Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky Stargate darkness and changes

Stargate darkness and changes

má cenu to psaát

Ano
6
100%
Ne
0
Žádná hlasování

Celkem hlasů : 6

pal Second Lieutenant
Second Lieutenant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

ok
Za kazdym vzestupem civilizace stala vira, za kazdym padem nabozenstvi. Neni nic horsiho jak negativni mysleni, zarlivost, zavistive ci jine negativni reakce pro zniceni zivota. Proto je treba myslet a konat pozitivne a s laskou.

deadalos Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Tak fajn rozhodl jsem se napsat další díly nakonec mám dva :) ten první je zrychlený a má více chyb ale já si stím už více neporáadím ale napřed takoví soupis věci co bych udělal od dílu 10x20 kdybych se rozhodl pokračovat v původní povídce.
Pozemská flotila se rozrostla o pár lodí nyní čítá lodě USS Odyssea, USS Daedalus, USS Apollo USS Fénix. Také HMS Valiant, PLA Sun’tzu a RFS Korolev. Další lodě jsou rozestavěné USS George Hammond, HMS Hood a RFS Kateřina Veliká.
Mezi Ory vypukla občanská válka jedna strana chce sesadit Tomina z vlády a vládnout všeude kde to jde včetně mléčné dráhy. Tomin a vláda je pro spojenctví s mléčnou dráhou hlavně se zemí.
Michael přežil a momentálně má flotilu šestí křižníku.
Lidstvo ubránilo křeslo před wratiskými šipkami. Díky tomu že američani měly pomoc od Britů, číňanů a rusů
no a díl je zde
Stargate Darkness and Changes
setkání
8 lodí třídy 304 vystoupilo z hyperprostoru na určených souřadnicích to co vidělo byl překrásný pohled 21 ha’taků jenž patřily jaffům. Následně na všech 29 lodích byl nastaven stejný kurz.
Tento kurz byl na planetu P3X 893-726 na němž byla základna luciánské aliance ze které nedávno odstartovalo 12 lodí které zaůtočily na jaffy a na zpátečním kurzu napadly pozemskou kolonii ve výstavbě kde bylo zatím jen 80 lidí a pár pušek byla jediná obrana takže po příletu zaplatilo 27 dobrých lidí životem a více než 30 jich bylo zraněno.
Když jaffové a pozemštané vystoupily z hyperprostoru ihned zaůtočily jak nejtvrději to šlo ale otevřelo se 126 hyperprostorovích a vylétly z nich al’keshe patřící jaffům. Stálo proti nim 36 lodí třídy ha’tak a více než 160 al’keshů a 630 gilderů kterých jaffové měly jen 550 ale daleko lepších zlepšily jim s pomoc í země výzbroj, manévrovatelnost i odolnost trupu, a přidaly i bomby. Ale když se k nim přidalo 128 strojů typu F-302, následně začla bitva 304 ihned daly motroy na maximum a co nejdříve znich začal vycházet paprsek za paprskem jelikož 2 v pohodě zníčí ha’tak plus eště mají další zbraně od asgardů počet ha’taků ryche ubýval. Daedalus právě obklíčily 3 ha’taky ale on se jim uspěšně a jako zázrakem vyhl a dva zníčil velitelovy na planetě rychle došla taktická situace a dal skoro bez boje ale po zníčujících 5ti minutách po příletu lodí ústup. Lodě co jíž ustoupit nemohly byli zníčené. Ani jeden luciánský velitel se nevzdal celkem to lucínskou alianci stálo přes 3150 životů.
A to eště ani nenastal nejvěčí pozemní útok v dějnách SGC veškerý personál Atlantidy i SGC nyní stál před bránou v SGC k nim také přidána Rota Rangers, 12 mužů z delta force. Celkem to bylo více jak 550 vojáků k nim se eště řadilo více jak 800 mariňáků na lodích nad plantou ti ale se neměly zapojit dokud to nebude nutné měly vyčkávat připravení se transportovat a pomoci jednotkám. Teda poté co spolu s jaffy a stíhačkami vyčistí oblasti okolo brány. Jenom že tyto elitní jednotky nebyli hlavní sílou pozemních bojů tou byli