Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky Stargate - ORI (časť 14 - Atlantis - Part 1)

Stargate - ORI (časť 14 - Atlantis - Part 1)

Puk Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Naozaj je to lepšie a čakám na pokračovanie. :)
:write: :arrow: :ok:
:bye:

overlord15 Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

06 Nové možnosti – Part 3

Po návrate z wraithskej základne si prior sadol do kresla a začal rozmýšľať. Obával sa toho, že sa wraithi pokúsia orijsku loď využiť v ich prospech a keďže nevedel koľko majú wraithovia lodí, rozhodol sa privolať si posily. Mal na výber len dve možnosti. Buď poslať jednu loď späť do Mliečnej dráhy hyperpriestorom, alebo použiť bránu. Pretože už nechcel stratiť ani jednu loď, vybral si druhú možnosť. Bol teda nútený vydať sa k najbližšej planéte s bránou. Kvôli bezpečnosti sa tiež rozhodol, že to bude planéta uctievajúca Počiatok.

Niekde na neznámom mieste sa prior, ktorý bol zajatí spolu s loďou, práve prebudil. Pamätal si len, že lodi skolabovali štíty. Miestnosť bola organického pôvodu a čo bolo pre neho najhoršie, nikde nebola jeho barla. Rozhodol sa pre útek. Svojimi schopnosťami, ktoré ale boli teraz veľmi obmedzené, si otvoril podivné dvere a vyšiel na chodbu. V chodbe stálo niekoľko wraithov. Tých pomocou telekinezi hodil na stenu. Úder bol taký silný, že väčšinu stráží zabil a tí, ktorý prežili boli v bezvedomí. Pokračoval chodbou ďalej a všade hľadal svoju palicu. Zabíjal alebo aspoň omračoval všetkých wraithov v jeho okolí. Asi po hodine blúdenia našiel podivnú miestnosť. Určite to nebolo laboratórium ani nič podobné. Pár minút len tak stál a rozmýšľal na čo slúži. Z myšlienok ho vytrhla až skupina wraithov, ktorý sa z ničoho nič objavili miestnosti. Prior si vytvoril okolo seba pomocou svojich schopností štít a telepatiou prehľadal myseľ jedného dôstojníka. Hneď ako zistil, že miestnosť je akýsi výťah hľadal spôsob ako ho ovládať. Po ďalšej minúte prior zistil okrem „návodu na ovládanie výťahu“ aj niečo ako mapu základne. Zabil všetkých wraithov v miestnosti, spustil výťah a vydal sa smerom zo základne. Ocitol sa uprostred púšte a okrem základne široko ďaleko nič nebolo. Iba na obzore bolo vidieť malú bodku. Prior usúdil, že by to mohla byť brána a tak sa svojím obvyklým pomalým krokom vydal smerom k tomu, čo predpokladal, že bude brána. Cesta mu trvala niekoľko hodín. Cestou nestretol nič živé len občas na oblohe preletel dart poprípade dva. Potom ako prišiel k bráne zadal adresu jednej planéty, ktorú konvertoval.

Po prejdení bránou sa ocitol na vyvýšenom mieste, z ktorého bol obvykle nádherný výhľad na krajinu. No dnes nie. Dnes to bol pohľad plný smrti a zkázy. Hnevu, nenávisti a pohŕdania. Na mieste kde stávala dedina na úrovni stredoveku boli len horiace trosky a niekoľko ľudských tiel. Priora táto scéna šokovala, no i tak si dokázal zachovať kamennú tvár a chladnú hlavu. Vydal sa do dediny, aby zistil, čo sa stalo.

