Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky StarGate: New Age - Kapitola 02 - Výprava[Část I](1.8.2014)

StarGate: New Age - Kapitola 02 - Výprava[Část I](1.8.2014)

Foxik999 Uživatelský avatar
Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Narutho88: Další díl možná ještě dneska, ale bude na víc částí abych vás trochu navnadil :D

Ohledně základny:
Toto je spoiler!!!:
Nech se překvapit :P :D

Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak jsem dokončil první část dalšího dílu :)
Ale je to jen proto, že dneska mám hodně času, na takovéhle tempo si nezvykejte :sorry:

Jinak doufám, že se vám bude díl líbit i přes to, že mám pocit že ta bitva mohla být napsaná lépe :oops:
Užijte si to :)

Kapitola 02 – Výprava[Část I]

Orbit Země, Daedalus – strojovna
Strojovna pozemského bitevníku je až podezřele prázdná. Jediný, kdo se zde nachází je znuděný Rodney. Sedí u ovládacího panelu hyperpohonu, a snaží se přijít na to, jak zkrátit cestu do Pegasa.
Z jeho rozjímání ho vyruší až známý pronikavý zvuk asgardského transportního paprsku. V jeho světle se objeví stříbrný kufřík.

„No konečně!“ vykřikne Rodney a okamžitě začne otevírat kufřík, v němž leží zlatavý antický klenot.

Dalších pět minut Rodney zápolí se zapojováním ZPM do obvodů pozemské lodi. Už to skoro má, když ho z práce vytrhne zvuk interkomu.

„Doktor McKay na můstek!“ ozve se z repráků.

„Co zase?!“ vykřikne Rodney a odběhne směrem k můstku. Po cestě naráží do lidí, jako by tam vůbec nebyli.

Orbit Země, Daedalus – můstek
Celý udýchaný Rodney dobíhá na můstek.

„Á, už jste tady.“ začal Caldwell „Právě přišla zpráva z Atlantis. Máte zůstat, a zjistit jak se dostat do databáze základny. Jak jste na tom se ZPM?“

„Už jsem měl skoro hotové, když jste mě vyrušil.“ obořil se na něj udýchaný Rodney.

„Tak to běžte dodělat, do půl hodiny musíme vyrazit.“

Rodney odešel z můstku, a přitom potichu vypustil pár nadávek.

Orbit Země, Daedalus – strojovna
Když Rodney došel do strojovny, tak téměř okamžitě zapojil ZPM.

„ZPM zapojeno“ řekl do vysílačky.

Téměř okamžitě ho obalilo bílé světlo transportního paprsku, a ocitnul se v operačním Atlantis.

Orbit Země, Daedalus – můstek
„Jak to vypadá kapitáne?“ otočil se Caldwell na svého prvního důstojníka.

„Můžeme vyrazit pane.“ odpověděl Kleinman, aniž by zdvihnul oči od konzole před sebou.

„Dobře. Oznamte Ellisovi, že vyrážíme“

Orbit Země
Oba pozemské bitevníky na orbitě se dali do pohybu. Daedalus otevřel s pomocí ZPM velké hyperprostorové okno, a obě lodě do něho vletěli. Orbita modré planety nyní zela prázdnotou.

Hyperprostor, Daedalus - můstek; O týden později
„Za deset minut jsme na prvním kontrolním stanovišti pane.“ oznámil Kleinman polospícímu kapitánovi pozemské lodi.

„Až budeme na místě, vystupte z hyperprostoru. Je tu dost nuda.“ zabručel Caldwell a snil dál.

Galaxie Pegas, Stanoviště #1; O deset minut později
Nad planetou, která měla být podle zpráv pozemšťanů neobydlená, si volně pluly dvě Hive ship a jeden křižník. Kolem planety bylo také kolem stovky neznámých organických satelitů. Do toho všeho se otevřelo hyperprostorové okno, z něhož vyletěly dva pozemské bitevníky.

Galaxie Pegas, Apollo - můstek
„Mám tu kontakt pane!“ ozval se pronikavý hlas prvního důstojníka. „Zachytávám dva Úly, jeden křižník a asi stovku neznámých satelitů!“

„Sakra!“ vykřikl Ellis „Zvednout štíty a nabít asgardské baterie! Zaměřte první Úl.“

„Zbraně nabity!“

„Pal!“ rozkázal Ellis, a tak se i stalo.

Galaxie Pegas, Stanoviště #1
Z Apolla vyletěly dva namodralé asgardské paprsky, a zasáhly první Úl. Oba úly se ale již natočili k novým návštěvníkům a vypustily desítky modrých střel. Dvě z nich zasáhly Daedala na trup, protože nebyl aktivní štít.

