Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky Stargate Nemesis 01x05 - Nová planeta

Stargate Nemesis 01x05 - Nová planeta

Marks Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Pohlaví: Žena

Odpovědět s citací

Psala jsem ti už dříve, ale aby si to mohli přečíst i ostatní:

Moc se ti tento díl povedl a těším se na pokračování, které, doufám, že rychle ukuchtíš, jelikož jsem na něj moc zvědavá :D

Jinak přeji Šťastné a Veselé Vánoce :santa:
Svatyně pro všechny, to není jen tak prázdné slovo

endysek Staff Sergeant
Staff Sergeant

Pohlaví: Muž

Leaf Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Děkuji Vám oběma. :) :)
[img][./images/thumbs/q1wj_1391358303.jpg]http://imageshack.com/a/img706/385/q1wj.jpg[/img]
Stargate Nemesis

--------------------------------------------------
Obrázek

Puk Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Stále taká "prípravná" časť, ale pekne časovo prepracovaná, takže :bravo: . :yes:
:pst: Teším sa na poračovania. :wink:
:bye:

:rendeer: :santa: ŠŤASTNÉ A VESELÉ PREŽITIE VIANOČNÝCH SVIATKOV. :rendeer: :santa:

Leaf Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

tobě taky velmi děkuju Pučíku, a další díl tu bude asi až příští rok :rflmao: :rflmao: pokud mě kasparova nedonutí ho napsat ještě letos :D :rflmao: :rflmao: :) :) a tobě taky Šťastné a Veselé!
[img][./images/thumbs/q1wj_1391358303.jpg]http://imageshack.com/a/img706/385/q1wj.jpg[/img]
Stargate Nemesis

Obrázek

Marks Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Pohlaví: Žena

Odpovědět s citací

To si piš, Leafe, že tě donutím :rflmao: Pěkně ho vydáš na Nový Rok, máš na to týden :D
Svatyně pro všechny, to není jen tak prázdné slovo

Leaf Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

á do p..... :wall: :wall: :wall: :sleepy: :scratchanym:
Stargate Nemesis

Obrázek

deadalos Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

ooo pěkné ačkoly jsem to jen tak přelítl už jsem si párkrát dnes stěžoval a málo toho ke čtení nebylo a kromě fenixe od storma tu nebylo nic co jsem nečetl ale jestly ano tak taky ne díl se ti povedl a jsem rád že všichni si teď snad budou užívat dárků a nechaj moje oči odpoičnout od povídek jinak díl by pšěkný co více říci jo snad tam bude něco o Daedalu v seriálu mi celkem chyběl.

posedlík Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

vynikající díl :bravo:

Leaf Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Tak, dneska nemám náladu na nějaké psaní, takže tady máte díl, a prosím všechny, kdo si to přečtou a jsou tady registrovaní, ať mi tady zanechají komentář :) :lol: :lol: :) :)

Stargate Nemesis 01x05 Nová planeta

Pegas, Orbita P7X – 528, O necelé 2 dny později:

Na orbitě planety s označením P7X-528 se otevřelo veliké hyperprostorové okno, ze kterého vyletělo staré antické město. Byla to Atlantida po necelých dvou dnech cesty ze Země. Z Atlantidy vzlétnuly dvě pozemské lodě. Daedalus a Hammond, které letěly společně s Atlantidou, aby na ně Atlantida pak nemusela čekat. Obě lodě si rozdělily každý jednu polovinu planety a pak ji začaly skenovat kvůli nerostným zdrojům. Důkladné skenování by mělo trvat asi šest až devět hodin. Mezitím se Atlantida začala připravovat k přistání na oceánu planety.