Po príchode do obce bol ešte väčšmi prekvapený. Našiel len skutočne málo tiel. Pokračoval v prehľadávaní miesta. Cestou narazil ešte na pár ďalších mŕtvol. Priora niečo na tej planéte desilo, nevedel však čo až do chvíle, keď našiel niekoľko tiel, ktoré vyzerali ako by tam ležali už celé roky, možno desaťročia. Myslel, že tí ľudia uhoreli, no necítil zápach spáleného mäsa. Prior bol v osade už asi dve hodiny a tak chcel odísť. Na okraji dediny našiel ďalšie telo. Vyzeralo ako všetky ostatné. Potrhané špinavé oblečenie, tvár na ktorej sa miesil pot, krv, voda a blato. Vo výraze tejto obete sa však zrkadlil strach, zdesenie a veľká bolesť. Prior sa mu nechcel venovať. Myslel, že je ten človek mŕtvy. „Pomoc... pomoc,,, pomôžte mi prosím.“ Zašeptal človek. Prior sa otočil a prišiel zrejme k poslednej živej ľudskej bytosti na planéte okrem neho. „Čo sa tu stalo?“ spýtal sa prior.
„Wraithi“ odpovedal z posledných síl a s bolesťou osadník „prišli si pre nás wraithi ... eh ... zničili všetko čo im stálo v ceste.“
Prior bol prekvapený. „Prečo by wraithi útočili na túto obyčajnú primitívnu planétu?“ pomyslel si prior. Chcel sa ešte čosi spýtať, avšak človek medzi tým skonal. Vrátil sa teda k bráne. Zadal ďalšiu adresu a odišiel.

Po príchode na ďalšiu planétu šiel prior priamo do malého mestečka vzdialeného asi päť kilometrov. Atmosféra bola ponurá. Obloha bola zahalené hustými tmavo- šedými až čiernymi oblakmi. Všetky stromy boli úplne bez lístia. „Zrejme je zima.“ pomysle si prior. Šiel lesom asi hodinu než dosiahol svoj cieľ. Naskytol sa mu takmer rovnaký pohľad ako na predchádzajúcej planéte, avšak tu všetko už dávno dohorelo. „Vyzerá to tu ako po wraithskom útoku. Ale prečo by wraithi útočili práve na tieto dve planéty? Chceli sa pomstiť za zničenie ich lodí? Vedeli snáď, že práve tieto dve planéty uctievajú Počiatok? To je nezmysel. Nemohli to vedieť! Nemali to ako vedieť.“ Práve takéto myšlienky chodili priorovi po rozume. Už sa chcel vydať na ďalšiu planétu, keď sa zrazu zem začal silno otriasať a počul čoraz silnejší hluk. Mal čo robiť aby sa udržal na nohách. „To sú iste wraithi. Som stratený. Útek už určite nebude taký jednoduchý. Možno bude nemožný, alebo ma hneď zabijú výstrelom z ich lode.“ pomyslel si prior. V to čo uvidel ani nedúfal. Medzi oblakmi uvidel žiarivý biely trup orijského krížniku. Loď pristávala neďaleko brány. „Zvláštne. Veď nemajú kde pristáť. Brána je uprostred hustého lesa. Ako tam chcú teda zosadnúť?“ nevedomky povedal prior. Trvalo asi dve minúty kým sa dozvedel odpoveď na jeho otázku. O chvíľu skorej ako sa mal trup lode dotknúť prvých korún stromov sa pod plavidlom rozžiaril strieborný štít, ktorý lámal a drvil všetko, čo mu stálo v ceste. Potom čo loď pristála sa prior vydal k nej. Približne v strede svojej cesty stretol početnú skupinu križiakov. Ako náhle ho vojaci uvideli pokľakli. „Blahoslavení budiš Ori.“ povedal prior. V odpoveď zazneli skupinovo tie isté slová. „Okamžite ma odveďte k veliteľovi vašej lode!“.

