Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky SGA - Navo Incursis - 20. Ellis

SGA - Navo Incursis - 20. Ellis

Daedalos304 Uživatelský avatar
Major General
Major General

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

mno tak uvidíme co se z toho vyklube...každopádně je vidět že sou velmi silní...snad získáme nějaký ZPM a natřem jim to

Sim100 Airman First Class
Airman First Class

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Prečo mám pocit,že to bude nejaká rasa,ktorú scenáristi zbabrali ??? Snáď sa mýlim :D :D :D
Teším sa na ďalší diel :) Číta sa to vážne dobre.

ramnogh Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Tak, jo právě sem dokončil další díl, za případné chyby se omlouvám a doufám, že se bude líbit:

4. V obležení

„Kolik máme času do vystoupení z hyperprostoru?“ křikl Rodney, který právě doběhl udýchaný do řídící místnosti Atlantidy.
„Ehm, okolo třinácti minut.“ odpověděl Chuck.
„Mohl, byste nám konečně vysvětlit ten váš plán?“ vmísil se do rozhovoru Woolsey.
„Nemám moc času, hmm no, budu potřebovat tak atomovku obohacenou naquadahem, dále nějaké výbušniny C4 k odpálení a hlavně B-24GR z Apolla…“ začal vysvětlovat Rodney.
„Vy jste se zbláznil!“ odvětil Woolsey a kroutil při tom hlavou.
„Prostě vytvořím obrovskou bombu, na kterou dáme ten vysílač, nalákáme je a zbavíme se jich najednou.“ vychrlil ze sebe Rodney a odběhl pryč.
„Proč musí pokaždé něco explodovat?“ řekl zoufale Woolsey a běžel za Rodneym.

Rodneyho laboratoř - 10 minut do výstupu z HP

„No Radku, kde si byl celou dobu… Nemáme moc času.“ stěžoval si Rodney.
„Hele, byl jsem celou dobu na Apollu, abych zajistil B-24GR. Tak co je tak akutního, že sem musel přijít až sem?“ zeptal se Radek.
„Potřebuju, aby si B-24GR a taky 2 naquadahové atomovky z Apolla vyjmul a nějak je spojil.“ řekl Rodney a dál dělal cosi na počítači.
„Rodney…, teď jsem tam byl!“ Nadával Radek.
„Ehm, jo tak se můžeš zas vrátit.“ odsekl Rodney a dál ho nevnímal.
Radek něco česky zanadával a naštvaně odběhl pryč.
Jen co odběhl, přišel do laboratoře také John:
„Slyšel sem, že chceš rozebrat Apolla na nějakou bombu. Pokud je to pravda, tak se to Ellisovi nebude moc líbit.“
„Jak sem se na Apolla díval, tak už je z něho stejnak jenom vrak na náhradní díly.“ řekl rychle Rodney a dál horlivě pracoval.
„Jo ještě sem se chtěl zeptat, proč letíme zrovna na M2P-638. Pokud si vzpomínám, tak ses tam už nechtěl vrátit, kvůli těm “létajícím“ opicím?“ Zeptal se John.
„Tak za prvé: neletíme na planetu, ale k planetě. A za druhé: Budeme potřebovat nějakou bránu na orbitě. Jo a za třetí: Ty opice jsou mi ukradený…“ odpověděl Rodney.
„Jasně. Myslím, že už to chápu.“ odvětil posléze John: „Vytvoříš bombu, kterou nacpeš do brány, na ní nalepíš ten vysílač, oni přiletí a pak BOOM.“
Rodney se na něho skepticky podíval a řekl: „Ehm, jo.“ a jen co to dořekl, podíval se na hodinky a začal panikařit: „Sakra, máme jen 8 minut do výstupu z hyperprostoru! Johne promiň, ale běž pryč, nemám na tebe čas.“ řekl Rodney a začal hledat vysílačku.
„Ty máš zase náladu…“ odpověděl Sheppard a šel směrem ke křeslu.