jaffové. Jaffové shromáždily 6000 mužů připravených okamžitě projít bránou k nim 2000 jenž měly vyčistit cestu okolo brány. Právě se nad bránu blížilo více jak 120 strojů některé jaffské některé pozemské, ihned zady střílet všichni vojáci ihned běžely do bunkrů odkud neměly v plánu moc vylézat ale platné jim to příliš nebylo horní části bunkrů byli probity bombami a raketami a oni utekly pomocí tunelů. Jeden z důstojníku narazil na něco velmi podivného na dveře o kterých nikdy nevěděl a to byl 5. Nejvyšší ve velení když do nich vešel bylo jasně vidět že se nejedná o stavbu luciánské aliance společně se 16ti muži do nich vstoupil pomalu šly když narazily na dva humanoidy ihned je vyzval ke kapitulaci ale oni vytáhly pistole nebo něco co to nápadně připomínalo byli podivní připomínaly lidi ale na první pohled bylo vidět že se nejedná o lidi. A také bylo vidět že to jsou tako vojáci a že nemají v plánu se hned tak vzdát. Ihned zelenožlutými výboji zabily dva strážně začala přestřelka neznámí druh byl velmi rychlí a obratný ale jeden znich rychle padl, přeci jen ani oni nebyli lepší než vypálená střela, a druhý utekl dveře za ním se zavřely a on řekl „kapitáne připravte loď odlétáme objevily nás.“ Jednalo se o velitele základny Krátce po té nastoupil se zbytkem personálu této podivné „základny“ napojené na tu luciánskou následně řekl kapitánovi „Příteli dostaň nás rychle odtud“ na což mu jen řekl „ano pane“ ale ‚úplně nesrozumitelnou řečí, teda aspoň pro pozemštany no vlastně pro skoro každý národ.
Loď ohromnou rychlostí mířila na orbitu, ihned byla flotilou vyzvána ke kapitulaci. Neposlechla flotila a ta po ní nejednou vystřelila ale loď excelentně manévrovala a střílela z věží v každé byly 2 kanony a stříly ty samé zelenožluté pulsy jen mnohem věčí. Ale Nejednalo se o primární zbraně jen sekundární ty primární se nabily ihned po té byl bohůžel v cestě této lodi která by šla přirovnat ke fregatě, ha’tak už byl poškozen a šíty měl jen na 66% a když spustily primarání zbraně které byli na přidi jednalo se o ohromné pulsy které stříly extrémí rychlosti ze střílen mohly střílet jen dopředu ale za pár sekund ha’taku spadl štít a explodoval a pak vstoupila do hyperprostoru štíty sice měla už na 23% ale všem bylo jasné že křižník nebo bitevní loď této rasy nechtějí potkat, ale třeba toto byla jejich bitevní co si mohly o této neznámé rase myslet když jí nikdy nepotkaly.
Nyní do komplexu chodeb vstoupilo i pár mariňáků zatím co útočné jedntoky teprve procházejí bránou a staví tam malý tábor. Též našly tuto základnu vstoupily tam ale luciáni si našly východ zatím a odešly pozemské síly i jaffové procházejí místnost za místností očividně to byla velmi vyspělá civilizace.
Zatím co ostatní mariňáci bojují v některých připadech o každý centimetr jindy sotva stihnou vystřelit a luciáni utečou. Nyní prošly bojové síly pod velením generála Adamse a Plukovníků Mitchella, Shepparda a Carterové. Mariňáci i lodě nález prozradily a Carterové tam s týmem ihned vyběhla spolu s Mckayem , Danielem Jacksnem a SG-23. Zatímco Mitchell a Sheppard vyrazily ve dvouch skupinách s ohromnou leteckou podporou v před k velínu do piramydy ale rychle narazily na odpor nakonec se oboum skupinám podařilo neznámo jak vytvořit jeden velký tým. Mitchell i Sheppard stříly jako o závod jako vojáci co byli kolem nich každá další nábojnice co spadla na zem mohla znamenat smrt nepitele bohužel věčinou to byl jen další zbytečný náboj. Každý voják se snažil krýt. Snažily se zamezit útkům z boku což se jim zatím dařilo jen tak tak.