Keď boli neďaleko plavidla mohol prior vidieť niekoľko obrovských káblov, ktoré križiaci naťahovali od krížnik k bráne. Bojovníci Oriov zaviedli priora do vesmírneho korábu, kde ho zaviedli na mostík. Jeho nadriadený bol k nemu chrbtom. Bez toho aby sa veliteľ otočil sa spýtal: „Kde máš svoju barlu?“
„Vzali mi ju wraithovia potom čo ma zajali. Prečo pripájate tie káble k bráne?“
„Chystáme sa spojiť s našou galaxiou a vyslať jedného križiaka aby podal hlásenie a požiadal o pomoc. Teraz mi povedz čo sa dialo od tvojho príletu k tej planéte kde ste boli napadnutý.“
„Po vystúpení z hyperpriestoru sme na povrchu planéty zaznamenali vyspelú civilizáciu...“

Galaxia Ori
Brána na Celeste sa aktivovala. Vybehol z nej jeden z križiakov. Hneď ako uvidel Dociho pokľakol.
„Blahoslavení budiš Ori“ povedal a križiak hneď odpovedal „Blahoslavení budiš Ori“
Po chvíli vojak pokračoval: „Naša flotila dorazila podľa plánu do galaxie Pegas. Pri prieskume sme narazili na vyspelú rasu, ktorá sa nazýva wraithovia. Podľa všetkého terorizujú celú galaxiu a približne pred 10 000 rokmi dokázali poraziť antikov. Pri prvom stretnutí nás napadli. Boli sme zaskočený veľkou presilou lodí so silnými zbraňami a organickým trupom. Po dlhom boji bolo naše plavidlo obsadené.
Veliteľ flotily preto žiada o posily.“

Dociho táto správa zarazila. „ Žiaľ, teraz vám nemôžeme poskytnúť žiadne nové lode. Veľká časť našich lodí bola zničená silným nepriateľom v galaxii ľuďmi nazývanej Mliečna dráha. Avšak ďalšia tridsiatka lodí bude hotová do mesiaca. Do tej doby budete musieť vydržať.

Galaxia Pegas
Jedna z orijskych lodí sa nečinne vznáša v prázdnom vesmíre. Okolo nej lieta mnoho wraithských krížnikov. Na mostíku pobehuje niekoľko wraithských vedcov, ktorý sa snažia uviesť loď do prevádzky.
„ Čo pre mňa máte?“ spýtal sa wraithský veliteľ, ktorý práve prišiel.
„ Zistili sme niekoľko informácii, ktoré vás budú zaujímať. Tá prvá je, že sa nám podarilo dokázať to, že loď je antického pôvodu. Svedčia o tom aj všetky nápisy a táto kniha, písaná v jazyku antikov.“ vedec pozdvihol jednu knihu zo symbolom Ori a ukázal ju svojmu veliteľovi, „ dokázali sme z nej niečo preložiť. Väčšina z textu, ktorý sme preložili, odkazuje na nejakých Oriov. V jednej vete sa píše že Oriovia dali svojím veriacim moc, s pomocou ktorej majú zničiť všetkých neveriacich. To dokazuje, že táto loď patrí im a tí, čo ju ovládali, sú len ich služobníci.“
Veliteľa táto informácia prekvapila: „ A kto sú teda tí Oriovia?“
„ Je to zrejme nejaká frakcia, ktorá sa oddelila od antikov. Loď je veľmi vyspelá. Hyperpohon je zničený, ale zbrane, štíty a zdroj energie sa zdajú byť relatívne nepoškodené.“
To veliteľa potešilo: „ Môžeme loď ovládať?“
„ Bohužiaľ nie. Teda aspoň jej primárne funkcie nie, ale sekundárne by sa možno dali.
Loď sa zrejme, tak ako aj u antických lodí, ovláda z tohto kresla, ktoré má pravdepodobne poistku.“

Veliteľ sa hneď po týchto slovách posadil do kresla. Snažil sa zo všetkých síl, vystreliť aspoň z primárnej zbrane, ale nešlo to. Po chvíli trápenia sa postavil a spýtal sa: „ Čo patrí medzi sekundárne systémy?“ Nato vedec neiste odpovedal: „ Myslíme si, že tam patria senzory, malé zbrane umiestnené po celom trupe lodi a ešte komunikačné systémy, avšak tie sú tiež zničené. Ale loď by možno vedel ovládať ten muž s barlou, ktorého sme našli ležať pri kresle.“
Nato veliteľ s hnevom odpovedal: „ Dozvedel som sa, že ten muž utiekol. Hliadky, ktoré to prežili tvrdia, že ich nejaká neznáma sila odhodila do steny.“
Vedec sa zamyslel. „ Zdá sa, že Oriovia dali svojim veriacim nielen technológie, ale aj zvláštne schopnosti aké mali aj niektorý antikovia“