„Radku, jak si na tom? Máme už jen 4 minuty.“ řekl McKay jen, co si uvědomil, že vysílačku má celou dobu za uchem.
„Už sem odmontoval B-24GR a teď k tomu přidělávám ty atomovky.“ odpověděl Radek
„Co budeme dělat potom?“ dodal ještě.
„Už jsem dodělal ten transport a časovač, teď už stačí jen namontovat ten vysílač, dát to všechno k bráně a počkat, až přiletí.“
„No, jasně takže my uděláme obrovskou explozi a naquadah v bráně způsobí další. Jo a co ta planeta, ne-li celá sluneční soustava…“
„Pokuď víme tak na té planetě jsou pouze ty létající opice, kterých mě zrovna nebude moc líto.“ poznamenal ještě Rodney.
„Tudíž žádné škody…“
„Už to mám hotové. Přenesu se i s tou bombou na Atlantidu.“
„Výborně“ A jen co to dořekl, Atlantida se opět lehce otřásla.
„A do háje, došel nám čas…“ poznamenal zoufale Rodney.

Flotila vystoupila u ohromného prstence planety M2P-638. Když to Rodney vyděl, vzpomněl si na nepříjemný pocit, jak padal v porouchaném jumperu.

„Rodney!“ křikl Radek, který se právě objevil vedle něj spolu s předem připravenou bombou.
„Ehm, promiň, jen sem se zamyslel…“ odpověděl zmateně Rodney a hned se vrhnul na připojení vysílače k připravované bombě.

„Ehm, jo abych nezapomněl, pane Woolsey?“ řekl náhle Rodney do vysílačky.
„Ano?“ reagoval Woolsey.
„Pošlete Arga spolu s Odysseou pryč, aby na ně nezaútočili.“
„Proč?“
„Budeme potřebovat čas, tak s nimi budeme jednat o kapitulaci a přece jen je lepší, když tu budeme jen my.“
„Co prosím?“
„Jenom jako, abychom získali čas…“ ujišťoval Rodney.
„Rozumím.“ řekl Woolsey stroze.

Zbytky Apolla připoutaného na Argu spolu s Odysseou vstoupily do hyperprostoru a Atlantida zůstala ve vesmíru sama. Bohužel ne nadlouho. Minutu poté se tu objevily 4 nepřátelské lodě. Ovšem hned střílet nezačaly, jelikož pan Woolsey okamžitě poslal zprávu o kapitulaci Atlantidy, což je zřejmě překvapilo.

Po chvíli se ozvalo s komunikace:
„Co tak najednou?“
„Chceme si hlavně promluvit.“ prohlásil Woolsey
„Tedy, začneme: Kdo jste?“
„Ehm, právě jsem se chtěl zeptat na to samé…“
„Nevím, zda jste to pochopil, ale otázky budeme klást my…:
Takže ještě jednou: Kdo jste?“
„Ehm“ Woolsey chvíli váhal a pak z něho vypadlo: „My jsme potomci Antiků!“
„Cože? Potomci?“
„Ano, Atlantida je naše dědictví, stejně jako jiné antické technologie.“ spustil Woolsey s přesvědčivým hlasem.
„Aha, pak tedy si dovolíme jisté opatření…“

Po této zprávě byli všichni na Atlantidě zcela zmatení.
„Co tím asi myslel?“ řekl si pro sebe Woolsey. Jenže v tom začal mít jiné myšlenky, jelikož Rodney se ozval, že bomba už je v bráně a, že je připravená za 40 sekund vybouchnout. Woolsey okamžitě vydal rozkaz ke vstupu do hyperprostoru, jenže Sheppard bohužel tento rozkaz nebyl schopen splnit.
Nepřátelské lodě postupně obklíčily Atlantidu a vytvořili jakési silové pole kolem nich a kolem celé Atlantidy.

V tom se náhle ozval Sheppard: „Woolsey, nemůžeme vstoupit do hyperprostoru, něco nás ruší.“
„To musí být to pole, co vytvořili… parchanti…“ zanadával Rodney
„Bezva Rodney a co s tím mám sakra dělat, zruš to odpočítávání, než všichni vybouchneme!“ řekl zoufale Sheppard.
„Bohužel nemůžu, zahesloval jsem to tak, aby do toho nebyl možný žádný přístup… Moje genialita mě jednou zabije…“ naříkal Rodney.
„Sakra Rodney mysli!“ rozčílil se Sheppard.
„Pánové máme 25 vteřin do exploze.“ poznamenal optimisticky Woolsey.
Rodney si uvědomil, co ho čeká, zda něco nevymyslí a tak začal sypat nápady z rukávu.
„Hmm, už vím sken, sken, okamžitě prověřte všechny lodě!“ vykřikl Rodney.
„Ehm, tady.“ odpověděl téměř okamžitě Chuck a podal mu tablet se skenem všech lodí.
„Bingo!“ řekl Rodney a rozzářil se.
„Shepparde, vypusť co nejvíc dronů na tuhle loď.“ dořekl a poslal Sheppardovi data.

