Tak když je ta středa tak dávám další díl, doufám že se bude líbit a na konci je malá ilustrace. Opět bych poprosil o kometáře a kritiku.
Connexa
„No do prdele, tady je zima. Musí tu být alespoň 30 pod nulou,“ Proběhla mi hlavou myšlenka, když jsem se probudil. Posadil jsem se a začal jsem se rozhlížet kolem, viděl jsem jen stěny ze sněhu a ledu, nade mnou snad kilometr vysoká puklina. Najednou se všechno začalo otřásat a puklina nade mnou se uzavřela.
„Fajn, tma a zima. Lepší to být ani nemůže,“ říkal jsem si pro sebe.
Rozsvítil jsem si malou baterku, co patří k běžné výbavě.
„Cože! Takovou bludičku! To si dělají srandu.“
Šel jsem dál mezi ledovými stěnami, sledoval jsem slabý kužel světla z mojí baterky a šlapal jsem po sněhu, ledu a místy po něčem, co vzdáleně připomínalo betonovou podlahu. Ušel jsem asi tři sta metrů, když se z ledového tunelu pomalu začala stávat chodba. Podle všeho, co jsem věděl, byla rozhodně postavená Antiky. Pokračoval jsem chodbou dál, až jsem došel do místnosti. Světla se sama rozsvítila a já jsem na druhé straně uviděl ovládací křeslo.
„Ou, mazec. Vyzkouším si ho,“ Sedl jsem si do křesla. Byl to neuvěřitelný pocit, jako bych cítil celou základnu uvnitř svojí hlavy. Začal jsem procházet informace o základně, hledal jsem nějaký způsob, jak kontaktovat lidi na povrchu. Naneštěstí skoro nic nepracovalo tak, jak mělo. Polovina základny byla úplně plná ledu a nefungovala vůbec.
„Sakra, jak je možný, že tu nic nefunguje!“ začal jsem nahlas nadávat.
Chvíli jsem tam jen tak seděl a přemýšlel, co budu dělat dál.
Rozhodl jsem se podívat, co je ještě na základně dalšího kromě křesla. Procházel jsem základnou, šel jsem patro za patrem, až jsem došel do místnosti, odkud nevedl jiný východ. Místnost se zdála prázdná. Jen uprostřed na podlaze byly nějaké antické znaky, uspořádané do kruhu, nemohl jsem je přečíst.
„Páni,“ řekl jsem nahlas: „ vypadá to tu skoro jako v pokladnici vědomostí. Jen se to tu zdá větší.“
„Takže jak to tehdy udělali. O´neill přešel přes ten kruh. Tak jdeme na to,“ říkal jsem si v duchu a prošel jsem dovnitř kruhu.
Najednou mě obklopil kužel světla. Nemohl jsem ven. U zdí se objevily nějaké konzoly a průhledné obrazovky. Všechno kromě toho kuželu světla, co mě obklopoval, pohaslo a začalo se ozývat nějaké hučení. Teď už jsem začal panikařit, ale nemohl jsem se dostat pryč. Údaje na několika obrazovkách začaly bláznit a já jsem ztratil vědomí.
„Tak Danieli, kde má ta základna být?“ začal jsem se netrpělivě vyptávat.
„Přímo pod námi,“ Ukázal Daniel prstem dolů: „doufám,“ dodal.
„Tak za pět minut můžeme začít vrtat, doktore. Jen připojíme generátor.“ Oznámil jeden z lidí, co byli s námi.
„Tak první vrt začněte tady.“ Naznačil Daniel nohou kříž na zemi.
„Jasně doktore, jdeme na to.“
Chvíli trvalo, než naši spolupracovníci připravili přístroj na vrtání, ale nevypadalo to jako vrták. Spíš nějaká kruhová platforma na čtyřech podstavcích. Chvíli mi to trvalo, ale nakonec mi to došlo.
„Danieli, to jsou…“
„Jo.“ Odpověděl mi Daniel.
„Vy jste je vymontovaly z té …“
„Jo, vymontovali jsme je ještě, než Sam s Teal‘ckem odletěli do Idy,“ odpověděl mi znovu Daniel.
„A teď je používáte jako vrták do ledu.“
„Jo je to nejrychlejší způsob a navíc nás pak dostanou dolů.“ Osvětlil mi to Daniel.
„Doktore, jsme připraveni.“ Oznámil jeden z techniků, co se staral o kruhy.
„Tak to spusťte.“
A jak mile se paprsek dotknul sněhu, všechno se začalo třást a přímo pode mnou se otevřela puklina. Padal jsem, padal jsem dlouho ….
„Ježíši, co to zase bylo?“ pokusil jsem se vstát, ale zastavila mě strašná bolest hlavy. Posadil jsem se.