Za korekciu a úpravy v poviedke dakujem znovu Mathew(ovi)195

Daedalos304 Uživatelský avatar
Major General
Major General

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

Zdálo se mi to chvilema takový hrrr ale dobrý...co nejdřív new díl..:)

Mathew195 Airman
Airman

Odpovědět s citací

Ja dnes nehodnotím, bo som tam toho dosť napísal, rozpísal a prepísal docela dosť takže by to nebolo objektívne. A kde sa ti to zdalo uponáhlané?

Major General
Major General

Odpovědět s citací

nevím určitý pasáže jako šel tam..pka zas tam aby zjistil že musí tam...nevím no...ale jinak fakt dobrý to se mi jen zdálo tak nějak málo...celý tři odtsavce sem citovat nebudu, ale třeba se to zdá jen mně

Vašek-Daygles Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Pěkná povídka.
Obrázek
Vědět málo je nebezpečné,vědět hodně také.
Albert Einstein

Puk Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Dnes som "objavil" len dve slová. :lol:
Celkom zaujímavá časť a som zvedavý ako mieniš pokračovať v príbehu. :ok: :)
:write: :arrow:

Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

tak tu mam dalsi diel
a chcel by som aj poprosit tych ktorý to čitajú nech sa k tomu aj vyjadria
(cim viac komentov, tym mam večšiu chuť straviť pri tom viac casu)

07 Zmena stratégie

Mliečna dráha
Po boji s Tyrleanskou flotilou ostalo v galaxii len päť orijskych lodí.
Adria si uvedomovala, že ďalší stret s vyspelou civilizáciou by nemusela vyhrať a mohol by znamenať koniec krížovej výpravy do Mliečnej dráhy. Potrebovala stratégiu, s ktorou by mala istotu, že nenarazí na žiadnu civilizáciu schopnú zničiť čo i len jednu ich loď. „Ale ako to dosiahnem? Galaxiu nepoznám. Už viem! Začneme systematicky dobíjať svety v okolí superbrány tak, aby naše lode od seba neboli vzdialené viacej ako pol hodiny letu hyperpriestorom.“

V neznámej slnečnej sústave práve vystúpil jeden orijsky krížnik z hyperpriestoru. Ihneď začal skenovať svoje okolie. Keď zistil, že nikde v okolí sa nenachádza žiadna loď pokračoval k jedinej obyvateľnej planéte. Na orbite začal opäť skenovať, no teraz planétu. Adria nezachytila žiadne známky života, iba bránu uprostred hustého lesa. Chystala sa skočiť k ďalšej planéte. „Som Ba’al.“ povedala postava, ktorá sa z ničoho nič objavila pred Orici.
Adria sa pokúsila Ba’ala odhodiť pomocou svojich schopností, no nič sa nestalo. Nenápadne teda zavolala najbližšiu hliadku a aby odviedla pozornosť sa spýtala: „Čo chcete?“
„Jednať.“
„A o čom by som mohla jednať s vami? S obyčajným parazitom?“ Takmer sa až rozosmiala Adria.
„O spojenectve. Môžem vám ponúknuť mnoho vecí. Napríklad vám viem povedať kde narazíte na vyspelé civilizácie. Máte desať minút na rozmyslenie. Ak budete mať záujem, tak sa transportujete na planétu a bránou pôjdete na súradnice, ktoré vám posielam. Sama!“ ukončil rozhovor Ba’al.
V tej chvíli dorazila na mostík hliadka a spustila na Ba’ala paľbu, no strely lietali skrz neho. Goa’uld sa len pousmial a zmizol.