Sheppard neváhal a okamžitě vypustil okolo 400 dronů na jednu z lodí. Na spadnutí štítu bylo spotřebováno okolo 250 dronů, ale ten zbytek velice rychle skoncoval s trupem. Jak byla jedna ze 4 lodí zničena, spadlo také celé silové pole.

„8 sekund“ poznamenal Woolsey
„Shepparde můžeme, rychle pryč!“

Jen co toto Sheppard slyšel, neváhal a okamžitě skočil s Atlantidou do hyperprostoru.

Můstek nepřátelské lodě - 1 vteřina po vstupu Atlantidy do HP

„Pane, unikli do hyperprostoru a v místní bráně se hromadí energie!“ poznamenala jedna osoba
„Cože?“

Ale na tuto otázku už nebyla odpověď, jelikož od brány se rozzářilo obrovské modro bílé světlo, které se postupně měnilo v masivní žhavou kouli, která ničila vše, co ji přišlo do cesty. Nepřátelské lodě v momentě explodovaly a nezbyly po nich ani trosky, ba ani prach. Vlna byla bohužel tak masivní, že jí neunikla ani planeta…

Věnováno památce všem zvířatům žijících na planetě M2P-638.
Moje první povídka s názvem: SGA - Navo Incursis
-Jedná se o přímé pokračování seriálu Stargate Atlantis (přímo na díl SGA 5x20).

Moje první hra s názvem: Stargate incidents
-2D simulátor 3 stíhaček: F-302, Puddle Jumper a Destiny Shuttle

Major General
Major General

Odpovědět s citací

tak díl super...není nic co bych vytknul..jen dej Apollo zase brzo dopořádku ja??

Patas25 Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Já říkal, že to pro opice nedopadne dobře.
Je to taková výzva, taková prosba. Chtěl bych se naučit programovat v Cčku, proto bych chtěl poprosit někoho z této komunity, kdo tento jazyk ovládá a byl by ochotem sem tam poradit, případně doporučit nějaké zdroje.

bindina Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

tak a šup sem další díl :D
nyní pokračuji na mé povídce: Stargate trochu jinak
viewtopic.php?f=27&t=7920

a na nové povídce z prostředí neovladatelné vesmírné lodi která míří směrem k černé díře a z níž není možnost úniku(zatím nemá jméno)

rigix Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

je to opičí rasista. Měl by si opice uctívat některé druhy opic si davaji sex na seznámení nebo při potkání stejně jako mi podání ruky nebo pozdrav, takže šuk... pořád. Lidskej druh by si tohle měl taky osvojit, musíme se ještě hodně učit.
Jsem prostě pako a nikdo z Vás to nezmění !

Puk Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

:bravo: Pekné.
A:
Věnováno památce všem zvířatům žijících na planetě M2P-638.
:hmmm: Asi tam žiadne neprežili. :rflmao:
:write: :write: :arrow: :yahoo:
:bye:

NewAsgard Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Super díl. Akorát si nemyslím že Atlantis má 400 dronů. Možné to ale je takže 10/10.
PS: Co znamená Navo Incursis? :dontknow:
Obrázek
Povídka První hrozba
Pokud tě štve, že zrušili SGU, hoď si tohle pod podpisu.

"If I must tear you apart Shepard, I will." - Harbinger (Mass Effect 2)

Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

:arrow: Ohledně dílu jsem moc rád, že se líbil a další dodám, někdy v příštím týdnu :)

NewAsgard píše:
Super díl. Akorát si nemyslím že Atlantis má 400 dronů. Možné to ale je takže 10/10.

O dronech se v dalším díle zmíním
Toto je spoiler!!!:
Z kontektu mělo vyznít, že drony na Atlantis došly, ale počjkejte si.

