Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky SG Dynasty: The Last of Ancients - 102. Kapitola - Ultimátum

SG Dynasty: The Last of Ancients - 102. Kapitola - Ultimátum

Ondra Daške Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

Snad větší egoista jak McKay :!:
díl byl pěknej, ale jak sakra mohls naskládat traktory do Sirty, Proboha, jak to bude vyjíždět ven :D

Aiwendill Uživatelský avatar
Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

Ondra, Sirta je štyristo metrov dlhá vesmírna loď, čo znamená, že nejaký ten nákladový priestor by mal zopár traktorov alebo pluhov zvládnuť. Nehovoríme tu samozrejme o stovke traktorov naskladaných do nákladnej lode ako tu na Zemi, ale tých desať alebo tak by asi Sirta mala zvládnuť...
Najlepší štvornohý priateľ človeka je posteľ...

forton Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

No moc jsem se teda toho nedověděl, jen to že to začalo, doufám že v další kapitole to pořádně rozjedeš a nebudeš nás krmit vatou:-) jako teď.

Pro Ondru:
Sirta je v porovnání ještě o 70m delší než naše nejdelší letadlové vojenské plavidlo současnosti a to je USS ENTERPRISE s délkou 335,6m mrkni se na ni určitě pár traktorů pojme :D

Odpovědět s citací

Nu, ale její hlavní sklad není moc velký, to za prvé a za druhé, nevěděl jsem, že má nějakou rampu na vysazování různých strojů a tak podobně, a prosím tě neber to jako provokaci, napadá mě ještě jedna možnost a to ta, že traktory byli přeneseny pomocí tránsportéru

Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

Velkost je relativny pojem... myslis, ze to bol priestor, do ktoreho by sa voslo s tazkostami fiat uno ? Podla mna mala asi take nieco o rozlohe jedneho standardneho trojizboveho bytu...70 m2. A tam desat alebo jedenast traktorov dokazes vtesnat...a ked pomedzi to naskladas este krabice s naradim...

A este... nakladanie... samozrejme, ze musela mat nejaku rampu alebo aspon dvere k vonkajsej stene lode. Myslis, ze by bol nakladovy pristor ukryty hlboko v trupe lode? Skor by som ho dal uplne na okraj k plastu. Nie je to predsa kriticky dolezity priestor...

Strýček Forďa Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

S tím má Aiwe pravdu. Nákladový prostor/hangár je umístěn co nejblíže pláště trupu. Nepatří totiž mezi kriticky důležité sekce lodi. Pokud dojde k proražení trupu v hangáru a k dekompresi. Tak se nic moc nestane a loď může fungovat bez problému dál.
Feeling borded, call me Fredy idrc...

Odpovědět s citací

Jo, tak se mi teď mění v mysli úplně vzhled Sirty :)

jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Ondra Daške: Nezapomínej, že Aiwe někde myslím psal, že Těžké hlídkové se používali k zásobování flotil, tak nějaké sklady mít musely.

forton: Musí uděladět i "nějakou omáčku", bez ní není pořádné jídlo a kdyby odflákl "vedleší děj" a nechal jenom samé boje a akci, tak by to každého brzy omrzelo. Dobrá povídka / kniha je podle mě taková, která zaujme i když se tam nic moc neděje a nedočkavě čekáš, až se něco dít bude.
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

Jop, to s tým zásobovaním odľahlých základní hliadkovými loďami som písal už dávnejšie a zdá sa, že jakop pozna naspamäť všetky moje pribehy a dodatky lepšie než ja sám. Je to fanatik... :smile:

Každopádne som bol tymto jeho komentárom neskutočne potešený a pohladilo to moje autorské ego. Asi mu poslem malý darček emailovou formou... :write:

Edit: premazane mojou moderatorskou pravomocou... už to bolo značne offtopic. Aiwendill

forton Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

to forďas:
a co pressurized cargo? důležité věcičky? Neříká ti to nic?:-)

Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Díky Aiwe, nechtěl jsem to mazat, neboť to je tvoje téma a tvoje diskuze, tak jsem to nechal na tobě. Právě si získal malé bezvýznamné +

Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

Forton: no a? Nakladovy priestor je predsa rovnako natlakovany ako zvysok lode. Akurat nie je hlboko vnutri trupu ale pri vonkajsom plasti, aby sa s nakladom dalo dobre manipulovat...

Odpovědět s citací

Jakope souhlasím, ale Aiwe mohl ten bij popsat přece jen lépe :) (bez toho aby se Forlin sbalil a odletěl :D )

pal Second Lieutenant
Second Lieutenant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

:yahoo: dnes je stý díl :drink2: :kapela: :pyramida: :pivo:
Za kazdym vzestupem civilizace stala vira, za kazdym padem nabozenstvi. Neni nic horsiho jak negativni mysleni, zarlivost, zavistive ci jine negativni reakce pro zniceni zivota. Proto je treba myslet a konat pozitivne a s laskou.

Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Až za pár hodin. Tak nestraš a mezej spát, nebo dostaneš na prdel. To se dělá? Budit lidi uprostřed noci e-mailovým upozorněním?

PředchozíDalší

Zpět na Mrtvé povídky