Nyní už se však probral ze svého snění Caldwell a Deadalova sila opustily čtyři hlavice Mark VIII. Na což wraithské lodě reagovaly vypuštěním všech šipek ze svých hangárů. Podobné rozkazy zněly i na obou pozemských lodích. Z hangárů obou BC-304 tryskem vyletělo všech dvaatřicet strojů F-302. Následovaly čtyři nukleární výbuchy na trupu Úlu, který takový nátlak nemohl vydržet, a proměnil se v obrovskou ohnivou kouli, a vzal s sebou i okolní šipky.

Nyní se však zapojily do boje dosud neaktivní satelity. Během chvíle byl štít Apolla pod náporem mnoha modrých střel ze satelitů.

Galaxie Pegas, Apollo - můstek
Na můstku pozemské lodi to nevypadalo vůbec dobře. Ze stropu létaly jiskry a Ellis se akorát zvedal ze země.

„Pane, nemáme asgardské baterie a štíty klesly pod čtyřicet procent!“ vykřikl Pilot, a přitom otočil loď vzhůru nohama, aby mohl vystřelit na křižník.

„Máme transportéry?“ zeptal se Ellis.

„Ano, pane. Jako jedny z mála“

„Přeneste dvě atomové hlavice do pásu satelitů.“ vykřikl Ellis a sedl si do křesla.

Téměř okamžitě se v řadách satelitů objevily dva nukleární výbuchy, které rozmetaly třicítku satelitů, a několik šipek.

Galaxie Pegas, Daedalus - můstek
„Pane, Apollo je pod palbou satelitů, moc dlouho nevydrží!“ oznámil Kleinman.

„Zlikvidujte poslední Úl a dostaňte nás před ně. Snad koupíme trochu času.“ odpověděl Caldwell.

Z Daedala vyletěly dva asgardské paprsky, které doničily poslední nepřátelskou loď. Bohužel na scéně byly ještě satelity - energii chrlící organické zrůdy. Daedalus dokončil obrat kolem zničené lodi, a nabral kurz přímo k Apollu, kterému právě selhaly štíty.

Než však pozemský bitevník dorazil ke svému cíli, tak z jednoho červeného hyperprostorového okna blízko planety vyklouzlo sedm lodí, které senzory nemohly rozpoznat. Satelity okamžitě nechaly Apolla se volně vznášet ve vesmíru, a přeorientovali svou palbu na nově příchozí. Kolem každé z lodí zářil jasně fialový štít, na který dopadaly wraithské střely.

Neznámé lodě okamžitě zahájily palbu na povrch planety. Do par vteřin satelity utichly.

Galaxie Pegas, Daedalus – můstek
„Pane, mám tu příchozí komunikaci.“ oznámil první důstojník Daedala.

„Otevřít kanál.“ přikázal Caldwell.

Ozval se strojem zkreslený hlas: „Okamžitě opusťte toto místo nebo budete zničeni!“ nato byla komunikace ukončena.

„Pane, nabíjí zbraně!“ vykřikl Kleinman.

„Otevřete hyperprostorové okno na stanoviště dvě. Nehodlám s nimi bojovat.“ oznámil Caldwell a odešel z můstku.

Hned na to obě pozemské lodě vklouzly do zelených hyperprostorových oken.

Budu rád za každý koment :) A můžete typovat, co to bylo za lodě :hmmm: Ale asi už víte co? :D

Možná se tam ocitnou nějaké chybičky, tak když nějakou najdete, tak to sem napište. Díky :bye:
Naposledy upravil Foxik999 dne 01.8.2014 15:18:28, celkově upraveno 1

pal Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Wow ty to tedy strilis
jeden dil za druhym a druhy za prvnim. :lol:
s takovou do konce prazdnin bude cela povidka. :yahoo:

zelene okno :?:
nebyvali modre ci tak nejak?
jinak fajn, bitva schematicky. ty stity s temer ctyriceti procenty jsou temer jako nove. :wink:
to meli jeste kopu casu zvlaste kdyz meli zpm zapojeny ci lepe receno meli mit zapnuty.ci byl pripojeny jen k motorum a ne do celeho systemu?

Hned na to obě pozemské lodě vyklouzly do zelených hyperprostorových oken

taky maly preklep
Za kazdym vzestupem civilizace stala vira, za kazdym padem nabozenstvi. Neni nic horsiho jak negativni mysleni, zarlivost, zavistive ci jine negativni reakce pro zniceni zivota. Proto je treba myslet a konat pozitivne a s laskou.

Airman
Airman

Odpovědět s citací

pal: Díky za rychlý koment :) Okna mám takový pocit že v SGA byla zelená... A pak až v SGU fialová, ale mužů se plést :hmmm:
Jinak ZPM měl Daedalus :)
Překlep opraven :oops:

endysek Staff Sergeant
Staff Sergeant

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

pěkny díl ,ale na na mě je to moc rychly jak davaš novy nepřatele a Wraitům novy satelity

pal Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

tez si rikam staci ty satelity :twisted: :lol:
nepratele pockaj
Za kazdym vzestupem civilizace stala vira, za kazdym padem nabozenstvi. Neni nic horsiho jak negativni mysleni, zarlivost, zavistive ci jine negativni reakce pro zniceni zivota. Proto je treba myslet a konat pozitivne a s laskou.