Jo a 10/10 to je úspěch :yeah: :yeah: DÍKY :!:

PS: Jo a "Navo Incursis", znamená nová invaze (či útok), ale anticky to zní mnohem lépe :D
-Jedná se o přímé pokračování seriálu Stargate Atlantis (přímo na díl SGA 5x20).

jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Moc pěkný díl. Jen těch opiček je mí líto :rflmao:
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Tak jo mám tu další díl. Za případné chyby se omlouvám a přeji příjemné čtení:

5. Zprávy ze Země

„Tak jo, mám dvě dobré zprávy a jednu špatnou.“ Začal Rodney v konferenční místnosti Atlantidy.
„No, to je konečně lepší poměr…“ poznamenal Sheppard.
„Jaké?“ zeptal se Woolsey.
„No podle dat získaných z průzkumu v oblasti, kde se kdysi nacházela M2P-638, byly 4 nepřátelské lodě se třemi ZPM zničeny.“
„Počkat, jak to, že 3 ZPM?“ přerušil Rodneyho John.
„No ZPM bylo jenom na třech lodích, ale na jedné byly pouze slabé známky energie, takže buďto vybité ZPM, nebo nějaký jiný slabší zdroj energie“ vysvětloval Rodney.
„Tak proto byly drony schopny vyřadit jejich štít…“ odpověděl si John.
„Jo drony: to je ta špatná zpráva. Když jsem ti řekl “vypusť co nejvíc dronů“ netušil sem, že tam vystřelíš vše, co máme…“ řekl s povzdechem Rodney.
„No, byla nouzová situace!“ namítal John.
„Takže jsme bez dronů?“ zaptal se s vážným hlasem Woolsey.
„Bohužel, Atlantida má teď pouze pár platform s railguny.“ odpověděl Rodney.
„To je ta špatná zpráva? A co ještě zničení Apolla?“ poznamenal do teď tiše sedící plk. Ellis.
„Apollo, není úplně zničený, jen poškozený. Je pravda, že je sice bz hangáru, bez energie, bez zbraní, bez štítů, bez podpory života…“ A takhle Rodney ještě chvíli pokračoval a nakonec dodal: „Co vlastně na Apollu funguje?“
„No, ale má na palubě ještě pět funkčních F302…“ dodal povzbudivě John.

Ellis se právě chystal cosi namítnout, ale město najednou vystoupilo z hyperprostoru.
„Tak jo lidi jsme tady. Johne okamžitě ke křeslu!“ začal rozkazovat Rodney a spolu s ostatními, se přesunul do řídící místnosti.
„Ale jo, vždyť už letím…“ řekl John a odběhl pryč.
„Tak jo Johne teď, už snad naposledy: při vstupu do atmosféry hezky pomalu a hlavně malý úhel“ ozval se Johnovi přes vysílačku Rodney.
„Rodney?“
„Co?“
„Sklapni“ dořekl John a vysílačku vypnul.

Atlantida pomalu, ale s přesností vletěla do atmosféry, krásné modré planety a letěla pod přesným úhlem tak, že kdyby pan Woolsey lidem neoznámil, že město přistává, tak by o tom asi nikdo nevěděl. Město kleslo na hladinu oceánu a nevytvořilo téměř žádnou vlnu.

„Tak Rodney kolik jsem spotřeboval energie?“ zeptal se s nadšením John.
„4%…“ odsekl Rodney.
„Bezva, to je rekord!“
„Máš štěstí, že to nebylo víc.“ řekl Rodney.
„Ne štěstí, um.“ prohlásil pyšně John a vrátil se zpátky do řídící místnosti.

Místnost s bránou o 1 hodinu později

„Co se to tu děje?“ zeptal se Ronon, který se právě vrátil z tělocvičny.
„Vytáčíme Zemi, abychom je informovali o naší situaci“ odpověděl Rononovi John.
Na bráně se začalo přemisťovat 8 symbolů, které postupně zadaly adresu Zemi, a vytvořili stabilní červí díru.
„Velitelství SGC, tady Atlantida, ozvěte se“ řekl nahlas Woolsey.
Po chvíli se ozvalo: „ Konečně, tady generál O´Neill, co se stalo? Jak to, že jste se neozývali?“
„Měli jsme tu nouzovou situaci a museli jsme přistát na Lantee.“ odpověděl Woolsey
„Jaká nouzová situace?“ zeptal se Jack
„No, máme tu takový problém…“ řekl Woolsey a začal vysvětlovat jejich situaci.