Když byli půl kilometru od pyramidy boj byl stále a stále tužší když najednou se z oblak vyrojilo asi 120 stíhačů a pár al’keshů ale to nejvíce smrtící byla 304 když se pustily do nepřítele, tím se nepřítel ihned dal na útěk. Teda ti co to přežily.
„Tak to bychom měly cestu až ke vchodu děkujeme“ řekl Mitchell „ jo děkujeme“ dodal Sheppard.
Není zač byla jen odpověď Caldwella který věděl s čim by se setkaly a došlo mu jak moc velké by byli ztráty. Nyní v pyramidě ale začal praví odpor. Vojáci obou stran se schovávaly kde se jen dalo za přepážkami a podobně ale granáty a více než 100 pozemšťanů v doprovodu více jak 200 jaffů to nezastavilo. Všichni ranění byli transportováni k bráně a převezeni na ošetřovnu SGC . Nyní když další vojáci vstupovaly do pyramidy tak se každý setkal s odporem.
Jen díky granátům a podobně se dostávaly za rohy pár mužů padlo přesněji 2 a více jak 7 bylo zraněno ale jaffové ztratily více jak 30 mužů a 50 raněných.
Když voják vešel do nějaké místnosti věčinou tam nikdo nebyl všichni bránily chodby. Jen pár vojáků narazilo na nepřítele v místnosti a jedním znich byl i Sheparrd hodil granát do místnosti kde bylo asi 8 luciánu ihned po víbuchu luciány co přežily snadno zastřelil jen jeden muž kousek zaním to dostal bohužel v této části byli rušičky ale naštěstí před místností právě procházel zdravotník který mu zachránil život a mohly ho díky tomu vynést a transportovat k bráně.
Asi 10 metrů od velínu kde byl hlavní velitel luciánské aliance už se přestávno střílet nyní lucíáni útěku nebo byli raněni či mrtvý hlavně díky granátům.
Když vpadly do velína a zajaly velitele tak si myslely že se posádka pyramidy vzdá ale to neudělaly jako by bylo ještě něco co by pozemštani mohly chtít.
Mitchell a Sheppard vyrazily proti tuhému odporu když se setkaly před jistými dveřmi s Teal’cem který vedl skupinu jaffů.
Rozhodly se projít skrz Mitchell, Sheppard a Teal’c šli v věčinou každý kdo na ně namířil to ihned dostal a věčinou hned 3x. koukaly do cel když v jedné našly někoho kdo je velmi zaujal v té cele stál plk. Paul Emerson spolu s proučíkem Johnsnem. Poručik Johnson padl při obraně Odyssey. Nyní ale viděly že se dvěře před nimy otevřely a byla znich slyšet střelba jeden z mužů co tam v černé uniformě luciánské alence to právě dostal přimo do hlavy a jeho mozek a krev skončily na zdi a bylo vidět že tam neleží sám pak vyšel tým Navy SEALs z Daedala naproti. Následně se posádka pyramidy buď vzdala nebo padla.
Pojďte ven „Pronesl Mitchell“ který nevěděl co si o tom má myslet. Po té co vyšly z cely Emerson se málem zhroutil díky nedostatku jídla, vody spánku a také mučení. Oba vojáci byli krutě mučeni a taky tak vipadaly. Následně Mitchell požádal Emersona aby vyšel ven, oba vojáci na kterých se podepsalo pár let hadověni mučení a né přiliš pití nevipadaly přiliš.
Po té Emerson na SGC řekl že si jen pamatuje probuzení v sargofáku a strčení do cely.
Testy potvrdily že to je na 100% on. Jeho první myšlenky nyní patříly jeho rodině, následně i na jeho překrásnou loď jenž hrdě nese jméno USS Odyssea. Na posádku která se po této zprávě radovala.
Nyní po zajetí důležitého důstojníka luciánské aliance, zachránění vlastního důstojníka o němž ani nevěděly že tam je, stažení mnoha údajů by planeta nejevila význam po vybombardování dolů a loděnic jenže tam stále byla ona tajmená základna neznámé rasy ke které se vztahovalo mnoho otázek. „Kdo jsou zač?“ „Co jsou zač“? „odkud jsou“?
Pokračování příště.