O pár minút už stáli oproti sebe Adria s Ba’alom.
„Tak čo mi ponúkate?“ bola prvá Adriina otázka.
„Ako som už povedal, viem kde sú vyspelé civilizácie a tiež viem, že po vašom boji s Tyrleanmi nechcete viacej riskovať stret s vyspelou civilizáciou aspoň do doby kým nedostanete posily. A keď už sme pri tých Tyrleanoch, tak poznám pozície niektorých ich základní.“
„To nemáte nič lepšie?“ zasmiala sa Adria. Ba’ala to už prestávalo baviť. Mal dosť toho arogantného vystupovania. Rozhodol sa teda ponúknuť niečo, o čom si myslel, že nemôže odmietnuť. „Viem, že chcete dobyť aj galaxiu Pegas. A mám informáciu, ktorá by vás mohla zaujímať. Ale poviem vám ju len ak uzavrieme spojenectvo.“
„Povedzte mi o čo ide a ja vás možno ušetrím.“ Povedala Adria a pri tom Ba’ala zdvihla do vzduchu a začala ho škrtiť.
„Zabite ma a nikdy sa to nedozviete! A ani sa nikam nedostanete. Na orbite mám ha’tak pripravený vystreliť vo chvíli kedy zomriem.“ Adria ho ešte chvíľu dusila, no potom ho pustila na zem. „Vaša ponuka nie je dostatočná. Odchádzam!“ povedala povýšene Adria.
„Počkajte. Mám veľkú flotilu a veľa uctievačov. Môžem bojovať po vašom boku a šíriť Počiatok!“ povedal zachrípnuto ešte hlboko dýchajúci Ba’al snažiac sa Orici udržať na planéte. Adriu to šokovalo. Chcela Ba’ala vyprovokovať aby jej povedal alebo ponúkol viacej, ale toto nečakala. Podľa toho čo o Goa’uldoch vedela by niečo podobné nikdy nespravili. Nechcela to Ba’alovi uveriť, ale bola to dobrá šanca. „Mám nejaké podmienky. Na každej vašej lodi bude jeden prior a budete s ním spolupracovať.“ Goa’uld sa pousmial. „Výborne! Navrhujem aby sme spísali zmluvu, kde budú zapísané všetky pravidlá nášho spojenectva, no ešte pred tým mám aj ja svoje požiadavky. Chcem zostať vládcom všetkých ľudí a planét, ktorým vládnem aj teraz. A tiež chcem byť nezávislý.“
„Dobre. Ale nebudete útočiť na planéty uctievajúce Počiatok. Práve naopak. Budete ich chrániť!“
„Myslím, že sme sa dohodli.“
„Tak mi povedzte tú informáciu o ktorej ste pred tým hovorili.“
„Tau’ri má v Pegase pod kontrolou staré antické mesto. Jeho polohu však nepoznám.“

Na jednej z konvertovaných planét sa aktivovala hviezdna brána. Z brány vyšiel prior. Kryštál v jeho barle sa na chvíľu rozžiaril.

Adria sa práve vrátila na svoju loď. Na mostíku k nej prišiel jeden prior. „Dostali sme správu z našej galaxie. Je to rozkaz od Oriov. Máme najprv dobyť Pegas.“
„Dobre, oznám všetkým lodiam nech sa zhromaždia na okraji tejto galaxie. Poletíme do Pegasu.“

Za korekciu dakujem Mathew(ovi)195
(A tiež aj za to ze to cele prepisal)

Mathew195 Airman
Airman

Odpovědět s citací

:palka: neklam! :evil: neprepisal som to cele len asi tak 2 prostredne odstavce a trocha poupravil zvyšok aby to bolo čitatelnejšie. A teraz vážne. Obaja sme sa snažili napísať to čo najlepšie obsahovo a aj aby sa vám to čo najlepšie čítalo. A pridávam sa k overlord15 so žiadosťou aby ste to komentovali aj ďalší a nie len puk a Daedalos304

