Tak, jo právě sem to dodělal, za případné chyby se omlouvám a doufám že se díl bude líbit, přeji příjemné čtení:
Návrat - 2. část
14. 4. 2012 – Někde v Galaxii Pegas
„Pane, právě jsme vystoupili z hyperprostoru“ oznámil překvapeně Marek.
„Cože, jak je to možné, už jsme tam?“ Zeptal se zmateně Caldwell
„Ještě nejsme, na místo určení jsme měli přiletět až pozítří. A ještě něco, senzory zachytily cizí loď, neznámé konstrukce.“
„Ehm, Bojová pohotovost, zapněte štíty a vysílejte na všech frekvencích!“ Rozkázal okamžitě Caldwell
„Ano, pane“
„Tady plukovník Caldwell, velitel pozemské lodě Argos, identifikujte se!“
„Mluvíte s velitelem Goartisem, kdo jste a jak to, že máte v Pegasu technologii, která je schopna cestování v hyperprstoru?“ Ozvalo se po chvíli hlubokým hlasem z komunikace.
Než se Caldwell zmohl na odpověď, vystoupily z hyperprostoru také Apollo, Odyssea a Atlantida
„Co se to tu děje, proč jste předčasně vystoupily z hyperprostoru?“ Zeptal se netrpělivě Woolsey.
„Najednou jsme zničehonic vystoupili z hyperprostoru a objevili jsme se poblíž té neznámé lodi…“ Vysvětloval Caldwell.
"Jaké neznámé lodi?" udivil se Woolsey: "jsme tu pouze my."
Marek zakroutil hlavou a řekl: „Pane, promiňte, že ruším, ale nepřátelská loď vstoupila do hyperprostoru.“
„Cože, proč by to dělali? Vždyť s námi komunikovali…Divné… No nic, hlavně, že jsou pryč, ať už to byl kdokoliv. Udělejte prosím kompletní diagnostický test, chci vědět co se to tu sakra děje.“
„Ano pane. Ehm, počkejte, senzory zachytily rychle se blížící objekt velikosti stíhačky, letící směrem na Atlantidu“
„Má Atlantida zapnutý štít?“
„Potvrzuji“
„Pane, objekt narazí do městského štítu, za 4, 3, 2, 1. Ehm…“
„Co se děje?“
„Hm, no, nechápu to pane, ale objekt prolétl městským štítem.“
„Cože???“
„No, že objekt prolétl městským š…“
„Ale já vás slyšel Marku, jsem jen překvapený…“
„Okamžitě mě spojte s Woolseym…
„Pane Woolsey, jaká je vaše situace?“
„Objekt prolétl městským štítem a asi do čtyř sekund se sám zničil… Zvláštní…“ Poznamenal stroze Woolsey.
„Je Atlantida, nějak poškozená??“
„Nezaznamenali jsme vůbec žádná poškození…“
„Tak to jsou ti nejdivnější mimozemšťané, které sem kdy viděl…“ Řekl Caldwell a chystal se vysílačku vypnout.
„Prosím plukovníku, transportujte se na Atlantidu, tohle musíme projednat.“
„Rozumím, Caldwell konec.“
Několik minut později na Atlantidě.
Po nečekané události, se všichni kompetentní sešly v konferenční místnosti Atlantidy, tedy: Sheppardův tým, dále plukovníci Caldwell, Davidson, Ellis a samozřejmě také pane Woolsey.
Veškerá pozornost byla upoutána na 3D obrázek, na kterém se nacházela tajemná vesmírná loď.
„Nejdřív, bych se chtěl zeptat Ronona a Teyly“ řekl Woolsey „zda jste tu loď, už někdy viděly?“
„Nikdy“ odpověděli téměř oba dva současně.
„Vypadá to jako černý Milleinum Falcon, který je velký jak Argos“ poznamenal Sheppard.
Nikdo nereagoval…
„Co je, lidi, to jste nikdy neviděli Star Wars?“… Odvětil Sheppard.
Stále nikdo nereagoval…
Poté se slova ujal Rodney: „Takže, díky mé genialitě, se teď můžeme dívat na detailní sken té neznámé lodě.“
„Počkat, počkat, jak to, že díky tvé genialitě?“ Zeptal se Sheppard
„No, to já zdokonalil senzory na Argu, aby byly schopny zachytit jak vizuální pohled lodě, tak i nějaké technické údaje, jako, kde se nachází hyperpohon, dále jsou schopny určit, kde jsou zbraňové platformy, pak jsem zaznamenal známky života, tudíž můžu s jistotou říct, že to nejsou stroje a to nejdůležitější a nejzajímavější, zjistil jsem, jaký používají zdroj energie…
„Ano, Rodney?“ řekl nedočkavě Woolsey
„Ehm, jo, ty hodnoty jsem ověřoval dvakrát, určitě je to ZPM.
„ZPM??, takže to znamená, že máme co dělat s lodí Antiků??“ zeptal se překvapeně Woolsey
„No, zprvu jsem si to taky myslel“ odvětil Rodney. „Zvlášť, když ta “věc“ prošla naším štítem, ale jedinou antickou věc, co na té lodi “mé senzory“ našly je pouze ZPM. Jinak zbytek konstrukce je od antické, naprosto odlišný…“
„No, jak se zdá, tak moc přátelsky, se zrovna nechovají.“ Poznamenal Sheppard.