No snad se aspoň příběh bude líbit i když pochybuju.

coldvel Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

já to ani nedočetl, ten text je jen chaos :roll: .
Gosh, I'm proud of you, gentlemen.
So what do you say we speed this thing up, hmm?
Are you with me?
All right, then.
Let's get this thing over and done with.
Let's put the hurt on Jerry.
Let's pitch in.
Let's raise the mission count to 35.
35 it is, gentleman.
We're gonna win this thing.
We're gonna win this fucking thing.

Captain
Captain

Odpovědět s citací

Jak říkam toto se mi zatím povedlo nejméně.

Darren Nix Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Takže, nedá mi abych se neozvala, napřed to horší pak to lepší.

Takže, první výtka je k tomu, že když jsem to četla připadala jsem si jako na hodině matematiky. (Počty, čísla za každým cca. druhým slovem). Dále by se hodilo dělat v textu mezery a něco udělat se skladbou vět. ( například některé vyjádření mě trochu mátli)
Jako další trochu více popisu, někdy je to hodně strohé a mám problémek si to představit. (I když to je možná jen můj problém.) Za další trochu ti skáčou velká a malá písmena. Další je gramatika a přímá řeč, ale to tady řešit nebudu.

Teď to dobré, když jsem se tím prokousla a dala si to dohromady, dějově se mi to celkem líbilo, zajímavý nápad uvidíme co s tím uděláš dál. :D :)

Takže ode mě, chce to vylepšit (co už jsem tak nějak shrnula), ovšem psaním se člověk zlepšuje a nic není hned dokonalé. Takže malá rada, piš, přepisuj, vymýšlej a ono to časem půjde mnohem líp. :D :)
Více než cokoli jiného věříme že nic nekončí, právě proto se tolik bojíme si přiznat, že všechno jednou skončí.

Mohou nám vzít mnoho, ale jedno si bereme sami - víru.

Captain
Captain

Odpovědět s citací

Momentálně bych rád se věnoval detailům v dílech a zkoušel spomalovat děj, do teď to mam strašně rychlé.

Airman
Airman

Odpovědět s citací

Dobrá nápad, myslím, že to je právě to co tohle dílo potřebuje. :D :D :)
Více než cokoli jiného věříme že nic nekončí, právě proto se tolik bojíme si přiznat, že všechno jednou skončí.