Puk Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

:sorry: , ale ku komentom nikoho neprinútite, ani silou a vedomosťami Ori-ov. :rflmao:
Ja osobne som prečítal veľmi veľa poviedok, kým som sa zaregistroval a mohol písať príspevky. Je veľmi pravdepodobné, že túto poviedku prečíta o veľa viac čitateľov, ako dostanete "odpovedí" (ohlasov) a s tým sa nedá nič urobiť. Nie každý pocíti potrebu sa vyjadriť. :wall:
Je pravda, že sa zlepšila čitateľnosť príbehu, ale celková kvalita deja a jeho postupnosť ... no neviem. :scratchanym:
Poviedka sama o sebe naozaj nieje zlá, ale niečo jej chýba a ja naozaj neviem čo. :wall: :wall: :wall: Možno akýsi druh napätia, alebo niečo podobné. naozaj nwm. :( :wall:
Ale na pokračovanie sa určite :yahoo: .
Dúfam, že niekto odhalí to, čo ja neviem upresniť. :cry:
Možno to upresní Daedalos304, alebo niekto, kto má skúsenosti s písaním.
:write: :arrow: :yes:

Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

toho som si vedomi, bola to iba prosba a nie rozkaz :D

a mozno ze tej mojej poviedke chyba nejaká záhada :D alebo take nieco
(skratka co by vyuzivalo nejaku medzeru v serialy a tak, ale zatial sa mi nejako nedari odhadnut co by to malo byt :) )

Puk Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Veľmi rád by som pomohol, ale naozaj neviem ako. :wall: :wall: :wall:
:sorry:

Major General
Major General

Odpovědět s citací

já nevím lidi, mně se to líbí, sice to nevtáhne do děje jako ostatní povídky, sám sice teďka na jedné dělám, ale při některých dílech nebo pasážích sám pozoruji, že to není ono, a když to pak člověk zpraví do podoby, která se mu líbí a je spokojen, tak by to pak mohlo být dobrý i pro čtenáře, ale je to jen můj osobní názor, protože tahle povídka se mi líbí a kromě toho že to je někdy moc hrr nemám problém
Naposledy upravil Daedalos304 dne 15.7.2010 08:18:12, celkově upraveno 1

Puk Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

:hmmm: Páči sa aj mne a pokiaľ sa pamätám, nikde som nepísal, že je zlá. :scared:
Samozrejme až na niektoré slová. :lol:

Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

pri písani tohoto dielu som dostal nápad ako by som poviedke mohol dodať (podla mna) celkom dobrý príbeh. Bohuzial, podla rozpisu deja sa moze uskutocnit az pred koncom poviedky teda aspon prvej serie

08 Protiútok

Galaxia Pegas
Nad jednou z wraithských základní sa otvorilo hyperpriestorové okno z ktorého vystúpil wraithský krížnik a hneď si to zamieril k neďalekej hive. Po chvíli z krížniku vyletela transportná loď a pristála v jednom z hangárov hive.
Do siene kráľovnej vstúpil wraithský dôstojník, pokľakol a čakal kým ho kráľovná neosloví. „Hovor!“ rozkázala mu kráľovná
„Jeden z prieskumných krížnikov sa vrátil, jeho veliteľ s vami chce hovoriť.“
„Priveď mi ho.“

O pár minút prišiel za kráľovnou veliteľ prieskumného krížniku.
„Dúfam, že máš pre mňa dobré správy.“
„Pátrali sme po tých nových cudzincoch, ako ste nám rozkázali. Našli sme nejakú podivnú stavbu vo vesmíre a zdá sa, že je pre nich veľmi cenná. Strážia ju všetky štyri lode ktoré sme v galaxii objavili.“

Nato sa kráľovná pousmiala na dôkaz spokojnosti „Výborne. Nech sa ostatné lode zhromaždia v tejto sústave. Zaútočíme na tých cudzincov a zničíme ich, nech všetci vidia, kto je v tejto galaxii pánom.“

O týždeň neskôr...
V sústave bolo zhromaždených cez päťdesiat hives a približne dva krát viac krížnikov.
Bola to väčšina wraithskej flotily. Čakalo sa len na rozkaz kráľovnej, ktorý po chvíli prišiel. Pred flotilou sa otvorili desiatky jasne modrých okien hyperpriestoru. Bol to veľkolepý pohľad. Nikto nič podobné nevidel približne desaťtisíc rokov.