Měl jsem strašně divný pocit, tolik myšlenek, tolik nápadů a dokonce vzpomínek na věci, co se mi nestaly. Jako bych prožil desítky nebo možná dokonce stovky životů, byl to neuvěřitelný, úžasný pocit. Najednou jsem cítil, jako bych všemu rozuměl, nějak jsem věděl, že se musím vrátit ke křeslu. Pomalu jsem se vydal na cestu, šel jsem na jistotu, jako bych těmi chodbami chodil každý den.
Za malou chvíli jsem dorazil ke křeslu a znovu jsem si do něj sednul. Tak, jako vždy, se křeslo rozsvítilo a sklopilo. Začal jsem si znovu procházet obsah místní databáze, znovu jsem hledal, co by mi odsud mohlo pomoci ven. Najednou jsem viděl několik věcí, které mi předtím unikly. Nad křeslem jsem si zobrazil mapu celé základny. U každé budovy svítil nápis označující její funkci. Hlavní budova měla šestiúhelníkový půdorys a kolem byli chodbami a mosty propojeny další menší a několik větších budov. Kolem celé základny byly rozestaveny obrovské trinio-betonové bloky, na kterých stála základna městské lodi. Nad několika dalšími budovami byly nápisy označující továrny, nebo výrobny dílů pro lodě i budovy. Zaujala mě jedna z budov, která ležela mimo hlavní část základny. Nesla nápis experimentální loděnice.
Přiblížil jsem si pohled jen na loděnici a nechal jsem si zobrazit údaje o lodi, která tam kotvila. Byla to poslední loď, kterou antikové na Zemi postavili. Jejich poslední výtvor, jejich poslední odkaz budoucím národům. Po dočtení údajů o lodi jsem začal přemýšlet nad tím, jak se dostat do loděnice. Chvíli jsem si znovu procházel plány základny a uviděl jsem místnost postavenou v asgardském stylu s povědomým zařízením uvnitř. Vyhledal jsem si příkaz k transportu a z křesla jsem se transportoval přímo do kapitánského křesla na loď. Zapnul jsem základní systémy lodi, pak podporu života, štíty a nakonec motory. Už jsem byl skoro připravený, zbývalo už jen vymyslet, jak se dostat přes kilometr ledu. Přemýšlel jsem nad tím snad půl hodiny a pak mě to napadlo: „Štíty aktivní, otevřít střechu a drony zamířit a udělám si cestu.“
Dostal jsem se ani ne do třetiny a už jsem byl skoro bez dronů, tak jsem přešel k další části plánu. Udělal jsem si místo před sebou a skočil jsem do hyperprostoru.
Letěl jsem jen několik vteřin, a když jsem se vynořil z hyperprostoru, ocitl jsem se přímo uprostřed bitvy. Z jedné strany létaly dlouhé modré paprsky a krátké žluté střely, z druhé strany obrovské množství krátkých modrých pulzů.
„To jsou wraitské lodě, co tu chtějí.“ Proběhlo mi hlavou, ale z mých myšlenek mě vytrhla příchozí komunikace z pozemských lodí.
„Tady plk. Caldwell z pozemské lodě Daedalos. Prosím identifikujte se.“
Chvíli bylo ticho, opět jsem se ponořil do svých myšlenek a zároveň jsem procházel údaje o své lodi. Bylo to úchvatné, dokonalé spojení antické, asgardské a dokonce noxské technologie.
Mezitím na Daedalu
„Pane, přímo před námi se otevírá další hyperprostorové okno.“ Oznámil voják od jedné z konzol na můstku.
„Wraitům přiletěly posily?“ zeptal se plukovník Caldwell.
„Negativní pane, je to jen jedna loď. Nemůžeme ji identifikovat, naše senzory neproniknou jejich štíty.“ Odpověděl voják od senzorů.
„Spojte mě s nimi.“ Přikázal plukovník a během okamžiku na něj komunikační kývl, že může začít mluvit.
„Tady plk. Caldwell z pozemské lodě Daedalos. Prosím identifikujte se.“
„Stále se nám nedaří proniknout senzory skrz jejich štíty.“ Řekl senzorový.
„Dobře, nechte je jejich osudu, zaměřte další wratskou loď a palte ze všech asgardských zbraní, railguny jen na obranu.“ Vydal další rozkaz Calldwell a venku doslova zuřilo peklo.
Čtyři pozemské lodě bránili svoji planetu proti dvojnásobné přesile hive a čtyřnásobné přesile křižníků. Odysea, jejíž štíty byly posílené ZPM, se vydala sama proti čtyřem křižníkům, které se snažily obletět bitevní pole a napadnout přímo Zemi. Odysea se během okamžiku dostala na dostřel k prvním dvěma křižníkům a na každý vystřelila dva dlouhé modré paprsky a zároveň prováděla působivý manévr, při kterém se dostala do zad druhé dvojici křižníků, které během okamžiku zničila stejně lehce, jako předchozí dva. Ostatním třem lodím se už nedařilo tak dobře. Apollo s Daedalem společně zničili jednu hive, ale dostali se pod soustředěnou palbu ze zbývajících tří a byli nuceni ustoupit do hyperprostoru. Sun Tzu zničil dva křižníky a vyplýtval více než polovinu kapacity svých štítů a schoval se za neznámou loď, která stále jen tak stála uprostřed bitevního pole.
