Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky Přísahej na mou smrt - Reset:Padlý z nebe

Přísahej na mou smrt - Reset:Padlý z nebe

Mooony Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Tak, vkládám poslední "díl" povídky, na který tak dlouho čekáte. Omlouvám se, že to není nic dlouhého :oops: přišla na mě jakási krize jménem učení a já nebyla schopná s tím hnout, když mi v hlavě vířily věci jako je: zákon zachování mechanické energie, krevní skupiny a tak :D :oops:
Každopádně se však jedná o konec uzavírající část, kdy byli Lorne a Woodová půl roku ve virtuální realitě. Na povídku bych ráda navázala pak další, na kterou je náměť, ale chybí ten čas. Takže doufám, že tímto neposílám celé téma do věčných lovišť. :D
Jinak za korekci děkuju DA :)

Jedno po druhém

„Jste si jistý, majore?“ starala se desátník Woodová. Nějak nedokázala pochopit, že více jak půlku dovolené věnuje jí. Prvně si myslela, že si z ní dělá srandu, ale pak trval na tom, že s ní doopravdy pojede. Zaveze ji domů, vydrží tam s ní několik dní a pak se rozjede za sestrou. Na zpáteční cestě ji zase vyzvedne. Nejhorší snad na tom všem bylo, že ji doslova postavil před hotovou věc. Choval se jako její manžel a to ji nehorázně vytáčelo.
„Já sliby plním, desátníku, říkejte tomu, jak chcete, ale kdybych si nebyl jistý, tak vás vysadím na první benzínce, ať si zbytek dojdete,“ ušklíbl se. „A námitky typu, že je to zajížďka, neberu,“ zavrtěl hlavou. Pokud tedy nepočítal skoro dva tisíce kilometrů a tři státy, v tom případě by se asi o zajížďku jednalo. A upřímně s rukou na srdci si mohl říct, že den a půl v autě s desátníkem vydrží, když s ní přežil půl roku. Ale nejhorší na tom všem bylo, že ji ani nemohl škádlit. Z auta nemohl utéct... hrdina.

V konečném důsledku to ani nebylo tak strašné, jak si myslel. Cesta do Oregonu se obešla bez obětí na životech. Zastavil u malého domku obloženého dřevem, který stál na kraji města. Působil dojmem srubu. Zahrádku, patřící k domku, ovládl plevel a tráva. Za nízkým plotem na kraji stála zchátralá psí bouda. Zřejmě majitelé zamýšleli koupit psa. Vchodové dveře z tmavého dřeva lákaly ke vstupu.
Major pohlédl na svou společnici a přemýšlel, co by měl udělat. Nakonec si povzdechl a otevřel jí branku. Počkal, až váhavě projde a pak zavřel. Naznačil tím, že není cesty zpět. Slyšel drobný povzdech, a pak se v poledním slunci zaleskly klíče. Odemkla a otevřela dokořán.
„Pojďte dále, omlouvám se, je tu zatuchlý vzduch a kupa prachu,“ řekla a pohodila klíče na nějakou skříňku. Tašku hodila do kouta a otevřela okna. Cítil, jak čistý vzduch prorazil a rozvířil prach. Rozkašlal se a rozhlédl. Všude na nábytku byly bílé přehozy. V celém domě nenašel žádnou květinu.
Miranda sundala několik bílých přehozů a vyklepala je, pak zapojila pojistky. „Potřebuju, abyste mi pomohl, protože pokud to do večera nestihneme, tak nám tu bude pěkná zima.“ S těmito slovy mu do rukou dala pánev a jídlo. Chvíli bojoval s myšlenkou, že jí oním kuchařským nádobím přetáhne po hlavě, aby se vyhnul dalšímu vaření, ale nakonec si to rozmyslel. Blbě se trefí a má na krku vraždu. Ono zbavit se těla se dá docela blbě. Kopat v noci na zahradě se mu nechtělo a do lesa by ji taky neodtáhl. Navíc, jak daleko by ji vůbec musel táhnout? Ne, raději uvaří něco a bude doufat, že se neotráví.

Když se major s desátníkem vraceli po dvou týdnech odpočinku na Atlantis, tak se cítil odpočatě a spokojeně. Týden s desátníkem a s její rodinou nebyl tak děsivý, jak si myslel. Samozřejmě to mělo pár nevýhod. Například to, že její otec byl armádní lékař a on mu už párkrát ležel na stole a znal se s ním. Nevěděl, že ten dobrák Wood je její táta, i když o něm povídala, stejně jako o každém z bratrů.
Týden, který strávil se svou setrou, považoval za dokonalý. Její dva synové opět trochu povyrostli, ale ve skutečnosti se toho moc nezměnilo. Možná zpráva, že je nezvěstný, je vyděsila, ale jinak se doopravdy nic nezměnilo. Strejda Evan se vrátil a vzal oba kluky na fotbal. Jako vždy. Tohle mu toho půl roku doopravdy chybělo.
Teď jen doufal, že se vše vrátí do starých kolejí tak, jak si oba zvykli. Sestaví opět svůj tým, dá je do latě. Pravidelně bude Woodovou pacifikovat, a pak - Wraithové, třeste se!