O štyri hodiny neskôr...
Po vystúpení z hyperpriestoru sa všetkým lodiam naskytol pohľad na obrovský kruh, ktorý sa nečinne vznášal vo vesmíre. Po orijských lodiach nebolo ani stopy. Wraithská kráľovná stála na mostíku. Keď zistila, že v okolí sa nenachádza žiadna orijská loď, rozkázala jednému wraithovy aby objekt detailne preskenoval. Netrvalo dlho a wraith odpovedal:
„Naše senzory nedokážu rozpoznať ten objekt, ale vyzerá ako obrovská brána.“
Kráľovná premýšľala prečo tu už nie sú žiadne orijske lode, ale vyrušil ju jeden z dôstojníkov, ktorý si práve prezeral údaje zo senzorov „Je to pasca!“ zakričal.
Mostík sa silno otriasol. Väčšina wraithov, vrátane kráľovnej spadla na podlahu.
„Čo to má znamenať, kto sa opovažuje?!“ začala kričať kráľovná hneď ako sa postavila.
„Z hyperpriestoru vyleteli štyri orijské lode, každá z inej strany a začali po nás strieľať.
Jedna zo striel zasiahla zadnú časť lodi a vážne poškodila podsvetelné motory aj hyperpohon.“
odpovedal jej dôstojník, ktorý stále sledoval senzorovú obrazovku.

Orijské lode pálili jeden jasne žltý lúč za druhým. Wraithskú formáciu ožiarilo niekoľko výbuchov. Wraithské plavidlá sa rozleteli do všetkých strán pričom opätovali paľbu a začali vypúšťať darty. Netrvalo dlho a všetky lode sa dokonale premiešali a všetka paľba bola veľmi chaotická.
„Sústreďte paľbu na jednu loď!“ kričala kráľovná na palube svojho úľu. Avšak zbytočne. Lode sa premiešali tak dokonale, že nebolo možné páliť organizovane. Tisíce dartov sa preplietalo medzi plavidlami a strieľali na orijske štíty pri každej príležitosti, no častejšie sa stávalo, že do štítu narazili keď sa vyhýbali iným dartom a svojim lodiam, alebo sa dostali do dráhy nejakej strely. Občas dokonca narazili do wriathského krížniku alebo hive.
Jedna hive pri pokuse vyhnúť sa orijskej strele prišla o pod svetelné motory a svojou zotrvačnosťou letela priamo na ďalšiu hive. Obe lode pri náraze explodovali a zmietli ďalšie dva krížniky, niekoľko desiatok dartov, poškodili neďaleko letiacu hive a pripravili o štíty orijský krížnik, ktorý pod náporom striel explodoval.

Kráľovnina hive nehybne stála mimo hlavný boj, kde sa snažila opraviť aspoň hyperpohon. Jeden orijský krížnik si ju však všimol a zameral sa na ňu. Netrvalo dlho než sa krížnik dostal do palebnej pozície a vystrelil.
„Jeden orijský krížnik nás zameral a chystá sa vystreliť.“ Povedal jeden wraithský dôstojník na palube hive.
„Úhybné manévre! Ihneď!“ rozkázala kráľovná so strachom v tvári.
„Naše pod svetelné motory fungujú len na päť percent.“
„To ma nezaujíma. Podporte ich smerovými tryskami a nariaď všetkým nech nás kryjú.“ Zasyčala kráľovná.
„Ale...“ začal dôstojník, ale vetu nedokončil keďže z neho ostala len kostra po tom čo sa na neho vrhla kráľovná.
Z nenadania sa v dráhe streli ocitol wraithský krížnik, ktorý sa obetoval aby hive zachránil. Krížnik dostal zásah priamo do hlavného generátoru a vybuchol. Orijský lúč však pokračoval ďalej vo svojej ceste a výrazne oslabený zasiahol hive, ktorú ľahko poškodil a vyradil jej zbrane.