Najednou se ale neznámá loď dala do pohybu a nechala Sun tzu nechráněného. Ten se dostal pod palbu všech zbývajících lodí a jeho kapitán raději zvolil ústup, aby předešel svému zničení.
Neznámá loď se vrhnula proti nepříteli a během pár vteřin zaměřila všechny tři wraitské mateřské lodě. Vypálila dva paprsky ne nepodobné těm z antického satelitu a doslova rozkrájela wraitské lodě na kousky. Když to zbývající hive a křižníky zpozorovaly, okamžitě se daly na ústup.
„Tady Plk. Mitchel z pozemské lodi Odysea, neznámé lodi. Děkujeme za pomoc. Mohli by jste nám říct, kdo jste? Poznali jsme antické zbraně na vaší lodi.“
Chvíli bylo na všech lodích úplné ticho, které narušovalo jen hučení motorů a generátorů.
„Tady antická loď Connexa, za pomoc nemusíte děkovat, byla to maličkost. Nyní ale musíme letět dál.“
„Tak to by je mohlo na chvíli zabavit,“ pomyslel jsem si a nastavil jsem kurz k antické základně, o které jsem si našel informace v počítači. Potřeboval jsem si doplnit zásoby dronů a taky zjistit víc o tom, co se mi vlastně dole na zemi stalo. Letěl jsem hyperprostorem několik hodin a než jsem usnul, tak jsem si stále v hlavě přehrával, co se mi stalo dole na Antarktidě.
„Miku, Miku,“ volal na mě z dálky ženský hlas. Rozhlédl jsem se. Všechno se zdálo zamlžené, jako by to byl jen špatný sen. Byl jsem zpět na Antarktidě, zpět v té místnosti s kruhem na podlaze. Kolem mě byly nějaké postavy v bílých uniformách, některé pracovali na přístrojích rozestavěných kolem, jiné jen tak postávaly kolem a sledovaly, co se děje.
„Miku, slyšíte mě?“ zeptala se žena, tentokrát z těsné blízkosti. Viděl jsem ji jasně. Zakýval jsem na znamení souhlasu. Stále jsem byl zmatený, nechápal jsem, co se děje. Chtěl jsem utéct, ale něco mě drželo na místě několik centimetrů nad podlahou. Připadal jsem si, jako nějaké pokusné zvíře.
„Miku, ničeho se nemusíte bát, nic neucítíte. Stanete se novým začátkem. Vy změníte všechno. Díky vám se budeme všichni moci vrátit a konečně porazit naše nepřátele.“
Nechápal jsem, co tím myslí. Najednou se kolem mě začaly promítat různé obrazce, poznal jsem v nich antické písmo, ale nedokázal jsem ho přečíst. Obrazce se zase změnily, tentokrát to nebyli nápisy, ale řetězce DNA.
Vzbudilo mě tiché zapípání navigačního přístroje. Byl jsem na místě, ale nebyla tu žádná planeta, žádný měsíc, žádný kus kamene, který by prozrazoval přítomnost obrovské antické základny. Něco nesedělo, zkontroloval jsem svoji pozici v galaxii. Souřadnice byly správné a senzory neukazovy žádné trosky ani energetické anomálie. Co jsem udělal špatně?
[img][./images/thumbs/connexa_3_1291217919.png]http://projectcgi.ic.cz/znovuzrozeni/Connexa_3.png[/img]
[img][./images/thumbs/connexa_2_1291217919.png]http://projectcgi.ic.cz/znovuzrozeni/Connexa_2.png[/img]
[img][./images/thumbs/connexa_4_1291217920.png]http://projectcgi.ic.cz/znovuzrozeni/Connexa_4.png[/img]
[img][./images/thumbs/connexa_1_1291217920.png]http://projectcgi.ic.cz/znovuzrozeni/Connexa_1.png[/img]
[img][./images/thumbs/connexa_5_1291218092.png]http://projectcgi.ic.cz/znovuzrozeni/Connexa_5.png[/img]
Technické info:
Motory: Antická konstrukce, schopné v případě nutnosti dosáhnout až 75% rychlosti světla
Štíty: Kombinace Antických a Asgardských štítů
Maskování: Noxská konstrukce, dovoluje lodi skrýt se před jakýmikoliv známými senzory
Napájení: Zdroj vytvořený na základech technologie ZPM
Zbraňové systémy: Primární : Dvě paprskové zbraně používané převážně na Antických obraných satelitech
Sekundární : Dvě dronová sila
Terciální : 24 větších a 54 menších věží určených především k obraně proti stíhačům a menším lodím
Hangáry: Primární: Dva hangáry pro malé bezpilotní stíhače, každý se třemi vstupy.
Sekundární: Hangár v přední části lodi pro Jumpery nebo jiná větší plavidla.