Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky Stargate: Explorer

Stargate: Explorer

Příspěvek 14.5.2012 20:07:40
windows8 Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Toto je moje první povídka, niž předcházela spousta verzí přitažených za vlasy v jakémkoliv směru :-) navíc je jediná, která je uveřejněna. Nápady na pokračování vítám :-)

EDIT: Dal jsem na dobré rady dragona a smazal číslování bloků textu a k tomu jsem použil kouzelnou klávesu Enter tak, aby se to dalo lépe číst. A přidal krátký úvod.

Upozornění píše:
Upozornění: Dějová linie je v alternativní realitě a pokračuje po skončení SG-1 a SG-A i filmů Archa Pravdy a Continuum.
Co můžete v této povídce najít: Co se stane, když se pozemská loď Hammond dostane náhodou do jiné galaxie, ve které najdou výtvor rasy, od které nečekali, že tam najdou pozůstatky její činnosti?

Stargate: Explorer

by Jakub Krejčí

Dneska za mnou přišla Sam Carterová a jako známému mi nabídla práci vědce na Hammondovi.
Naprosto skvělá nabídka měla háček. Bylo by to jen na dva týdny, než by Hammond doletěl k Atlantidě a tam bych pak zůstal. Chtějí tam prý využít moje znalosti naquadahového generátoru v Temelíně. (Jo, jsem z České Republiky.)
Už dlouho sem si přál, aby se stala nějaká věc a já byl přeložen na Atlantis. A ted tohle.
Samozřejmě jsem nabídku přijal. Následovaly instrukce:,,Máš povoleno si s sebou vzít část svých osobních věcí. Zítra budeš v deset hodin připraven k nalodění."
A odešla.

Jak Sam řekla, tak jsem udělal. Při vstupu do lodi jsem potkal Dr. Leeho. ,,Vy letíte taky?"Usmál jsem se na něj.
,,Ano, ale pak se cestou zpátky vylodím na základně IKARUS. Však víte proč,"odvětil. V tom jsem si všimnul doktora Jacksona. ,,Doktore Jacksone, vy taky letíte?"usmál jsem se, páč jsem tuto větu v podobném znění řekl před momentem. Ale zeptal jsem se ho česky.
,,Jackson se na mě otočil a česky s anglickým přízvukem mi odpověděl:,,Na Atlantidě mi nabídli k přeložení hromady antických textů a v této galaxii je jaksi nuda..." a pokračoval v cestě.
Přišla mi zpráva. AŽ BUDEŠ UBYTOVANÝ, PŘIJĎ NA MŮSTEK AŤ VIDÍŠ START. SAM. Tak jsem se ubytoval a spěchal jsem na můstek. Když jsem tam došel, zavelela Sam:,,Start směr Atlantida!"
Podíval jsem se z okna a viděl jsem celou Oblast 51 jako na dlani. Lod se otočila a mířila si to mimo atmosféru.
Když jsme vyletěli, znovu zavelela Sam:,,Vstupte do hyperprostoru!" Příkaz byl proveden a před lodí se otevíralo něco jako hyperprostorové okno. Ale nemělo to tu modrobílou barvu ale svítivě žlutou. ,,Zrušte vtup!" ,,Nejde to!"
Loď byla vcucnuta do tohoto podivného pole. Když jsme tímto polem letěli, nařídila Sam analyzovat to.
,,Motory hyperpohonu začaly hořet!" ,,Uhaste to!" Pole okolo nás se rozplynulo. ,,Kde to jsme?" Zeptala se Sam.
,,Naše mapa nemůže najít žádná známá souhvězdí," odověděl jsem na Samin dotaz, zatímco jsem se snažil zjistit na konzoli, kterým směrem jsme opustili naší galaxii. ,,Mám špatné zprávy," oznámil jsem. ,,Jaké?" Zeptal se Zelenka, který právě přišel na můstek.
,,Porovnal jsem obrazy všech okolních galaxií a směr, kterým je Mléčná dráha ukazuje na to, že jsme v galaxii Andromeda. Zelenko, jak dlouho by nám trvala cesta domů?" Zeptal jsem se.
,,Bez ZPM 5 let, se ZPM 10 měsíců. Ale to je důvod, proč jsem tady. Motory hyperpohonu kompletně shořely. A nelze je opravit bez přistání."