Atlantida, Operační místnost:

V operační místnosti bylo mnoho lidí, kteří připravovali Atlantidu na přistání. Přítomen byl také i její velitel, Richard Woolsey.
„Johne, doufám, že to přistání bude konečně takové, jako kdyby lístek políbil hladinu jezírka,“ řekl kanadský vědec Rodney McKay Sheppardovi, který byl v místnosti s křeslem, aby mohl přistát s městem.
„Rodney! Přestaň mi už to připomínat, nebo řeknu Zelenkovi, ať na Tebe vytáhne ten citron, který jsem mu dal, než jsem šel do křesla,“ pohrozil Rodneymu svou oblíbenou výhružkou.
Rodney se tázavě s hrůzou v očích podíval na Radka, který jako důkaz vytáhl z kapsy citron, který mu dal John.
„To bys neudělal!“ bál se ho Rodney.
„Když jsi si tak jistý,“ odpověděl mu Čech a začal si hrát s tím citronem.
„Dobře, ale nechte už toho,“ bál se Rodney čím dál více.
„Tak dobře, Radku, schovej ten citron, ale kdyby měl zase nějaké řeči, tak ho hned použij,“ řekl Sheppard, který se smál v ovládacím křesle.
„Nebojte se, plukovníku, velmi rád ho použiju, když bude potřeba.“
„Můžeme už toho nechat?“ ozval se Meredith.
„Jasně, už jdu přistát,“ řekl John a začal s městem klesat k povrchu planety.
Město klesalo k povrchu planety a v horní vrstvě atmosféry se začal štít rozžhavovat třením o atmosféru.
„Johne, pokus se snížit úhel letu, je moc veliký,“ měl starosti Rodney.
„Pokouším se o to,“ řekl mu John.
Johnovi se podařilo snížit úhel letu a město pomalu kleslo nad hladinu oceánu a pak John opatrně „položil“ město na hladinu.
„Tak co, Rodney, líbilo se ti to přistání konečně?“ zajímal Johna Rodneyho názor.
„Konečně to bylo takové, jak jsem si představoval, ještě pár přistání a budeš s městem létat jako s F-302,“ řekl mu svůj názor Rodney.
„Díky Rodney, tohle mě vždycky potěší,“ řekl John s náznakem trochy ironie v hlase.

Atlantida, Zasedací místnost, O 10 hodin později:

Na Atlantidě byla svolaná schůze ohledně následujícího dění na nové planetě, která měla být po čase první kolonie Země v jiné galaxii. V místnosti byl Richard Woolsey, celý tým plukovníka Shepparda a plukovníci Carterová a Caldwell.

„Tak, plukovníci, co našly Vaše senzory, při detailním skenu planety?“ začal Woolsey.
„Naše senzory našly na jižní polokouli planety velká ložiska trinia blízko pod povrchem. A jedno malé ložisko neutronia asi čtyři kilometry pod povrchem,“ ujal se slova jako první velitel Daedala, Steven Caldwell.
„Dobře, a co našly senzory Hammonda plukovníku?“ zeptal se Woolsey Carterové na výsledek skenování planety.
„Tak my jsme oproti Daedalu našli velká ložiska neutronia a pár menších trinia. Ale zajímavější je to, že poblíž severního pólu planety jsme zachytili nějaké elektromagnetické záření,“ odpověděla Sam Woolseymu.
„A netušíte, co by to mohlo být?“ zeptal se John, který se houpal na židli.
„Ne, ale měli bychom to prozkoumat.“
„Dobře, plukovníku Shepparde, zítra to půjdete se svým týmem prozkoumat,“ řekl Woolsey Johnovi plán toho, co bude zítra dělat jeho tým.
„Dobře, Rodney už se určitě těší, co tam najdeme,“ řekl John a podíval se na kanadského vědce.
„Už se nemůžu dočkat té zimy, co tam bude,“ řekl ironicky Rodney.

Mléčná Dráha, Země, SGC:

V místnosti s bránou v komplexu pod Cheyenskou horou se pomalu začal aktivovat starý artefakt objevený v Gíze, Hvězdná brána. Seržant Walter Harriman, který seděl v řídící místnosti velení hvězdné brány, se nudil, protože celý den neproběhla skoro žádná aktivace brány a tak neměl co dělat, ale když se aktivovala brána, tak ihned zavřel iris a do rozhlasu řekl: „ Neplánovaná aktivace zvenčí. Generál Landry ihned do kontrolní místnosti,“ celé to pak zopakoval ještě jednou. Generál Landry okamžitě šel ze své kanceláře, kde měl schůzku s nějakými členy IOA, kterou ale ukončil hned, jakmile uslyšel, že má jít do kontrolní místnosti. Generál vyšel ze své kanceláře, obešel mohutný dřevěný stůl, u kterého probíhaly každý den nějaké porady, pomalu sešel po železných schodech, protože jeho zdraví už bylo přiměřené věku a postavil se za Waltera vpravo.
„Copak se děje, Waltere?“ zeptal se generál seržanta, jakmile přišel do kontrolní místnosti.
„Nějaká neplánovaná aktivace, pane,“ odpověděl mu seržant.
„Venku máme jen SG-8 a SG-17 a oba dva týmy se mají vrátit až zítra.“
„Přijímám signál, pane, je to SG-8,“ řekl Walter hned, jakmile obdržel identifikační kód.
„Otevřete Iris,“ rozkázal generál.
„Ano, pane.“
Iris na hvězdné bráně se otevřela a chvíli po tom bránou prošel tým SG-8, kterému velel plukovník Reynolds. Generál týmu řekl, že se mají jít převléct a osprchovat po návratu z mise, a že za dvě hodiny mají přijít do zasedací místnosti na brífink, proč se vlastně z mise vrátili o den dříve.

SGC, Zasedací místnost, O 2 hodiny později:

„Plukovníku, můžete mi říct, proč jste se Vy a Váš tým vrátili z mise o den dříve?“ začal Landry poradu s týmem plukovníka Reynoldse.
„Měla to být obyčejná průzkumná mise, ale když jsme procházeli okolí kolem hvězdné brány, tak jsme našli ztroskotanou goa‘uldskou loď třídy Tel’tac. Podařilo se nám do ní dostat. Nikdo v ní nebyl, a tak jsme se pokusili zapnout systémy lodi, což se nám podařilo. Po chvilce jsme zjistili, že to byla loď Luciánské aliance. Měly nějaké problémy s pohonem, a tak s ní museli nouzově přistát, nejspíše se pro ni chtějí ještě vrátit. Doktor Robinson si pročítal databázi a nalezl tam plány Luciánské aliance. Aliance má na M8F-536 důl, ve kterém těží naquadah zbraňové kvality, to ale není to nejdůležitější. Pozítří bude jeden Ha’tak převážet několik desítek tun toho naquadahu. Myslím, že to je dokonalý případ, kdy bychom jim mohli způsobit nějaké škody,“ řekl plukovník generálovi průběh mise.
„To vypadá dobře, plukovníku. Řeknu to plukovníkovi Davidsonovi z Odyssey, a pokud bude souhlasit, o čemž nepochybuji, tak bychom mohli alianci uštědřit docela dobrou ránu. Děkuji, plukovníku. To je asi prozatím vše,“ odpověděl mu velitel SGC.
„Ano, pane,“ řekl plukovník a s celým svým týmem odešel ze zasedací místnosti.

Za korekci velice děkuji slečně Kašparové. :rflmao: :rflmao: :rflmao:
Naposledy upravil Leaf dne 08.1.2014 18:25:24, celkově upraveno 1
Stargate Nemesis

Obrázek

deadalos Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Jo tak ty prosíš o komentář jo nic nebude :D :D :D :D né dělam si srandu jinak díl pěkný sice kraťounký no zatím je to zajímavé no ale je tu dost otázek jinak Reynlds velí SG-3 aspoň v seriálu.

Leaf Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Tak Reynold byl v seriálu naposled asi v 10. serii, nevíš co se za ty 3, nebo kolik let mohlo stát. :D :smile: :smile: :)
Stargate Nemesis

Obrázek

posedlík Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

vynikající díl :bravo:

coldvel Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Ja nejsem zadnej velkej kritik, ake musim rict, ze tento dil se mi libil vice po obsahove strance a take zpusobem jak jsi ho napsal, je to lepsi a cte se to lip nez predesle epizody. :D
Gosh, I'm proud of you, gentlemen.
So what do you say we speed this thing up, hmm?
Are you with me?
All right, then.
Let's get this thing over and done with.
Let's put the hurt on Jerry.
Let's pitch in.
Let's raise the mission count to 35.
35 it is, gentleman.
We're gonna win this thing.
We're gonna win this fucking thing.

Leaf Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Tak děkuju coldveli za komentář, který mě strašně potěšil. :) :write:
Stargate Nemesis

Obrázek

PředchozíDalší

Zpět na Mrtvé povídky