„No to nám ještě scházelo“ poznamenal Jack, poté co si vyslechl Woolseyho hlášení „máme tu sami své problémy…“
„Jaké problémy myslíte?“ zeptal se Woolsey.
„Vzpomínáte, jak jsme chtěli uskutečnit ten plán o kolonizaci?“ odpověděl otázkou Jack.
„Samozřejmě, je to chystáno už rok a to já jsem vytvářel podklady tohoto plánu…“ poznamenal hrdě Woolsey.
„No tak mi ho před třemi týdny uvedli do provozu…“ řekl zoufale Jack.
„Cože, tak brzy?“
„Bohužel…“
„Proč, co se stalo?“
A po této otázce začal Jack vypravovat:

„Jak jistě víte, plán o kolonizaci pojednává o tom, že jistý vymezený prostor v tomto případě jistá sluneční soustava bude náležet určenému státu, či celému kontinentu.
A tak tomu taky bylo: nám (Americe)a Rusku připadla 1 sluneční soustava, na které začalo být přemisťována určitá procenta Ruské a Americké populace, dále pak byla určena 1 sluneční soustava pro celou Evropu a Afriku a nakonec neobydlená sluneční soustava připadla Asii.
Po skončení stěhování první vlny zůstalo na zemi pouze 4 miliardy lidí. Ze začátku se zdálo všechno vynikající – stavby se dokončovaly, těžební práce pokračovaly, všechno šlo podle plánu, až do včerejšího dne, kdy na jednu z Ruských planet zaútočila Sun-Tzu…“

„Co prosím?“ zeptal se nevěřícně Woolsey.

„Ano, slyšíte správně “Sun-Tzu“ zaútočila ráno na planetu nazvanou “родина“ a tento útok zabil téměř 5 miliónů lidí.“

Na Atlantidě neměl nikdo slov…

„Pak nám poslali vzkaz, že celá soustava patřící Asii, se plně podvolila a podřídila Koránu a, že jakožto “moderní muslimové“ nestrpí nadvládu nevěřících. Tedy nás…“
„Nejhorší na tom celé je“ poznamenal pak Jack „že se k nim přidala Čína, tudíž mají k dispozici bitevník Sun-Tzu…“

„Jak si na tom stojí ostatní planety?“ zeptal se po chvíli přemýšlení Woolsey
„Zatím nemáme hlášený jiný útok… Byl jsem nucen rozestavit naše BC-304 jakožto případnou obranu, před Sun-Tzu.“
„To je příšerné… Nemůžeme nějak pomoci?“ zeptal se Woolsey
„Bohužel Richarde, nejraději bych vás povolal zpět, ale kvůli situaci, která nastala u Vás, musíte zajistit, aby se ta “rasa“, nebo co to je, nedostala k nám… Přece jen v mléčné dráze Antici také žili, tudíž kdyby se to dozvěděli je možné, že by měli zájem letět i sem. A to by nám tu ještě scházelo…“ Vysvětloval Jack.

„Rozumím, budu dělat co je v mých silách.“ poznamenal Woolsey.

Ovšem místo Jackovi reakce se ozvala z vysílačky ohromná rána.

„Jacku, co se to tam sakra děje?“ zakřičel Woolsey.

Bohužel odpovědi se nedočkal.

„Jacku!“ zařval ještě jednou Woolsey.

V tom se brána zavřela.

„Okamžitě zadejte Zemi.“ rozkázal Woolsey.
„Ale pane…“ odporoval Chuck.
„To je rozkaz!“ odvětil nezdvořile Woolsey.
Chuck neřekl ani slovo a začal zadávat adresu Země. Symboly se na bráně opět začali přeskupovat, až vytvořily osmimístnou adresu, bohužel červí díra, se nevytvořila…
„Znovu!“ rozkázal Woolsey
Ovšem dočkal se stejného výsledku…

DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

hele co to je za novou módu ničit Zemi?
Obrázek

Puk Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

:evil: :palka: Najskôr, pekne krásne urob opravu poviedky a to v tom smere, že žiadne problémy na Zemi a okolí niesu. :palka:
:lol:
Tešil som sa na lepšiu, aspoň v tom smere, že problémy ostanú len v Pegase. :)
Ale musím napísať, že nieje zlá. :twisted:
Teším sa na nápravu a následné pokračovanie. :)
:write: :arrow: :yes:
:bye:

Major General
Major General

Odpovědět s citací

díl sobrej...Zemi nazničil jen bránu...předpokládám že terosristi bo Sun-Tzu ale to by dostalo rychle naprdel..proti několika lodím je bezmocný..:)ale šupš up rychle novej díl už se těším

PředchozíDalší

Zpět na Mrtvé povídky