Kráľovná s napätím sledovala celú bitku. Ale tesne pred tým ako skolaboval štít aj druhej orijskej lodi sa stalo niečo, čo nečakala.
„Zaznamenávam hyperpriestorové okno“ oznámil jeden wraith a po chvíli so zdesením pokračoval „vyletelo z neho ďalších päť lodí, ich energetická signatúra sa zhoduje s tými orijskými.“
Nové orijské lode sa hneď sformovali a spustili priehradnú paľbu na wraithské lode.
Kráľovná sa zdesila. Vedela že proti ôsmim lodiam nemá takmer žiadne šance.
„Ako je na tom náš hyperpohon?“ spýtala sa kráľovná.
„S opravami sme už skoro hotový, ale čo naše stíhačky? Nestihnú sa vrátiť späť.“
„Na stíhačky zabudni. Hneď ako bude hyperpohon pripravený, nastavte kurz späť k základni!“
Wraith chcel ešte odporovať, ale spomenul si na jeho predchodcu tak račej ostal ticho.

Jedna hive bola ťažko poškodená a jeden z posledných funkčných systémov bol pod svetelný pohon. Veliteľ lode sa rozhodol, že so sebou vezme ešte aspoň jednu orijsku loď a nechal nastaviť kurz priamo na loď s Orici, keďže bola najbližšie. No než sa hive stihla vôbec priblížiť bola zničená štvoricou ďalších výstrelov. Wraithovia mali už len päť hive a trinásť krížnikov a ich počet sa neustále zmenšoval.
„Wraithské lode nabíjajú hyperpriestorový generátor, Orici.“ Povedal jeden križiak na mostíku Adriinej lode.
Do hyperpriestoru unikli len tri hive a šesť krížnikov zanechávajúc za sebou obrovské pole trosiek a približne dvetisíc dartov.

Orijske lode vypustili všetky stíhače. Celé tri stovky bielych orijských stíhačiek vybavených štítmi sa v jednej formácii rozletelo oproti obrovskému roju dartov. Priestor medzi oboma stranami zaplnilo obrovské množstvo striel. Križiaci sa ukázali byť rovnocenným súperom dartov. Na ich smolu sa však stíhače premiešali a wraithi tak získali výhodu, pretože ich stroje boli omnoho obratnejšie ako ich súperi. Darty už zničili sto nepriateľských strojov, keď sa križiaci začali sťahovať späť na krížniky. Súčasne s tým sa superbrána začala nabíjať a jeden krížnik sa začal približovať k dartom. Než si wraithi uvedomili čo sa bude diať bolo neskoro. V temnom vesmíre sa rozžiaril strieborný štít krížniku a na jeho povrchu sa objavovali stovky výbuchov. Stíhače, ktoré prežili tento prvotný masaker začali unikať, ale jediné čoho dosiahli bolo, že sa dostali do obkľúčenia orijských vesmírnych korábov bez možnosti úniku.
Adria stála na mostíku jediného krížniku čo sa neúčastnil masakru a sledovala ako bránou prichádza ďalších tridsať lodí. Hneď potom sa otočila ku križiakovi, ktorý sedel pred jednou s obrazoviek
„Pošli správu ostatným lodiam, štrnásť krížnikov pôjde so mnou prenasledovať nepriateľské lode, ktoré unikli. Zvyšné ostanú strážiť bránu.“
„Áno, Orici.“
Po chvíli skočila skupina orijských lodí do hyperpriestoru.

Za korekciu a upravu dakujem Mathew(ovi)195
(myslim ze bez neho by to vypadalo horsie :D )

kedze sa na tomto fore uz nachadza jedna poviedka zameraná na ori v pegase (a velmi dobra), tak myslim ze nema zmysel velmi sa rozpisovat a natahovat to do viacerych casti, skrátka si len musim vykopat zaklady pre nieco ovela vecsie :D
Naposledy upravil overlord15 dne 22.7.2010 20:05:40, celkově upraveno 1

PředchozíDalší

Zpět na Mrtvé povídky