„Co ty víš…“ řekl Rodney: „Třeba tak nepřátelští nejsou.“
Rodney začal uvažovat: „Třeba jen hledají Antiky, stejně jako kdysi my. Možná mají těch ZPM, mnohem víc a budou ochotni nám, nějaké darovat.“ Dořekl McKay a rozzářily se mu oči, jako malému dítěti, který rozbaluje dárky pod vánočním stromečkem…
„Nebuď naivní… Měli bychom předpokládat, že se jedná spíš o nepřátele, tudíž budeme potřebovat o nich zjistit víc informací, než to co máme z „tvého“ skenu…“ dořekl Sheppard a zvednul se ze židle.
„No a kde je chceš jako získat?“ Vyzvídal Rodney
„Jdeme vzbudit Šípkovou Růženku…“ odpověděl Sheppard a odkráčel z místnosti ven.
O 1 hodinu později
„Tak jo Todde, teď mi odpovíš na pár otázek, jinak nám budeš k ničemu, a tudíž tě můžu okamžitě zabít… Jasné?“ začal Sheppard
„Shepparde, Shepparde, Shepparde, kolikrát jsem toto, už od tebe slyšel.“ Odpověděl se smíchem Todd.
„No, tak už alespoň víš, co tě čeká… Takže budeš spolupracovat, nebo bereš tu druhou možnost?“ zeptal se výhružně Sheppard.
„A co za ty odpovědi budu mít, krom toho, že mě nezabiješ?“ řekl s úsměvem Todd
„Jsem ochoten dát ti jídlo.“ Odpověděl nečekaně Sheppard
„Přece by si neobětoval, někoho ze svých lidí, jen kvůli nějaké informaci, nebo ano?“ zeptal se hladový wraith
„Dnes, jsem překvapivě velkorysý. Ber nebo nech být…“
„No, tak s čím si zase nevíte rady…?“ řekl znuděně Todd.
„Znáš tuto loď?“ zeptal se Rodney a podal Toddovi tablet, se schématem lodi.
„Ahh, překvapili jste mě…“ Doufal, jsem, že toto už znovu neuvidím…“ odpověděl Todd
„Takže to znáš?? Co to je za rasu??“ začal vyzvídat Rodney
„No, co to je za rasu nevím a loď jsem ve svém životě viděl jen jednou, ale stačilo mi to.“ Řekl Todd
„Kdy?“
„Je to už hodně dávno, byl jsem vyslán já a čtyři další úly na průzkum, jedné opuštěné Antické lodě. Když jsme tam dorazili, uviděli jsme antickou loď a tuto, co je na obrázku. Když jsme se s nimi pokoušely spojit, začaly po nás střílet paprsky a těmi žlutými antickými zbraněmi, myslím, že je nazýváte drony. Byl to velice rychlý boj. Vzpomínám si, že všechny čtyři úly byly do dvou minut zničené. Tehdy jsem unikl jen tak, tak pryč, a když jsem se vrátil, nebyla tam ani antická loď, tak ani ta neznámá… Dovyprávěl Todd.
„Počkat, jak to, že měli drony?“ zeptal se Rodney: „Vždyť můj sken po dronech nenašel, ani stopu?“
„No, zdá se, že ten tvůj skvělý „sken“ zas tak dokonalý není…“ Řekl poměrně nahlas John a lehce se usmál.
Rodney se jen ušklíbl a chystal se odejít.
„Tady, plukovník Caldwell, prosím plk. Shepparda, jeho tým a pana Woolseyho do konferenční místnosti“
Ozvalo se z vysílačky.
„No, nic Todde, díky za informace, ale jak si slyšel, už musíme jít.“ Řekl John s klidným hlasem a chystal se odejít.
„A co to slibované jídlo??“ zeptal se netrpělivě Todd
„Jo, málem bych zapomněl.“ Řekl John a vylovil z kapsy citrón, který mu hodil a odešel.
„To, sem si mohl myslet, Shepparde!“ zařval Todd, jenže John už byl dávno pryč…
Konferenční místnost – o 2 minuty později
„Takže,“ řekl Caldwell „ dle výsledku testů, je hyperpohon naprosto v pořádku a to, že jsme nečekaně vystoupily z HP, způsobilo nějaké rušení, za které jsme my nemohli.“
„Takže žádna porucha. To sem si mohl myslet, jaké rušení?“ zeptal se Woolsey.
„Máme podezření, že za to mohla ta mimozemské loď.“ Odpověděl Caldwell
„Cože, to nás jako mohou, kdykoli kdy budou chtít dostat z hyperprostoru?“
„Zdá se, že ano pane, nevíme to jistě, jelikož s touto technologii, jsme se setkali prvně.“
„No nic, i přes tyto informace bychom měli dál pokračovat v cestě na místo určení, jelikož ta loď momentálně zná naší polohu.“ Řekl Caldwell
„Máte pravdu, uvědomte Odysseu a Apolla, že odlétáme, není času nazbyt.“ Dořekl Woolsey a šel směrem k operačnímu.
Asi do 5ti minut se všechny 3 lodě spolu s Atlantidou opět vrátily do hyperprostoru.
Někde v Galaxii Pegas – můstek neznámé lodi
2 osoby si prohlíží velkou obrazovku, kde je mapa Pegasu, na které bylo celkem náhodně rozmístěných 27 malých zelených teček, dále 5 velkých zelených teček, 62 oranžových teček a 1 velká červená blikající tečka.
„Pane, balíček, došel v pořádku, zcela nepoškozen.“
„Výborně, přepošlete data ostatním a uvědomte flotilu, že jsme našli ztracené město Antiků.“
„Ano pane, s radostí.“