Airman
Airman

Odpovědět s citací

Děkuji za názory :)
Asi máte pravdu... Neměl jsem tam toho dávat tolik, ale můžu vás uklidnit:
Toto je spoiler!!!:
Noví nepřátelé se zase delší dobu neukážou :)

Jinak máte nějaký tip? Kdo by to asi mohl být? 8) :bounce:

Narutho88 Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

podla mna to su ty nepriatelia z druheho daedala (SGA-05x04), alebo pegasusky asgardi.

Daedalos304 Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Zdravím, nový autore :)

na úvod ti chci pogratulovat k přitáhnutí čtenářů...není nic lepšího na úvod psaní :)

na druhou stranu ti z vlastní zkušenosti doporučím necpat sem díl každý den :) (mohl by ses dostat do dost nepříjemné situace :) )

přeji hodně zdaru a věřím, že se časem přinutím opět číst nové povídky => že přelouskám i tu tvoji :)

SPeeDy Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Pár chyb v gramatice, ale kupodivu to není zas až tak srdcervoucí :) Někoho, kdo by ti to dokázal opravovat, bych ti ale doporučil - zvedne to úroveň tvého slohu o stupínek výše.
Možná mně přijde trošku na škodu, jak rozkouskováváš děj pomocí těch titulků (loď xx - můstek, oběžná dráha, strojovna lodi xx...). Každopádně jsi do toho vlétl po hlavě, snad máš rozmyšlené do budoucna, jak hodláš pokračovat, když jsi hned na začátku rozehrál takovou těžkou partii. Pokus se udělat něco jiného než je zdejší "standard", trošku se odpoutat od všech povídek, co tu jsou. Ano, vím, že je to těžké, ale takovýto námět s návratem do Pegasu a novými nepřáteli tu už byl mnohokrát. Snad chápeš, co mám na mysli. Stejně tak ten přesun města do Antarktidy a objevení základny - to je jak přes kopírák ;)

Dále bych měl poznámku k té bitvě. Vůbec nechápu, proč se tam vlastně zdržovali a bojovali proti takové přesile. Logickým krokem by podle mě bylo přenést tam nějaké hlavice a skočit pryč. Byl to předem ztracený boj. Pak si také myslím, že by to na pozemských lodích nechali dojít až tak daleko, že jim vypadnou štíty, když mají takových kocábek jen pár.

Ale každopádně zkus pokračovat. Snad tě to moje kritika neodradí :)

Airman
Airman

Odpovědět s citací

Opravdu děkuji za vaše rady, budu se jimi snažit řídit :)

Daedalos304: Určitě do budoucna další díly budu dávat s odstupem. Nechal jsem se unést :oops:

SPeeDy: Na korekci už jsem si někoho sehnal, bohužel na poslední chvíli se na mě vykašlal :( Pokusím se někoho najít, asi tady přes fórum :hmmm:

Ty titulky zkusím omezit, děkuji upozornění :yes:

Pokud jde o to, že to vypadá téměř stejně jako ostatní povídky, tak máš asi pravdu :oops: Mám už vymyšlené něco, na čem povídku postavím... Ale první sérii (Bude asi na max 10 dílů) jsem chtěl udělat jako "rozjezdovou", abych s hlavní zápletkou nezačal moc brzo. Pro mě to taky bude lepší, protože přece jen je to moje první povídka a nemám tolik zkušeností. Ale neboj, v druhé sérii se to rozjede :)

Tu bitvu jsem mohl napsat lépe :( Ale pokusím se že svých chyb poučit, a příště to nedělat :)

deadalos Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Hezkej díl.
To stěma satelitamam mohly udělat hned ze začátku.
Tak bych aspoň jednal já.

coldvel Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Kdo ví jak bys jednal kdybys byl 40ti letej (vycvičenej a zkušenej) Plukovník USAF či kapitán US NAVY.
Gosh, I'm proud of you, gentlemen.
So what do you say we speed this thing up, hmm?
Are you with me?
All right, then.
Let's get this thing over and done with.
Let's put the hurt on Jerry.
Let's pitch in.
Let's raise the mission count to 35.
35 it is, gentleman.
We're gonna win this thing.
We're gonna win this fucking thing.

deadalos Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Pardon za toto a omlovuám se (vím že jsme se už chtěly těmdle věcem armádním vyhnout) ale kapitán US navy je v USAF, US Army nebo AČR plukovník.
Krom toho byl by to nejlepší poustup zníčit satelity díky paprskům už by pak nebyl problém porazit úl.

Airman
Airman

Odpovědět s citací

deadalos: Teď nevím co se satelity myslíš? Pokud myslíš palbu na planetu, tak jak mohli vědět kam střílet? :)

Jinak je trochu zbytečné se tady hádat o tom, co by kdo udělal. Nechte to prosím vás být :roll:

PředchozíDalší

Zpět na Mrtvé povídky