Puk Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Naozaj krátke zakončenie :( a skoro nič som sa nedozvedel. :scratchanym:
Úvod bol dobrý,
Z auta nemohl utéct... hrdina. :rflmao:

ale ten zvyšok ... slabší.
Viem, že nie každý deň je sviatok a ak zoberem celú poviedku, tak dobré. :)
Budem sa tešiť aj na iné poviedky ktoré tu uverejníš. :wink:
:faint: :thumright: :heat: :bye:

Odpovědět s citací

Děkuju :-) , původně jsem měla chuť to celé smazat a prostě nevydat, ale pak jsem si řekla, že bude fajn, to alespoň zakončit takhle... prozatím :)
Rozhodně to není konec :) Woodová a Lorne se pustí do dalšího dobrodružství :)

Puk Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

:ok:
Budem rád, ale ten príspevok nad poviedkou vyznel akoby mala sknčiť.
Tak, vkládám poslední "díl" povídky, na který tak dlouho čekáte.

:bye:

Odpovědět s citací

Nuž, hej, ano vyznělo, ono.... jsem to spíše myslela, že jako je to poslední díl k tomu, jak byli na té planetě a tak. Omlouvám se. :oops:

andoriel Uživatelský avatar
Major
Major

Pohlaví: Žena

Odpovědět s citací

No, já bych řekla, že si malou dovolenou zasloužili :D. Zvlášť, když je čeká další dobrodružství. Brzy? :)
:sunny:

Odpovědět s citací

Uvidíme, jak to dobře půjde, ale doufám, že brzy ;-)
A doufám, že to pro ně nebude moc náročné :D

BB20 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Pohlaví: Žena
Odpovědět s citací

Krátké, ale stručné a jasné, takový odpočinkový díl.

bindina Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

po dlouhé době jsem se dostala ke čtení(ono angína je dobrá omluvenka ze školy)

tohleto...užasný přečetla jsem to jedním dechem,báječný moc se těším na další povídku :)
nyní pokračuji na mé povídce: Stargate trochu jinak
viewtopic.php?f=27&t=7920

a na nové povídce z prostředí neovladatelné vesmírné lodi která míří směrem k černé díře a z níž není možnost úniku(zatím nemá jméno)

Odpovědět s citací

Děkuju všem, moc :) doufám, že brzy opět najdu ztracený čas, který se čím dál tím více propadá do černé díry jménem učení a napíšu vám další díl ;-)

Russell Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Tak jsem se po dlouhé době vrhnul na dočítání restů. Tenkrát jsem se dostal jen ke čtvrtému dílu, protože jsi měla dlouhou pauzu a mně se nechtělo pročítat to znova, protože jsem si to nepamatoval.
Dneska jsem sjel celou povídku, a musím říct, že je opravdu vynikající.
Opravdu se těším, až budeš pokračovat, protože píšeš skvěle.

Teď mě ještě čeká Zuzka, protože tam mám taky dlouhej skluz :-)
www.humantarget.sff.cz
www.justified.fan-project.com
www.fallingskies.sff.cz

Odpovědět s citací

Moc děkuju za komentář. :oops: Takový kompliment velmi potěší :) . Jsem ráda, že se ti povídka líbila :) . Upřímně jsem myslela, že to tady skončí, jenže postava Mirandy se mi docela zalíbila, stejně jako Lorna.

S povídkou to vypadá, že sice něco napsaného mám, ale nejsem si tím jistá a myslím si, že korektor má svých starostí dost, tak zkusím ukecat někoho jiného, ale prvně potřebuju trošku času s tím si vše ujasnit :).

Jsem taky velmi ráda, že mám dalšího čtenáře a že čteš i Zuzanu :) . (Tu mám raději, než Mirandu - pššt :pst: - a proto se mi jí bude těžko vzdávat :D )

Russell Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

No dalšího čtenáře... popravdě obě povídky čtu od začátku, takže nejsem zase tak novej, jen nic moc nepíšu :-)
Už mám dočtenou i Zuzku, jen tam jsem nekomentoval :-)
Ale možná tam ještě něco dopíšu, ať to nepletu dohromady...
www.humantarget.sff.cz
www.justified.fan-project.com
www.fallingskies.sff.cz

Odpovědět s citací

Oh, takhle :D tak nový komentář a starý skrytý čtenář :D . Nevadí, já jsem vážně, že se to někomu líbí. Nápadů mám spoustu a baví mě psát, jen zase, kdybych si to "syslila" pro sebe, tak to pravděpodobně nikdy nedopíšu a umřu pod nápady :D

Puk Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Kušuj s umieraním :evil: :evil: :evil: a hrrrr... sa do písania. :yahoo: :write:
:thumleft: :bye:

PředchozíDalší

Zpět na Mrtvé povídky