianční rady
Známý prostorný sál ozářilo jasné bílé světlo asgardských transportních paprsků a zhmotnilo Leafa s Jackem O´Neillem. Leafova přítomnost zde byla vysvětlována jako osobní ochrana představitele ozbrojených sil Tau´ri.

Hned po jejich příchodu se uprostřed síně objevil Hologram se všemi získanými údaji o nepřátelích a ozval se hlas jednoho Asgardského vědce.
„Tady máme nepřátelskou superloď. Vypadá to, že má 32 oddělitelných modulů na svých ramenou. Podobá se alespoň velikostně městské lodi třídy Atlantis. Nebyla schopna zabránit přenosu pozemských zbraní a byla tudíž zničena bez získání většího množství dat.“
Obrazovka se změnila a tentokrát ukázala několikrát menší loď, která měla ve předu osm ramen a na zadní části útvar připomínající ocas.
„Tomuto plavidlu připisujeme funkci mateřské lodi. Je to kvůli její velikosti a také poštu stíhačů, které je schopna vypustit. Má osm modulů a silné štíty, které vydrží téměř minutovou zátěž všech zbraní pozemské lodi třídy SD-499. To indikuje vysoce vyspělé kapacitátory energie, ale rozhodně slabší zdroje energie, než jsou dostupné Alianci.
Jejich zbraně jsou na podobném principu jako naše plasmové kanóny. Vytvoří tedy kouli přehřáté plasmy, která má v tomto případě fialovou barvu, kterou následně vypálí. Tyto zbraně jsou poměrně vyspělé a jedna z koulí srazí štíty SD-499 o zhruba dvě procenta. Nemají však moc velkou kadenci a pro pozemské a asgardské štíty jsou tak nebezpečné pouze ve velkém počtu, jelikož zdroje energie dokážou pokrývat nároky. Horší je to již s jejich moduly, které mají schopnost fázového posunu a jsme zatím schopni blokovat zhruba jen tři čtvrtiny přilétajících. O zbytek se musí postarat bodová obrana lodí.“

Na obrazovce se objevila další loď.
„Tato loď má pravděpodobně funkci křižníku. Je slabší než mateřská, nemá tak vyspělé štíty, zbraně a navíc vlastní pouze 2 moduly. Jejich výhodou je stejně jako u mateřských lodí jejich počet. Jsou značně pohyblivé a nesou taktéž menší zásobu stíhačů a pravděpodobně i vojska.“

Na hologramu se nyní zobrazila formace nepřátel.
„Toto bylo pro nás jedním z největších překvapení. Jsou schopni fázově posunout celou loď, ale pouze pokud propojí své zdroje energie. Vytváří tak poměrně obsáhlé pole, které by je za normálních okolností ochránilo přede všemi střelami. Tau´ri naštěstí vyvinuli systém, který je schopen fázově posunout jejich zbraně a Pillards tak efektivně zničit, díky jejich oslabeným štítům a relativní blízkosti.“ řekl Asgard.
Obraz na hologramu se znovu vystřídal. Tentokrát ho nahradilo video monstrózní skupiny nepřátel vynořujících se z Hyperprostoru.
„Jak je vidět, nepřítel má značnou početní výhodu. Jak ale Tau´ri dokázali, není to marný boj. Při jejich vynoření bylo zničeno přes pět tisíc nepřátel z celkového odhadovaného počtu dvousetpadesáti tisíc.
Musíme doufat, že nenajdou obranu proti našemu přenosovému systému. Proto je naší jedinou šancí zaútočit najednou a plnou silou. Nepřítel tudíž nebude mít šanci se poučit a zabránit nám v posílání náloží přímo do jeho lodí. K tomu je ovšem nutno nejdříve vyřadit nepřátelské výzvědné lodě, o jejichž poloze by měli mít záznamy v jejich předsunuté základně. Její obsazení budou mít na starosti týmy SFE.“
Jeden z Jaffů se zvedl.

„To snad nevěříte v udatnost našich válečníků? Začali jsme vyrábět zbraně podle návrhu Tau´riů a zanedlouho budou moci svobodní Jaffové předvést, co v nich skutečně je.“
„Ano, zanedlouho, ale ne nyní. Proto je tento návrh smeten ze stolu.“ prohlásil Asgard, který v současné době předsedal Radě.
Na hologramu se tentokrát objevili lodě dvě.
„Moduly a stíhačky Pillards. Moduly mají schopnost fázového posunu a dokonce pravděpodobně i určitý generátor EMP. Pokud víme, mohly by být po úpravě schopny pojmout Hyperprostorový generátor, což je důvod k obavám, jelikož vůči tomuto nemáme obrany. Jejich stíhačky pravděpodobně hyperporostorový generátor nést nemohou. Nevíme to ale jistě. Stíhačky nemají štíty a oproti těm Aliančním za moc nestojí. Vzhledem k MAAM raketám nejsou pro naše letce žádný problém. Opět nás ale významně převyšují počtem, což rozhodně není žádoucí. Proto Pozemšťané spolu s námi vyvinuli novou zbraň.“

Na hologramu se zjevila loď, kterou obklopovala tenká zelená mřížka.
„Jedná se o Plasmatickou omnifázovou kmitající mřížku tvořenou elektromagneticky indukovanou a modulovanou plasmou.“ Asgard se při technickém názvu usmál.
„Její obyčejný název je Plasmová fázová mřížka.“úsměv mu trochu zmizel.
„Nebo také, jak připomenul zároveň tady generál O´Neill a plukovník Leaf, síťka proti otravnému hmyzu.“tentokrát se naplno zamračil a vrhl nepřátelský pohled ke dvěma obrněným pozemšťanům.

„No nic. Přejdeme k poslední věci, než se přesuneme k jiným bodům jednání. To jest k pozemským zbraním Mark IX. a Horizont. Vzhledem k tomu, že své lodě nabídli pouze Tau´ri a Asgardé, budou tyto zbraně přemístěny na tyto plavidla v co největším počtu. Zbytek aliance bude mít za úkol hlídat planety Tau´ri a nás před jinými potenciálními nepřáteli a jak je to pozemské slovo?… Ano bandity.“ ukončil tuto část jednání Asgardský mluvčí.
Od této chvíle začali Asgardé a Tau´ri naplno oficiálně mobilizovat a připravovat se na střet.

Tak tohle je zhruba polovina první série. Znovu vás prosím, aby jste napsali jestli budete chtít sérii druhou.
Jinak doufám že se líbilo a nashle u dalšího dílu.

PředchozíDalší

Zpět na Mrtvé povídky