Patas25 Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Tak v podstatě dějově to rychlé ani nebylo. Z toho kousku, co jsem přečetl, se mělo jednat o jednu bitvu. Dějově je to rychlé, když člověk napíše na pár stran shrnutí několika let.
Tohle bylo přinejmenším odfláklé. Chválím tvou snahu a chuť něco napsat, ale na kolenou tě prosím, ať to má gramatický smysl. Jsi zde aktivní čtenář, řekl bych, že jsi tady na foru přečetl více povídek než já a je téměř hrdelní zločin něco takového vyplodit. Nemá to hlavu ani patu. Zkus si to po sobě přečíst a celkově to napsat tak, aby to čitelné. Tohle forum ti nikam neutěče, máš spoustu času. Já taky svou rozepsanou povídku čtu po čtvrté a vždy tam něco najdu, něco opravím, ať je to po gramatické, či dějové stránce.
Jako stakovou se Darren divím a obdivuji ji, že se tím prokousala. Snad ještě posedlik, to bude schopen přečíst, jinak takovým stylem tu moc čtenářů mít nebudeš.
Je to taková výzva, taková prosba. Chtěl bych se naučit programovat v Cčku, proto bych chtěl poprosit někoho z této komunity, kdo tento jazyk ovládá a byl by ochotem sem tam poradit, případně doporučit nějaké zdroje.

Odpovědět s citací

Já mu taky furt řikám ať si to po sobě přečte když mi něco pošle, zatím bezúspěšně.
Jseš teda dobrá, žes to dočetla, ani já jsem toho nebyl schopen. :lol: :lol: :lol:
Are you with me?
All right, then.
Let's pitch in.
35 it is, gentleman.

Airman
Airman

Odpovědět s citací

Chápu, že někteří to mají problém číst, osobně mi to taky nějak moc rychle číst nešlo, ale přečíst se mi to povedlo. Přeci jen má to něco v sobě, sice je to pod "tunou" gramatických chyb atd. ale je to tam. :D (Myslím, že všichni chápete, co jsem chtěla říci)
Takže tobě deadalos chce to úpravu a kontrolu, nikam nespěchat (jak tu bylo řečeno), protože já na jednom dílu dělám tak cca. týden (opravy a tak a pokaždé tam něco najdu :D :) ). Ale snaha tam je, tak se jí drž a :write:.
:bye:

Captain
Captain

Odpovědět s citací

Taj fajn, pokusím se vrátit k dílu který jsem vidal naposed a uplně ho předělat, aby měl stejný příběh ale :D.
Jo a kdyby měl někdo nápad na lepší název, toto je pro mě spíše něco co jsem v rychlosti vymyslel, a rád bych aby se to jmenovalo normálně ale nějaknic mě nenapadá.
Jo a coldvely já si to po sobě čtu jednou max 2x, ale hned po napsání a pamatuji si smysl, a nějak mi nedojde že to nesmyslné. :D
Patasi ani vím že to je hrdelní zločin, ale to Coldvel se mě na skypu ptá jestly píšu nebo ne, to on mě k tomu přiměl abych mučil místní čtenáře, jinak já myslel spíše posední dil tím rychlým dějem vp ár větách jsem shrunul dobívání planety kromě pár kousků.
Zase v dalším díle je pomalé obsazování bunkru a i to bych nejrači spomalyl.

pal Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

no mel bys dat na rady zkusenejsich.(patas25, awendill i daren)
cist to vice jak 2x
pak to snad bude davat hlavu i patu
tech chyb tam vazne byla tuna :D
Za kazdym vzestupem civilizace stala vira, za kazdym padem nabozenstvi. Neni nic horsiho jak negativni mysleni, zarlivost, zavistive ci jine negativni reakce pro zniceni zivota. Proto je treba myslet a konat pozitivne a s laskou.

Odpovědět s citací

No Deadale fuj! :evil: Hodit to na mě já za to nemůžu jen jsem se ho zeptal a našel jo první povídku zde na foru, já mu vůbec neradil, celý to je jeho dílo. :D
Are you with me?
All right, then.
Let's pitch in.
35 it is, gentleman.

Captain
Captain

Odpovědět s citací

Ale chtěl si abych něco sepsal, přesné poasáže na skypu hledat nehodlam, jsme moc ukecaný, chudák coldvel.

Odpovědět s citací

Ja nic nechtel jen navrhnul, ze ja blbec to vubec psal. :roll:
Are you with me?
All right, then.
Let's pitch in.
35 it is, gentleman.

Předchozí

Zpět na Mrtvé povídky