,,Jak daleko je nejbližší obyvatelná planeta?" Zeptala se Sam.
,,Nejbližší je dva dny od nás, ale jestli je obyvatelná, to nevím," odpověděl Zelenka s ustaraným obličejem.
,,Musíme to risknout,"řekla Sam, ,,leťte směrem k té planetě."
Naposledy upravil windows8 dne 15.5.2012 18:41:14, celkově upraveno 3
Te'alc: "O´Neille, co je to černa díra?"
Jack: "No je to černé.... a je to díra..."

Příspěvek 14.5.2012 20:10:13
windows8 Airman
Airman

Odpovědět s citací

srry za pár chyb typu chybějící háček apod. :-D

Příspěvek 14.5.2012 20:16:04
Ronnie124 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Nová povídka zde mně vždy potěší. Zatím k příběhu nic psát nebudu, na to to bylo moc krátké.

Přečti si pravidla této sekce a povídkovou poradnu, nebo jak se tu objeví DRAK tak ti to tu zlikviduje.
Warning: My post´s can kill you!

Příspěvek 14.5.2012 20:57:20
windows8 Airman
Airman

Odpovědět s citací

Můžeš mi prosím objasnit ten pojem "DRAK"?

Příspěvek 14.5.2012 20:59:39
Ronnie124 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

DRAK = Dragon = místní boss = moderator = hlídač atd...
Warning: My post´s can kill you!

Příspěvek 14.5.2012 21:52:26
deadalos Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Doce pěkné ale moc krátké a fakt se podívej na ty pravdla.

Příspěvek 15.5.2012 18:00:26
Dragon Uživatelský avatar
Brigadier General
Brigadier General

Pohlaví: Muž

Odpovědět s citací

Ronnie124 to kapánek zveličil :D, ale jinak souhlasím. K tomu co jsi již upravil, tak přidej nějaký ten úvod.. docela mě šokovalo spojení, naquadahoví generátor a Temelín, + pár dalších věcí, což není chyba, ale ten úvod chybí z mnoha důvodů.. přitom stačí napsat něco naprosto jednoduchého. Jen aby byl čtenář trošku připraven na alternativní linii na vyprávění z první osoby, a podobně.

Dále mám otázku jaký smysl má rozdělení povídky/dílu pomocí: jedna, dva, tři.
nadále je text nepřehledný, chtělo by to lépe členit přímou řeč, máš to vše na jednom řádku, například část jak se baví o cestě domů jsem musel číst několikrát.

máš:
,,Kde to jsme?" Zeptala se Sam. ,,Naše mapa nemůže najít žádná známá souhvězdí," odověděl jsem na Samin dotaz, zatímco jsem se snažil zjistit na konzoli, kterým směrem jsme opustili naší galaxii. ,,Mám špatné zprávy," oznámil jsem. ,,Jaké?" Zeptal se Zelenka, který právě přišel na můstek. ,,Porovnal jsem obrazy všech okolních galaxií a směr, kterým je Mléčná dráha ukazuje na to, že jsme v galaxii Andromeda. Zelenko, jak dlouho by nám trvala cesta domů?" Zeptal jsem se. ,,Bez ZPM 5 let, se ZPM 10 měsíců. Ale to je důvod, proč jsem tady. Motory hyperpohonu kompletně shořely. A nelze je opravit bez přistání."

jedna z možností:
,,Kde to jsme?" Zeptala se Sam.
,,Naše mapa nemůže najít žádná známá souhvězdí," odověděl jsem na Samin dotaz, zatímco jsem se snažil zjistit na konzoli, kterým směrem jsme opustili naší galaxii. ,,Mám špatné zprávy," oznámil jsem.
,,Jaké?" Zeptal se Zelenka, který právě přišel na můstek.
,,Porovnal jsem obrazy všech okolních galaxií a směr, kterým je Mléčná dráha ukazuje na to, že jsme v galaxii Andromeda. Zelenko, jak dlouho by nám trvala cesta domů?" Zeptal jsem se.
,,Bez ZPM 5 let, se ZPM 10 měsíců. Ale to je důvod, proč jsem tady. Motory hyperpohonu kompletně shořely. A nelze je opravit bez přistání."

vesměs jsem přidal jen pár entrů, bez úpravy textu. ;)

rozhodně to nevzdávej, i já jsem vděčný za každého autora a za každou novou povídku .)
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Příspěvek 15.5.2012 18:15:29
windows8 Airman
Airman

Odpovědět s citací

díky za rady :)
k tomu dělení: já vlastně ani nevím proč jsem to sem dal :) až teď jsem si uvědomil, že jednotlivé kapitoly sem můžu dávat jako různé příspěvky :) no jo no... jsem si holt stál na vedení :)

Příspěvek 16.5.2012 16:15:57
Mooony Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Prvně jsem si říkala, že se komentáři vyhnu, ale pak mi to nedalo (zvyk je železná košile). Je pěkné, že začínáš, ale ráda bych věděla, proč máš na začátku, že nápady na pokračování vítáš? Jde jen o to, že by mě zajímalo, jestli jsi po té povídce (spíše úvodu do povídky) plánoval něco dalšího, a nebo už prostě nevíš, jak navázat. (Ale to je jen má šťouravost ;-)).
A ještě jedna malá kosmetická, to „upozornění“, dej ještě před citaci, a nebo nad název povídky (možná bude lepší to vůbec neplést do samotné povídky, tedy ještě před to označení).
K ději povídky zatím nic moc nemám, je to prvotina, tedy počkám, co z toho bude, ale doufám, že si jméno hrdiny necháváš pro sebe jen do dalšího. Ono samo o sobě, že našeho hlavního hrdinu vlastně vůbec neznáme (je to kámoš Sam a je to muž :)), tak mi připadá, že je asi starý známý všech přítomných (vydedukované z toho, jak se všemi v klídku komunikuje). Ještě mi nějak osobně nejde dát dohromady pojem Temelín a naquadah.
Měla bych toho ještě více, ale nebudu tu to zbytečně rozebírat, počkám co přinese pokračování. :wink:

Příspěvek 16.5.2012 18:51:29
windows8 Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak ten Temelín byla taková blbinka :)
A to jak si psala o tom, jak ta 'postava' mluví se Sam apod. tak mi dala nápad na nějaké to pokračování :)

Další díl přibyde po nějaké době, protože tablet, na kterém to píšu, mi zabavili rodiče a dávají mi ho jen na krátkou dobu...

a srry za podobný příspěvek, ale hlásí mi to, že nejsem oprávněn smazat poslední příspěvěk... asi problém s cache

///Smazáno, nedal jsi náhodou nový příspěvek a poté tlačítko zpět?
///Tvůj úvod (upozornění) jsem pro přehlednost oddělil od povídky do samotné citace.
///D.

Příspěvek 18.5.2012 22:47:59
Puk Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

:hmmm: Ani ja hodnotiť v tejto chvíli nebudem, nakoľko zatiaľ nieje čo. :)
:idea: Je dobré, že píšeš poviedku, ale nakľko máš predstavu aj o nasledujúcom deji? Nieje "veľký" problém niečo napísať, ale je ťažšie pokračovať, pokiaľ nemáš aspoň nejaký smer akým sa to celé bude vyvíjať. Tým myslín kostru príbehu, na ktorej staviaš pokračovania.
:wink:
P.S.: Nezabudni si pozrieť: http://www.sga-project.com/forum/viewtopic.php?f=27&t=8578 Malo by Ti pomôcť vyvarovať sa najzákladnejších chýb. :scratchanym: :)

Zatiaľ držím palce. :thumright: :thumleft:
:bye:

Příspěvek 01.2.2014 07:37:20
pal Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

:hmmm: tak rodice nejspis tablet zabavili natrvalo.
Za kazdym vzestupem civilizace stala vira, za kazdym padem nabozenstvi. Neni nic horsiho jak negativni mysleni, zarlivost, zavistive ci jine negativni reakce pro zniceni zivota. Proto je treba myslet a konat pozitivne a s laskou.

Zpět na Mrtvé povídky